03/11/2016: Ρατσιστικές αντιδράσεις για προσφυγόπουλα σε σχολεία του Μοσχοχωρίου και της Λαμίας

Στις 3 Νοεμβρίου 2016 ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας συνεδρίασε, εν μέσω ρατσιστικών εκρήξεων μελών του, για να αποφασίσει την κατάληψη του σχολείου, ώστε να παρεμποδιστούν τα προσφυγόπουλα να κάνουν μάθημα εκεί. Παράλληλα ο αντίστοιχος σύλλογος του Δημοτικού και Γυμνασίου του Μοσχοχωρίου κινητοποιείται για τον ίδιο λόγο. Ακολουθούν άρθρα, το δέυτερο από τα οποία είναι υποστηρικτικό από το site της Χρυσής Αυγής:

Λαμία: Κατάληψη σε σχολείο προκειμένου να μην πάνε εκεί προσφυγόπουλα (pics&vids)

2413abc25d02eb13486beee84c150c76577bbe8f

Αντιδρούν οι γονείς των μαθητών στα σχολεία της Λαμίας, τα οποία έχουν επιλεγεί για να παρακολουθήσουν εκεί μαθήματαπροσφυγόπουλα, τα οποία φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες.
Το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου καθώς και το 6οΔημοτικό Σχολείο Λαμίας, είναι αυτά τα οποία έχουν επιλεγεί για να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου μαθήματα, τα 90 προσφυγόπουλα.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος τα παιδιά είναι προγραμματισμένο να πηγαίνουν στο σχολείο ξεχωριστά από τους άλλους μαθητές, από τις 14:00 έως τις 18:00.
Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τους γονείς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν.
Στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, μάλιστα αποφάσισαν την κατάληψη του κτηρίου, την ερχόμενη Δευτέρα ώστε να μην μπορέσει κανείς να κάνει μάθημα.
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr, χθες το απόγευμα πραγματοποιήθηκεΓενική Συνέλευση των γονέων, στο εν λόγω σχολείο, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης.
Σε ένα ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στο Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης.
Τελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν αποφάσεις.
Οι αρμόδιοι του Κέντρου Φιλοξενίας των Θερμοπυλών ενημερώνουν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, δεν έχει διαπιστωθεί καθ’ όλο το χρόνο της παραμονής τους κάποια ασθένεια, ενώ τονίζουν ότι «η δουλειά που έχει γίνει με δασκάλους και καθηγητές από τον περασμένο Φεβρουάριο που λειτουργεί το κέντρο έχει προσαρμόσει πολλούς μαθητές στο κλίμα του σχολείου, καθώς στη μεγάλη τους πλειοψηφία μιλούν άνετα την ελληνική γλώσσα». Μάλιστα σημειώνουν με έμφαση ότι «ορισμένα παιδιά προσφύγων είναι έτοιμα να ενταχθούν σε κανονικές τάξεις και σε και όχι σε τάξεις προσαρμογής».
Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την επεισοδιακή συνεδρίαση
—————————————————–
Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016 – 14:32    144

“Ωραιόκαστρα παντού”! Κατάληψη αποφάσισαν οι Έλληνες γονείς στην Λαμία ενάντια στην ενσωμάτωση “προσφυγόπουλων” στα σχολεία

Και στην Λαμία έφτασε το κύμα αγανάκτησης γονέων και μαθητών που αντιδρούν στην υποχρεωτική γειτνίαση με τα «προσφυγόπουλα». Έτσι, λοιπόν, κατάληψη στα σχολεία, όπου πρόκειται από την ερχόμενη Δευτέρα να ξεκινήσουν μαθήματα τα 90 παιδιά «προσφύγων» που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες, αποφάσισαν γονείς μαθητών των σχολείων που έχουν επιλεγεί για τη φιλοξενία των «προσφυγόπουλων», καθώς δηλώνουν αιφνιδιασμένοι από αυτές τις αποφάσεις και σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Τα «προσφυγόπουλα» για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Ωστόσο, στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα «προσφυγόπουλα» υπάρχει κλίμα αναστάτωσης και αντιδράσεις, παρά την αρχική συναίνεση, με συνέπεια να είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή.

Τα σχολεία που έχουν επιλέγει είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας. Στα σχολεία οι γονείς είναι ανάστατοι και υποστηρίζουν ότι βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων χωρίς να ερωτηθούν. Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε Γενική Συνέλευση των γονέων στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης και επικράτησε αναστάτωση, αφού οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης. 

Τελικά οι γονείς του 6ου Δημοτικού Λαμίας αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, οι οποίοι είναι επίσης ανάστατοι για να πάρουν αποφάσεις.

Χωρίς, δηλαδή, να ερωτηθούν οι γονείς των μαθητών για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά αυτούς και τα παιδιά τους βρέθηκαν προ τετελεσμένων γεγονότων, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. Βεβαίως, οι «αντιρατσιστές», οι «αλληλέγγυοι» και όλο το φάσμα των οπαδών της «πολιτικής ορθότητας» δεν χρειάζεται να ανησυχεί.

Η κρατική καταστολή στην περιοχή του Βοτανικού δείχνει τον δρόμο που μπορεί να ακολουθηθεί και σ΄αυτή την περίπτωση. Αν οι γονείς και οι μαθητές συνεχίζουν να αντιδρούν, τότε με μια αστυνομική παρέμβαση «το πρόβλημα» θα λυθεί και οι «δημοκράτες» θα θριαμβεύσουν και πάλι…

Advertisements

One thought on “03/11/2016: Ρατσιστικές αντιδράσεις για προσφυγόπουλα σε σχολεία του Μοσχοχωρίου και της Λαμίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s