28/12/2015: Διαδικτυακή ομοερωτοφοβική και αντισημιτική λεκτική επίθεση από ακροδεξιούς κατά Αρ. Παρασκάκη

28/12/2015: Διαδικτυακή επίθεση από ακροδεξιούς (με λεκτική βία και απειλές) κατά Αρ. Παρασκάκη, με ομοερωτοφοβικό και αντισημιτικό περιεχόμενο.

Από τις 28/12/2015 και μετά

Η καταγραφή του περιστατικού:

”Λίγα 24ώρα μετά την ψήφιση του ΣΣ από το Ελληνικό Κοινοβούλιο έπεσε στην αντίληψη ναζιστικών κύκλων ότι ένα από τα άτομα (@ υποφαινόμεν@ Παρασκάκης Αριστείδης) που παρευρίσκοντο στα θεωρεία και στέλεχος του Τμήματος Σεξουαλικού Προσανατολιοσμού και Ταυτότητας Φύλου του ΕΠΣΕ έφερε το Μαγκέν Νταβίντ (Άστρο του Δαβίδ) στον λαιμό του. Αυτοί κι αυτές οι ναζί (περίπου 20 με 30 τον αριθμό), έψαξαν στο ίντερνετ και ανακάλυψαν τον λογαριασμό μου στο facebook καθώς και διάφορες τοποθετήσεις που κάνω κατά καιρούς ενάντια στον αντισημιτισμό.
Το προφίλ μου και διάφορα κολλάζ φωτογραφιών μου αναρτήθηκαν σε διάφορες ναζιστικές σελίδες και μπλογκ και δέχθηκα ύβρεις κατά κύματα, στο inbox μου, κάτω από άσχετα και σχετικά ποστς μου, φωτογραφίες, κλπ. Πολλά σχόλια καλούσαν για την φυσική μου εξόντωση καθώς και την εξόντωση των Εβραίων την Ελλάδας. Ταυτόχρονα ενορχηστρώθηκε μια καμπάνια μαζικών ρεπόρτς από ναζί του λογαριασμού μου που οδήγησε στην προσωρινή του απενεργοποίηση, για την οποία ακόμη δεν έχω λάβει εξήγηση από το facebook.
Ήταν εμφανές ότι πολλά από αυτά τα άτομα-ναζί έψαχναν να βρουν την διεύθυνσή μου και μιλούσαν μεταξύ τους προκειμένου να προκαλέσουν βλάβη στην σωματική μου ακεραιότητα.”
Το θύμα και το ΕΠΣΕ κατέθεσαν έγκληση στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας στις 5/1/2016 για να πάρουν την ακόλουθη απαράδεκτη απάντηση:
“Δ.Α.Α. /Υ.Κ.Α.6 <daa.yka6@astynomia.gr>
6 Ιαν
προς Εμένα
Καλημέρα, σε συνέχεια του ηλεκτρονικού μηνύματος που μας αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι για την υποβολή μήνυσης,  απαιτείται  σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Π.Δ. η αυτοπρόσωπη παρουσία του μηνυτή στην Υπηρεσία μας, ή παρουσία εξουσιοδοτημένου από τον μηνυτή , συνηγόρου.
Κατόπιν αυτών, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία μας (ΤΗΛ: 2106476755- 2106476750), για τις περαιτέρω ενέργειες”
Μετά από έντονη τηλεφωνική επικοινωνία του Παναγιώτη Δημητρά με την Υπηρεσία αυτή (κύριο Πολυχρονίου) ότι όσα ζητούν είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα, κατά την οποία επικοινωνία ο αστυνομικός έδειξε άγνοια για το ΕΠΣΕ και μετά αμφισβήτησε την τηλεφωνική επικοινωνία (“πού ξέρω εγώ ποιος είστε”;), και λόγω επιμονής του ΕΠΣΕ ο κύριος Πολυχρονίου δήλωσε πως θα προχωρήσει την έγκληση. Το ΕΠΣΕ θεωρεί πρωτοφανή την αντίδραση αυτή της εξειδικευμένης υπηρεσίας της ΕΛΑΣ.

Στις 5 Ιανουαρίου 2016, αποστείλαμε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. daa.yka6@astynomia.gr την ακόλουθη μήνυση για σειρά αντισημιτικών και ομοερωτοφοβικών σχολίων με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας στο Facebook σε βάρος του –και μέλους του ΕΠΣΕΑριστείδη Παρασκάκη από τις 27 Δεκεμβρίου 2015 και έπειτα. Προς μεγάλη μας έκπληξη, ο Υποδιοικητής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Πολυχρόνης Πολυχρονίου, δήλωσε σε έντονη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παναγιώτη Δημητρά ότι όσα ζητά το ΕΠΣΕ είναι πρωτοφανή και απαράδεκτα, έδειξε άγνοια για το ΕΠΣΕ και μετά αμφισβήτησε την τηλεφωνική επικοινωνία (“πού ξέρω εγώ ποιος είστε”;) και λόγω επιμονής του ΕΠΣΕ δήλωσε πως θα προχωρήσει την έγκληση. Αυτά παρότι στην προβλέπεται και τηλεφωνική και ηλεκτρονική καταγγελία στην υπηρεσία αυτή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&&perform=view&id=18224&Itemid=0&lang=. Άρα η υπηρεσία αυτή καθίσταται αναξιόπιστη για αντικειμενική διερεύνηση της μήνυσης, την οποία άλλωστε δεν έκανε, ενώ ζητείται ο πειθαρχικός και ποινικός έλεγχος του Πολυχρόνη Πολυχρονίου. Για αυτό αιτούμεθα να αφαιρεθεί η δικογραφία από την ΕΛ.ΑΣ. και να ανατεθεί σε εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς.

