28/09/2016: Ψευδής ρατσιστική είδηση για πρόσφυγες που καταστρέφουν μονή

Στις 28 Σεπτεμβρίου 2016, πολλοί ιστότοποι αναμετέδωσαν άκριτα την ψευδή και ρατσιστική είδηση πως πρόσφυγες (ή μετανάστες ή λαθρομετανάστες ανάλογα με τα γούστα του καθενός τους) καταστρέφουν, σταδιακά, τη μονή Πέτρας Ολύμπου, αφαιρώντας ξύλα και κεραμίδια,  με σκοπό να καίνε την ξυλεία για θέρμανση.

Η είδηση μεταδόθηκε αρχικά από το vimaorthodoxias.gr και αναπαράχθηκε από το Seleo.gr το οποίο όμως φρόντισε να μεταδώσει αργότερα και τη διάψευση της από τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο ο οποίος μίλησε για εργασίες ανακατασκευής, και του οποίου μάλιστα δηλώσεις επικαλούνταν αρχικά κάποια από τα μέσα.

Στη συνέχεια αναπαράχθηκε και από τα:  enikos.gr, Ελεύθερος Τύπος, multinews.gr, το οποίο το αναπαρήγαγε από το skai.gr, v.i.p. news, press-news.gr και sportpe.eu (στα οποία και παραμένει ώς και τις 2/10/16).

dscn00970566c80419b8185676ba8ca69f4c97ee_l

Κάποια από τα μέσα επέλεξαν μάλιστα, πέρα από τις παραπάνω εικόνες, επιπλέον και την παρακάτω εικονογράφηση ώστε οι αναγνώστες τους να μπορούν να φανταστούν την ανύπαρκτη φωτιά, πάνω στην ίδια τη σκεπή του μοναστηριού…

fotiaagiaskepi

Καμία γνωστή δικαστική συνέχεια.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s