22/10/2016: Κώστας Πρέκας με ενθάρρυνση Αννίτας Πάνια απειλεί να σκοτώσει ανθρώπους αν διωχθεί η Ελεύθερη Ώρα για ρατσιστικά κείμενα

Στις 22 Οκτωβρίου 2016 ο Κώστας Πρέκας αυθόρμητα διακήρυξε σε τηλεοπτική εκπομπή πως αν διωχθεί η Ελεύθερη Ώρα για ρατσιστικά αδικήματα για τα οποία διώκεται θα βγει να σκοτώνει ανθρώπους. Η παρουσιάστρια της εκπομπής Αννίτα Πάνια τον ενθάρρυνε να τα πει και απέτρεψε άλλα άτομα στην εκπομπή της που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, άρα είναι συνυπεύθυνη τουλάχιστον ως ηθική αυτουργός. Ακολουθεί το βίντεο με το επίδικο απόσπασμα και όλη η συνέντευξη (το απόσπασμα είναι στο 7:30).

 


 

Το σχετικό δημοσίευμα της Ελεύθερης ΄Ωρας που προκάλεσε την τοποθέτηση του Κώστα Πρέκα:

ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ, ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

asfaleia

Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, μας φακελώνουν και μας διώκουν

Την ώρα που η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., μεθοδεύουν, κατόπιν παρέμβασης της Κουμουνδούρου, την μη δίωξη του γνωστού και σεσημασμένου αναρχικού που ευθύνεται για τον ξυλοδαρμό του διοικητή της Τροχαίας στο κέντρο της Αθήνας, με τον τελευταίο να υποκύπτει «μασώντας» τα λόγια του, εμάς μας ήρθε ένα χαρτί. «Δι’ υπόθεσίν μας».

Μας ζητούν με αφορμή κάποιους τίτλους του παρελθόντος, να γνωστοποιήσουμε «τα στοιχεία ταυτότητας των αρθρογράφων της εφημερίδας», «καθώς και πλήρη στοιχεία ταυτότητας του διευθυντή σύνταξης της εφημερίδας». Παραγγελία Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών! Απλά, μιας και ετοιμάζουν φακελώματα, τους επισημαίνουμε ότι τα στοιχεία των συνεργατών μας είναι γνωστά, δεδομένου ότι υπογράφουν τα κείμενά τους. Στην «ΕΩ», κουκουλοφόροι δεν κυκλοφορούν. Αν πάλι θέλουν τα στοιχεία των αναγνωστών – επιστολογράφων μας (γιατί ουσιαστικά για αυτά τα προ διετίας(!!!) άρθρα μας εγκαλούν), ας ανοίξουν ένα… Χρυσό Οδηγό, γιατί εμείς δημοσιεύουμε ΕΛΕΥΘΕΡΑ όλες τις απόψεις και δεν συνηθίζουμε να ζητάμε στοιχεία και «πιστοποιητικό φρονημάτων» από τους αναγνώστες μας!

Το χαρτί αυτό ήρθε λοιπόν από μια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., το «Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας» (ανήκει στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας). Έχει κοινοποιηθεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών (δια της δικογραφίας). Όμως, έχουμε απορίες: λειτουργεί και αυτή η υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. καθ’ υπόδειξη των γνωστών – αγνώστων, που κομψά αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές»; Διότι πολλά μαθαίνουμε…

Όπως πχ, ότι η αστυνομία κινητοποιήθηκε κατά των εμπόρων ναρκωτικών στα Εξάρχεια, μόλις αυτοί συγκρούστηκαν με τους αναρχικούς, οι οποίοι ζήτησαν – μέσω των καταγωγίων που συνδέονται με την συγκυβέρνηση – τη συνδρομή της… ΕΛ.ΑΣ.! Και εις ανώτερα εκεί στην ΓΑΔΑ. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: αυτά όλα τα αντισυνταγματικά, τα παράνομα, τα «καθεστωτικά», τα ανήθικα, από ένα μηχανισμό που κοιτά να «αθωώσει» αναρχικούς που ξυλοκοπούν… τους ανθρώπους του, δεν πιάνουν. ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ. Να το ξαναπούμε: ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΟΥΝ. Εμείς εδώ στην «ΕΩ» θα κινηθούμε βάσει των νόμων. Της αστικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όχι της εκκολαπτόμενης κομμουνιστικής λαοκρατίας.

Στη λογική αυτή, δημοσιοποιούμε το έγγραφο αυτό, ανθρώπων που νομίζουν ότι μπορούν να μας μετατρέψουν σε ρουφιάνους. Και το δημοσιοποιούμε, καθιστώντας τους αγαπημένους μας αναγνώστες, οι οποίοι διαχρονικά μας έχουν στηρίξει αφάνταστα, κοινωνούς των σκληρών διώξεων που το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και σία (καταγώγια άκρας αριστεράς) – και όχι μόνο – μας ετοιμάζει δια των συνεργατών του. Και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα αντισταθούμε με νύχια και με δόντια, επιφυλασσόμενοι των νομίμων δικαιωμάτων μας, έναντι όσων επιβουλεύονται την ελευθερία του λόγου.

Η «ΕΩ» θα παραμείνει ένας φάρος πατριωτισμού, μέσα στο έρεβος μιας εποχής διαβολικής στην κυριολεξία. Έρχονται αγώνες λοιπόν. Εμείς, όπως και να έχει, τα μετερίζια μας δεν τα αφήνουμε. Κρίμα πάντως, διότι, στην εφημερίδα αυτή που μετρά  τρεισήμισι δεκαετίες ζωής, υπήρξαμε πάντα αρωγοί της ΕΛ.ΑΣ. και όλων όσοι φέρουν στα πηλίκιά τους το εθνόσημο. Παρά τον πόλεμο που δεχόμασταν… Αλλά, κύριοι (ή καλύτερα γραφειοκράτες) της ΕΛ.ΑΣ., «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος».

Όπως και να έχει, από εδώ και πέρα, όποιοι στρέφονται εναντίον της εφημερίδας μας, θα έχουν να κάνουν με τους δικηγόρους μας. Στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η Ε.Ω.

Αρχειοθετήθηκε εδώ.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s