03/12/2013: Μισαλλόδοξες ρατσιστικές επιθέσεις κατά του Dagli Yasar

Ο Dagli Yasar είναι Πρόεδρος του υπό ίδρυση σωματείο με τίτλο «Αθλητικό, πολιτιστικό σωματείο “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα τα τουρκικά, στο δήμο Αλεξανδρούπολης»

«Ο Απόστολος Φωτιάδης, πρώην υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ … κατεβαίνει στις Δημοτικές εκλογές για δήμαρχος στον Δήμο Αλεξανδρούπολης… με υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο τον Δαγκλή Γιασάρ (δάσκαλος στο μουσουλμανικό σχολείο Αλεξανδρούπολης) ο οποίος στην εκδήλωση της παράταξης ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΛΩΣΣΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΚΑΡΠΟΥΣ… σσ Η μητρική σας γλώσσα εάν είναι η Τουρκική κύριε Δαγκλή να πάτε στην μητέρα πατρίδα σας. Εδώ είναι μια χριστιανική χώρα και η μητρική μας γλώσσα είναι η Ελληνική. Σεβαστείτε όσα υπέφεραν οι πρόγονοί μας, από όσους μιλούν την μητρική σας γλώσσα… Και φερθείτε τουλάχιστον ως ευγνώμων πολίτης αυτής της Χώρας όπου γεννηθήκατε.» [Κείμενο στο ιστολόγιο «Άγιος Εύπλους» στις 3 Δεκεμβρίου 2013 και ανάλογο σχόλιο στο Google+ επίσης στις 3 Δεκεμβρίου 2013]


Βλπ. “Ρατσιστικές διακρίσεις στο μικροσκόπιο του ΟΗΕ: Δ. Το μόνο νόμιμο τουρκικό σωματείο στην Ελλάδα” (12 Αυγούστου 2016)

yasar and association

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s