22/10/2016: Ομοερωτοφοβική επίθεση εναντίον μαθητών από χούλιγκανς

Ομοερωτοφοβική επίθεση με γροθιές εις βάρος 17χρονων μαθητών από οπαδούς της ΑΕΚ -σε συρμό του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση την Κηφισιά- στις 22 Οκτωβρίου 2016. Ακολουθεί άρθρο:

Δυο 17χρονοι καταγγέλλουν πως έπεσαν θύματα φραστικής και σωματικής επίθεσης από οπαδούς της ΑΕΚ το Σαββάτο 22/10/2016.

Πιο συγκεκριμένα οι δυο μαθητές – ο Βασίλης Τ. και ο Βασίλης Λ. – βρίσκονταν σε συρμό του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση προς Κηφισιά όταν περί τις 19:30 μια ομάδα 30-40 μαυροντυμένων ατόμων με εμβλήματα της ΑΕΚ (κάποιοι με ξυρισμένα κεφάλια) επιβιβαστήκαν στο σταθμό «Βικτώρια» φωνάζοντας συνθήματα χτυπώντας και ταρακουνώντας το βαγόνι.

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Τ. εκτιμά πως αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι ο φίλος του απλώς τον κρατούσε από το μπράτσο την ώρα που συζητούσαν και ίσως ότι η «έκφραση φύλου του, δεν εμπίπτει πιθανόν στην εικόνα της κοινωνίας για τον ‘άνδρα’».

Τότε ένας σωματώδης εξ’ αυτών άρχισε να βρίζει και να προσβάλει τους δυο νεαρούς ενώ οι υπόλοιποι άρχισαν να τους χλευάζουν και να τους ρωτάνε «αν είναι πούστηδες».

Στην αντίδραση του Βασίλη Τ. να του πει «Σε παρακαλώ» και «μην ασχολείσαι μαζί μας», εκνευρίστηκε περισσότερο και πλησίασε απειλητικά. Όταν παρενέβησαν λεκτικά δυο επιβαίνουσες, ο οπαδός άρχισε να τις βρίζει και επιτέθηκε στον Βασίλη Τ. ρίχνοντας του 2 γροθιές στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιποι που λίγο νωρίτερα χλεύαζαν προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Ευτυχώς δε χτύπησε σοβαρά, και απομακρύνθηκε ενώ στην επόμενη στάση άλλαξε βαγόνι. Τα εν λόγω άτομα αποβιβάστηκαν στο σταθμό «Ειρήνη» όπου λίγη ώρα αργότερα ξεκινούσε ο αγώνας ΑΕΚ-Πανιώνιος.


Μετά την παραπάνω ανάρτηση γράφτηκε απειλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό σχόλιο που αναδημοσιεύουμε εδώ:

apeilitiko-minima-se-ypothesi-omoerotofovias-apo-hooligans-aek-22-10-2016

Oμοφοβική επίθεση σε συρμό του ΗΣΑΠ

Νταήδες που έφεραν εμβλήματα της ΑΕΚ τραμπούκισαν δύο νεαρά παιδιά μέσα στο τρένο, το απόγευμα του Σαββάτου, φτάνοντας μάλιστα να επιτεθούν στον ένα με γροθιές. Το περιστατικό κατήγγειλαν τα θύματα στην Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Colour Youth.

Οι δύο 17χρονοι μαθητές επέβαιναν σε συρμό του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση την Κηφισιά, όταν μια ομάδα 30-40 ατόμων που έφεραν χαρακτηριστικά της ΑΕΚ μπήκαν στο τρένο φωνάζοντας συνθήματα και ταρακουνώντας το βαγόνι.

Λίγο αργότερα ένας από αυτούς επιτέθηκε λεκτικά στους δύο νεαρούς, με τους υπόλοιπους της ομάδας να τον σιγοντάρουν κάνοντας υποτιμητικά σχόλια.

Αφορμή, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Βασίλης Τ., ένα από τα θύματα, στάθηκε το γεγονός ότι ο φίλος του τον κρατούσε από το μπράτσο όση ώρα συζητούσαν και ότι «η έκφραση φύλου του δεν εμπίπτει πιθανόν στην εικόνα της κοινωνίας για τον “άντρα”».

Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν αντέδρασε, πλην μίας γυναίκας που ζήτησε από τον νταή να αφήσει ήσυχα τα παιδιά και η οποία δέχτηκε τη μήνιν του: «Βούλωσ’ το μωρή λεσβία!» της φώναξε λίγο πριν επιτεθεί με γροθιές στον Βασίλη, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει σοβαρά. Οι υπόλοιποι της ομάδας έσπευσαν να τον απομακρύνουν και αποβιβάστηκαν στον σταθμό «Ειρήνη».

«Είναι λυπηρό να σημειώνονται ακόμη τέτοια περιστατικά μίσους. Μπορεί να ψηφίστηκε ο νόμος για την ισότητα στο Σύμφωνο Συμβίωσης, αλλά τέτοια περιστατικά αποτελούν καθημερινότητα για πολλά άτομα της κοινότητάς μας.

»Οσο η πολιτεία αρνείται να λάβει δράση για εφαρμογή της αντιρατσιστικής νομοθεσίας για την εξάλειψη των διακρίσεων και του μίσους τόσο θα συνεχίζουν τέτοια στοιχεία να κυκλοφορούν ανενόχλητα.

»Πρέπει να επαγρυπνούμε και να καταγγέλλουμε όλα τα περιστατικά στην Αστυνομία και στην κοινωνία των πολιτών» δηλώνει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Κουνάνης, του τμήματος Σεξουαλικού Προσανατολισμού και Ταυτότητας Φύλου του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ).


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s