05/09/2016: Ακραίο παράνομο εθνοτικό προφίλ σε βάρος Ρομά από ΕΛ.ΑΣ. και κυβέρνηση

Ακραίο παράνομο εθνοτικό προφίλ σε βάρος των Ρομά που αποδεικνύει πως αυτό γίνεται κεντρικά στο Υπουργείο ή στο Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ.: μόνο στον τίτλο του Αρχηγείου γίνεται αναφορά σε Ρομά ενώ το δελτίο τύπου του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Ηπείρου ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνει αναφορά σε εθνοτική ταυτότητα. Υπόλογη λοιπόν η κυβέρνηση και ας αναλάβει τις ευθύνες της ή ας πάρει πρωτοβουλία το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων που διατυμπανίζει στον ΟΗΕ τις διυπουργικές δράσεις του κατά του ρατσισμού.


Screenshot ΕΛΑΣ

05-09-2016: Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές Ρομά, οι οποίες εμπλέκονται σε μία κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και σε μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στους Αγίους Αναργύρους Άρτας


ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ

Ιωάννινα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές , οι οποίες εμπλέκονται σε μία κλοπή με τη μέθοδο της απασχόλησης καθώς και σε μία απόπειρα κλοπής από σπίτια στους Αγίους Αναργύρους Άρτας

Συνελήφθησαν, χθες (04-09-2016) το πρωί στην Άρτα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και του Τμήματος Τροχαίας Άρτας, δύο ημεδαπές, ηλικίας 50 και 36 ετών, κατηγορούμενες για κλοπή και απόπειρα κλοπής.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο γυναίκες, ενεργώντας από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από 03 έως και 04-09-2016, στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, διέπραξαν τα παρακάτω:

  • προχθές το μεσημέρι, εισήλθαν σε σπίτι 82χρονης ημεδαπής και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό
  • χες το πρωί, αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε σπίτι 77χρονης ημεδαπής

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Επικαιροποίηση 6/9/2016

Αντίθετα εδώ δεν υπάρχει αναφορά σε εθνοτική ταυτότητα παρά την εισαγγελική άδεια δημοσιοποίησης όλων των στοιχείων (αλλά και στο προηγούμενο δελτίο όπου παραπέμπει το δελτίο αυτό δεν υπάρχει αναφορά)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s