23/12/2015: Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου

Στις 23 Δεκεμβρίου 2015, ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, δημόσιος λειτουργός που έχει για αυτό τελέσει με τα εδώ αναφερόμενα και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, έκανε τις ακόλουθες ομοερωτοφοβικές δηλώσεις:

Μητροπολίτης Μαντινείας: Οι ομοφυλόφιλοι είναι άνθρωποι της ανωμαλίας και άρρωστοι – ΒΙΝΤΕΟ

23/12/2015

Ανθρώπους της ανωμαλίας και άρρωστους χαρακτήρισε τους ομοφυλόφιλους ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για όσους ψήφισαν το νομοσχέδιο για το σύμφωνο συμβίωσης.

“Η Εκκλησία ακολουθεί τον νόμο του Θεού και την κατάσταση της φύσεως. Εδώ έχουμε παρα φύση κίνηση και είναι καταδικαστέα. Ο καθένας που έχει το κουσούρι του δεν μπορεί να το εμφανίζει δημόσια και να μην ντρέπεται αλλά πρέπει να κατανοεί ότι είναι άνθρωπος της ανωμαλίας και η ανωμαλία καταδικάζεται από τη ζωή και την κοινωνία και φυσικά και από το νόμο του Θεού” είπε και συνέχισε :”Είναι άρρωστοι και έχουν πάθος και θα πρέπεθι να προσπαθήσουν να θεραπεύσουν την αρρώστια τους”

“Τους λυπάμαι, προσεύχομαι να τους ελεήσει ο Θεός, να μετανοήσουν, να αλλάξουν τακτική και να γίνουν τίμια μέλη της κοινωνίας μας” πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας.

 

UPDATE 24 ως 27/09/2016:

Κλήση για απολογία στην Εισαγγελία Τρίπολης, του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, ως συνέπεια της προώθησης της μυνητήριας αναφοράς μας από τις 14/04/2016  από την αρμόδια Εισαγγελέα Ρατσισμού.

http://www.romfea.gr/diafora/10527-sto-edolio-o-mitropolitis-mantineias-gia-tis-diloseis-tou-gia-tous-omofulofilous

Εδώ οι δηλώσεις του αναφορικά με τη δίωξη του.

Κι εδώ οι αναφορές του στην υποστήριξή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε συνάντηση του με βουλευτές της Ν.Δ. που τον υποστηρίζουν.

 

Advertisements

One thought on “23/12/2015: Ομοερωτοφοβικές δηλώσεις Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s