 

ΕΓΚΛΗΣΗ – ΜΗΝΥΣΗ

 

Παναγιώτη Δημητρά του Ηλία και

Αριστείδη Παρασκάκη του Στεφάνου

 

ΚΑΤΑ

 

Παντός υπευθύνου για την αναγραφή και την έγκριση ανάρτησης μεγάλου αριθμού σχολίων ρατσιστικών, ομοερωτοφοβικών και με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας κατά του δεύτερου από εμάς

 

Προς την Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας daa.yka6@astynomia.gr

 

Κύριοι/Κυρίες

 

Επισυνάπτουμε ανάρτηση στο Facebook με μεγάλο αριθμό σχολίων ρατσιστικών, ομοερωτοφοβικών και με στοχοποίηση και απειλή ή προτροπή άσκησης βίας κατά του δεύτερου από εμάς, στην ιστοσελίδα: https://www.facebook.com/PaidiaEllados/photos/a.424759357582932.94533.403453203046881/995952163796979/?type=3&hc_location=ufi

{Επικαιροποίηση 24/11/2016 (μετά την αναφορά στην εισαγγελία): η σελίδα έχει κατέβει αλλά μπορεί κανείς να δεί το αρχικό ποστ και κάποια από τα σχόλια εδώ}

 

Αιτούμεθα την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα αυτά που συνιστούν μεταξύ άλλων εγκλήματα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω των χαρακτηριστικών θρησκείας και σεξουαλικού προσανατολισμού (άρθρο 81Α ΠΚ), προτροπή σε πράξεις βίας (άρθρο 184 ΠΚ) και δημόσια υποκίνηση διακρίσεων, μίσους ή βίας κατά προσώπων με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό τους (άρθρο 1 Ν. 927/79 και άρθρο 2 παρ. 2 Ν. 3304/2005), αδικήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα και για τα οποία ο παθών απαλλάσσεται των παραβόλων υπέρ του Δημοσίου κατά την υποβολή της έγκλησης και τη δήλωση παράστασης ως πολιτικώς εναγόντων (άρθρο 5 Ν. 927/79).

 

Ο Αριστείδης Παρασκάκης δηλώνει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων για την ηθική βλάβη που υπέστη από τις παράνομες πράξεις των εγκαλούμενων και ζητά χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ για κάθε εγκαλούντα με επιφύλαξη.

 

Επισυνάπτουμε αντίγραφο της αναφερόμενης ανάρτησης.

 

Αθήνα, 5 Ιανουαρίου 2016

Οι εγκαλούντες

 

 

Ελληνική Επανάσταση
December 27, 2015 ·

 

Έτσι τον λένε και στο facebook. Να πούμε και κάτι άλλο. Εσείς που πιστεύετε ότι είμαστε ρατσιστές με τους ομοφυλόφυλους επειδή είναι διαφορετικοί απο εμάς κάνετε λάθος. Ο κάθενας έχει το δικαίωμα να κάνει ότι θέλει στη ζωή του και στο κρεβάτι του αλλα το να θέλει να διεκδικήσει τα δικαιώματα του βγαίνοντας στην κοινωνία γυμνός αντί να φωνάξει απλά και να βάζει μικρά αγόρια να ντύνονται σαν κοριτσάκια είναι εντελώς ασέβεια γιατί είναι τέλειο πρότυπο για παιδεραστές. Κανένας μας δεν είναι καλύτερος αλλά για να γίνει μια σωστή δημοκρατία και ισότητα πρέπει να υπάρχουν κάποια όρια σε όλους μας και πάνω απολα σεβασμός. Εδώ δεν υπάρχουν ούτε όρια ούτε σεβασμός γιαυτό είμαστε και μπουρδελοκράτος. Έτσι όπως συμπεριφέρονται με τον τρόπο τους εμείς δεν το δεχόμαστε. Αλλά και εμείς τι κάνουμε για την χώρα μας? Τίποτα. Γιαυτό έχουμε και τους ξένους να μας πηδάνε.

 

[ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ]

Advertisements

One thought on “28/12/2015: Διαδικτυακή ομοερωτοφοβική και αντισημιτική λεκτική επίθεση από ακροδεξιούς κατά Αρ. Παρασκάκη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s