13/12/2015: Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου

Στις 13 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έκανε και μάλιστα από άμβωνος τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Ομοφοβίας το ανάγνωσμα από τον Άνθιμο: Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις

http://left.gr/news/omofovias-anagnosma-apo-ton-anthimo-oyte-ta-zoa-den-ehoyn-tetoies-diatheseis#sthash.54ncNjub.cFEq6QSd.dpuf

 

13 Δεκεμβρίου 2015

Νέες ρατσιστικές και ομοφοβικές απόψεις διατύπωσε για άλλη μία φορά από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, με αφορμή το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης- η ισχύς του οποίου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Συγκεκριμένα, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Δεξιάς όπου λειτούργησε την Κυριακή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος σημείωσε πως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο από την Εκκλησία το σύμφωνο συμβίωσης και συμμερίστηκε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να εμμείνει στη θέση ότι εναλλακτικές μορφές οικογένειας συνιστούν εκτροπές του οικογενειακού θεσμού.

«Υπήρξε ποτέ τέτοιο φαινόμενο 2015 χρόνια να παντρεύεται ο άνδρας τον άνδρα και η γυναίκα την γυναίκα; Και να θέλουν να τους δώσουμε και δικαίωμα να έχουν ξένα παιδιά, για να τα μεγαλώσουν», ανέφερε. «Για να τα μεγαλώσουν πώς, να τους προσφέρουν τι, και να τους πουν τι;», συνέχισε και έκανε λόγο περί «τρελών φαινομένων». «Ούτε τα ζώα δεν έχουν τέτοιες διαθέσεις!», ανέφερε στο ομοφοβικό του παραλήρημα.

Στη συνέχεια, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος παρατήρησε πως δεν είναι έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στο θέμα. «Αλλά εμείς το θέμα αυτό δεν το βλέπουμε με καμιά πλευρά πολιτική ή κομματική. Αποκλειστικά και μόνο χριστιανική».

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι ομοφοβικές δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Όπως είπε, οι εν λόγω δηλώσεις ήταν «σκληρές», παρ’ όλα αυτά αναρωτήθηκε: «Δεν είναι σκληρό το νομοθέτημα;».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s