16/12/2015: Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις βουλευτή ΑΝΕΛ Κατσίκη

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015, ο βουλευτής και δημόσιος λειτουργός Κωνσταντίνος Κατσίκης έκανε και μάλιστα στη Βουλή τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Κλειστά τα στόματα των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στο ομοφοβικό παραλήρημα του Κατσίκη των ΑνΕλ

www.vouliwatch.gr/κλειστά-τα-στοματα-των-βουλευτών-συρι/

16 Δεκεμβρίου 2015
Εξόχως ήπια η αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο ομοφοβικό παραλήρημα του βουλευτή των ΑνΕλ Κωνσταντίνου Κατσίκη, στην επί των άρθρων συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, του νομοσχεδίου που περιέχει και τις διατάξεις για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κ. Κατσίκης αντικατέστησε στην αρχή της συνεδρίασης τον ειδικό αγορητή των ΑνΕλ Βασίλη Κόκκαλη ο οποίος εισηγήθηκε κανονικά το νομοσχέδιο στα άρθρα, ενώ αφού ψήφισε «όχι» για του ΑνΕλ επί της αρχής, τοποθετήθηκε και στη συνέχεια. «Το σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούσε να μην έρθει τώρα. Θα μπορούσαμε να συζητάμε κάτι άλλο σήμερα. Είναι ένα σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι παραπέμπει σε συνέχεια ώστε και τα ομόφυλα ζευγάρια να μπορούν να προβαίνουν σε γάμο και υιοθεσία. Προσκρούει στις πατριωτικές και θρησκευτικές αντιλήψεις της κοινωνίας. Η ομοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων», είπε ο κ. Κατσίκης.

Στο άκουσμα αυτών, η μόνη αντίδραση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον βουλευτή και δικηγόρο Σπυρίδωνα Λάππα, ενώ ακόμα και η εισηγήτρια του νομοσχεδίου Βασιλική Κατριβάνου, αλλά και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σιώπησαν. «Πιθανή υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού. Το παιδί δυσκολεύεται να προσαρμοστεί. Δηλώνω την πρόθεσή μου να καταψηφίζω. Οι Έλληνες δεν θα διασπαστούμε. Η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατόν να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς», πρόσθεσε ο κ. Κατσίκης.

«Λέτε ότι πιστεύετε στην αξία των ανθρώπων» επιχείρησε να απαντήσει ο κ. Σπύρος Λάππας για να συνεχίσει «ποιων ανθρώπων; Όλων; Δεν υπάρχει παρεκτρεπόμενος εκτός εκείνων που ο νόμος ορίζει», πρόσθεσε. «Δεν αντιδικούμε. Θεωρητική συζήτηση κάνουμε», είπε τέλος, για να κατεβάσει τους τόνους, αφού δεν βρήκε υποστήριξη από τους συναδέλφους του.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s