18/12/2015: Ρατσιστική λεκτική βία και ρατσιστικές απειλές κατά μειονοτικού στην Αλεξανδρούπολη

Στις 18 Δεκεμβρίου 2015 ο Dagli Yasar, πρόεδρος του συλλόγου «Αθλητικό, πολιτιστικό σωματείο “Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη” Ελλήνων πολιτών, Μουσουλμάνων στο θρήσκευμα, με μητρική γλώσσα τα τουρκικά, στο δήμο Αλεξανδρούπολης» (http://booksjournal.gr/slideshow/item/1953-κίνημα-γιώργου-παπανδρέου-με-γυναίκες,-μετανάστες,-αμεα-και-μειονοτικούς) δέχθηκε δύο απειλητικά και υβριστικά τηλεφωνήματα από τον Νικόλα Κοζάρη, πρώην συνυποψήφιό του με τοπικό συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον εκβιασμό του ώστε να συμμετάσχει τις προεδρικές εκλογές της Ν.Δ. υποστηρίζοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Μετά την άρνηση του πρώτου (αφού είναι στέλεχος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. http://booksjournal.gr/slideshow/item/1953-κίνημα-γιώργου-παπανδρέου-με-γυναίκες,-μετανάστες,-αμεα-και-μειονοτικούς) και την καταγγελία, εκ μέρους του, του περιστατικού στο facebook (χωρίς καμία ονομαστική αναφορά στον εκβιαστή) ο δεύτερος για να τον προλάβει κατέθεσε μήνυση για εξύβριση. Ο καταγγέλλων απάντησε και αυτός με μήνυση για εξύβριση και απειλή, δεδομένου ότι στα δύο τηλεφωνήματα αλλά και στο τμήμα ο Κοζάρης (ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται δημοσίως ως χουντικός http://www.spirospero.gr/index.php/politiki/94057-n-kozaris-eimai-xountikos-kai-vasilikos) τον απείλησε, προσπάθησε να τον χτυπήσει και τον έβρισε με εκφράσεις όπως: “θα σου κλείσω το σύλλογο”, “έβγαλε γλώσσα ο γύφτος”, “κωλότουρκοι, Κατσίβελοι, μπάσταρδοι”, “θα σας κάψω”, “θα σε δέσω και θα σε στείλω Τουρκιά”, “θα σας τινάξω στον αέρα”. Δυστυχώς, η τοπική αστυνομία δεν χαρακτήρισε την πράξη ρατσιστικό έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και το θύμα δεν γνώριζε αυτή τη δυνατότητα, άρα ζητείται με την παρούσα να προχωρήσει η εισαγγελία σε σχηματισμό δικογραφίας για το αυτεπάγγελτο διωκόμενο αδίκημα. Ακολουθεί σχετικό δημοσίευμα:

Αλεξανδρούπολη – Κρατούμενοι στο αυτόφωρο για τις εκλογές της Ν.Δ.

http://faros-24.gr/site/αλεξανδρούπολη-κρατούμενοι-στο-αυτό/
19 Δεκεμβρίου 2015

Με εκατέρωθεν μηνύσεις σημαδεύτηκε η εκλογική διαδικασία για την εκλογή προέδρου στην Ν.Δ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες , στην Αλεξανδρούπολη.

Πιο συγκεκριμένα, η απαίτηση για στήριξη στον Απόστολο Τζιτζικώστα, εκ μέρους γνωστού πολιτικού προσώπου της περιοχής που ανήκε σε άλλο πολιτικό χώρο μέχρι πριν από λίγους μήνες, σε μουσουλμάνο πρόεδρο Συλλόγου, τους οδήγησε και τους δύο κρατούμενους στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, αφού υπέβαλλαν μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση.

Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί, όταν ο μουσουλμάνος ξαναδέχθηκε τηλέφωνο από τον πολιτικό και του ζήτησε να στηρίξει στην αυριανή εκλογική διαδικασία τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο μουσουλμάνος του είπε πως δεν μπορεί να γίνει αυτό αφού ανήκει σε άλλο πολιτικό χώρο, όπως πληροφορηθήκαμε από άτομα του περιβάλλοντος του.

Ακολούθησε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και νέο τηλεφώνημα σε απειλητικό ύφος.

Ο μουσουλμάνος σε ανάρτηση που ακολούθησε σε κοινωνική ιστοσελίδ, αναφέρθηκε γενικά σε άτομο ότι τον απειλεί και το χαρακτήρισε «παχύδερμο».

Ο “πολιτικός” θεώρησε πως αποκαλεί τον ίδιο με αυτό τον χαρακτηρισμό και του υπέβαλλε μήνυση.

Λίγο αργότερα ο μουσουλμάνος οδηγήθηκε στην Αστυνομία για την αυτόφωρη διαδικασία.

Ο μηνυτής πήγε στην Αστυνομία με εκτυπώσεις της ανάρτησης για να στοιχειοθετήσει την κατηγορία και εκεί έγινε το έλα να δεις.

Ο μουσουλμάνος του υπέβαλλε μήνυση γιατί τον αποκάλεσε ο μηνυτής «Τούρκο» και γιατί του επιτέθηκε να τον χτυπήσει και συνελήφθη και ο μηνυτής.

Αυτήν την ώρα και οι δύο βρίσκονται κρατούμενοι αφού έχουν αλληλομηνυθεί, ενώ η δικαιοσύνη θα αποφασίσει για το αν θα ξενυχτήσουν στο κτίριο της οδού Καραισκάκη.

Όπως ήταν επόμενο, το θέμα πήρε γρήγορα και πολιτικές διαστάσεις, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως και οι δύο πρωταγωνιστές ήταν υποψήφιοι στον ίδιο συνδυασμό στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s