Αύγουστος 2014: Αντισημιτισμός και επιδοκιμασία Ολοκαυτώματος από μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό

Τον Αύγουστο 2014, ο Αχμέτ Μέτε, που έχει εκλεγεί από ομοθρήσκους του ως Μουφτής Ξάνθης, έκανε αντισημιτικές δηλώσεις που περιλάμβαναν επιδοκιμασία του Ολοκαυτώματος (βίντεο διαθέσιμο στο https://www.youtube.com/watch?v=fmq6ZoPx3hc). Το γεγονός αποκάλυψε η εφημερίδα Παραπολιτικά στις 19 Μαρτίου 2016:

33_mouftis.indd

Το δημοσίευμα προκάλεσε τις ακόλουθες αντιδράσεις του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΜΙΣΟΥΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

http://www.kis.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1397:2016-03-28-11-48-08&catid=49:2009-05-11-09-28-23

 

Από πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά (19.3.2016), πληροφορούμαστε ότι ο Αχμέτ Μετέ, θρησκευτικός παράγων στην Ξάνθη, σε ομιλία του στο χωριό Γλαύκη, τον Αύγουστο του 2014, δήλωσε τα εξής: «Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας».

 

Ένας λειτουργός μιας θρησκευτικής μειονότητας, της μουσουλμανικής, αντί να είναι κήρυκας της θρησκευτικής ειρήνης, της ανεκτικότητας και της συμφιλίωσης, γίνεται κήρυκας μίσους. Δεν είναι δικαίωμά του. Αν δεν αισθάνεται την υποχρέωση να διδάσκει τη συμφιλίωση ανάμεσα στους ανθρώπους, δεν δικαιούται πάντως να κηρύττει το μίσος. Είναι γνωστό ότι ο αντισημιτισμός, που φτάνει μέχρι την εξύμνηση του Ναζισμού και του Χίτλερ, ανθεί σε ισλαμιστικά καθεστώτα. Θα έπρεπε, ωστόσο, ο θρησκευτικός παράγων της Ξάνθης να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο στην Ελλάδα δεν είναι ανεκτό. Κι αν δεν το γνωρίζει ο ίδιος, θα έπρεπε να φροντίσουμε ως κοινωνία και πολιτεία να του το μάθουμε. Από τη μεριά μας πάντως, ως Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος, θα επαγρυπνούμε πάντοτε εναντίον κάθε ρητορικής αντισημιτικού μίσους από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.

 

Αθήνα, 28.3.2016

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

 

Δήλωση Βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τον Ρατσισμό και τον Αντισημιτισμό‏

http://www.trakyaninsesi.com/haber/7822/.html
3 Απριλίου 2016

 

Ο Παλαιστινιακός λαός ζει σε συνθήκες απόλυτης καταπίεσης και τασσόμαστε ομόθυμα εναντίον των τυράννων του. Ταυτόχρονα, όμως είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε- και είμαστε- εναντίον της ιδεολογίας που βασίζεται στην ανοχή των εγκλημάτων του Ναζισμού και της ρατσιστικής βίας καθώς και στην εκτέλεση ανθρώπων λόγω θρησκευτικής διαφορετικότητας.

 

Είμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου και όχι των τυράννων τους.

 

Είμαστε στο πλευρό της Ειρήνης και όχι του πολέμου.

 

Υπερασπιζόμαστε τις αξίες του ιδεαλισμού και της ανοχής που αντιμετωπίζουν τον κάθε συνάνθρωπό μας ισότιμα και όχι την ιδεολογία που βασίζεται στο ρατσισμό και το μίσος, αναγνωρίζοντας στον καθένα το δικαίωμα για τον εαυτό του ως υπέρτατου δικαστή και τιμωρού, πριν από τον φυσικό δικαστή και τον ίδιο τον Θεό.

 

Η προσχηματική ή πραγματική επίκληση οποιασδήποτε ιδεολογίας ή θρησκείας, είτε αυτή είναι η εβραϊκή είτε η μουσουλμανική είτε η χριστιανική, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί λόγο διαχωρισμού των ανθρώπων και τελέσεως εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

 

Εμείς, ως μουσουλμάνοι, πιστεύουμε στην Ειρήνη.

 

Εμείς, πιστεύουμε στα εδάφια του Κορανίου και Όχι στην σε όσα μεταγενέστερα ενσωματώθηκαν ως θρησκεία μέσα στο Ισλάμ.

 

Δεχόμαστε ως απάνθρωπη και καταδικαστέα ενέργεια ακραίου φυλετικού μίσους το ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον Χίτλερ, την σφαγή των μουσουλμάνων από το Ισραήλ, τις σφαγές των ανθρώπων από τον ISIS, χωρίς κανένα διαχωρισμό ανάμεσα σε μουσουλμάνους ή χριστιανούς.

 

Κανένας, δημοκράτης αυτού του κόσμου δεν μπορεί να δικαιολογεί σήμερα τον Χίτλερ και την Ναζιστική-Φασιστική ιδεολογία του. Ούτε να δικαιολογήσει, σύμφωνα με την ιδεολογία του Kabala και στο όνομα του Μεγάλου Ισραήλ, την εκτέλεση Παλαιστινίων και μουσουλμάνων ή την θανάτωση ανθρώπων εκ μέρους του δήθεν Ισλαμικού κράτους.

 

Τασσόμαστε εναντίον οιουδήποτε υποστηρίζει ότι έχει αυτό το δικαίωμα.

 

Όλοι μας -και ειδικά εμείς ως μέλη της Μειονότητας της Θράκης- οφείλουμε να είμαστε απέναντι στις αντιλήψεις που συμφωνούν με αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες, χωρίς να κοιτάζουμε την ταυτότητα, την ιδιότητα και το αξίωμά των εκφραστών τους.

 

Το Ισλάμ μέσα από τις διδαχές του Κορανίου, είναι θρησκεία Ειρήνης και τάσσετε εναντίον των εγκληματιών και όλων εκείνων που καταπατούν βάναυσα τα όρια της ανθρωπιάς.

 

Advertisements

3 thoughts on “Αύγουστος 2014: Αντισημιτισμός και επιδοκιμασία Ολοκαυτώματος από μουσουλμάνο θρησκευτικό λειτουργό

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s