08/06/2016: Ανοιχτός ρατσισμός στη Χίο!

Νέα συγκέντρωση σήμερα στις 7, στην Πλατεία Βουνακίου, την ώρα δηλαδή που θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, πυροδότησαν τα γεγονότα που εκτυλίχθησαν στη Σούδα το απόγευμα της Δευτέρας.

Από το βράδυ της Τρίτης, κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που οργανώθηκε η πρώτη συγκέντρωση τον Απρίλη που κατέληξε στα γνωστά έκτροπα του λιμανιού, διακινείται αφίσα που καλεί την τοπική κοινωνία να πει “όχι” στην “κατάληψη του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες”.

Η ιστορία είναι γνωστή, κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε, πολύ περισσότερο η ίδια η Αστυνομία που σήμερα καλείται να περιφρουρήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ως το κορυφαίο συλλογικό όργανο που λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του νησιού.

Παράλληλα όμως θα πρέπει να διασφαλίσει και την σωματική ακεραιότητα όσων ατόμων διαμένουν στη Σούδα, από θερμόαιμους, αφού είναι προφανές ότι ζητούν αυτό το οποίο ζητά και η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας, να φύγουν από το νησί.

Η κυβερνητική αδράνεια, αλλά και η καθυστέρηση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων ασύλου εξαιτίας του αποκλεισμού του δρόμου προς τη ΒΙ.ΑΛ., αφού δεν μπορούσαν να εισέλθουν τα κοντέινερ που θα στέγαζαν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου, είναι τα αίτια της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στο νησί.

Ας μη γίνει η σημερινή ημέρα, ακόμα μία αφορμή για δυσάρεστες αναφορές στο νησί μας και τους κατοίκους του.

Πηγή

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s