09/11/2016: Ρατσιστική έξωση Ρομά στον Πειραιά

Παράνομη και ρατσιστική έξωση Ρομά στην περιοχή του Κηφισού, πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά σε συνεργασία με το Δήμο  Αγ.Ιωάννη Ρέντη, τα ΜΑΤ και -κατά το Δ.Τ.- παρουσία εισαγγελέα. Η έξωση είναι παράνομη καθώς δεν έχει προβλεφθεί μετεγκατάσταση και πιθανά δεν προηγήθηκε καν η νόμιμη διαδικασία (πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής). Επιπλέον έγινε από αναρμόδιο όργανο γιατί σε ιδιωτικό οικόπεδο δεν παρεμβαίνει ο Δήμος αλλά η Πολεοδομία, με συνεργείο που συνήθως εκμισθώνει.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Πειραιά και η δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη καθώς και φωτογραφίες τραβηγμένες στις 17/11/16 που δείχνουν τα μπάζα ακόμα εκεί, καταρρίπτοντας και το υποτιθέμενο επιχείρημα της “δημόσιας υγείας”:

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δελτία Τύπου

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Πειραιά, με τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία Εισαγγελικής Αρχής.

Στο σημείο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά και αποτελούσε εστία μόλυνσης. Στην επιχείρηση εκκαθάρισης, η οποία θα συνεχιστεί και αύριο, συνεργάστηκε και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας, Αποχέτευσης, Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτη Καλογερόγιαννη, τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρο Βοιδονικόλα και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο, όπου συντόνισαν τις εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Ο Δήμος Πειραιά συντόνισε σήμερα επιχείρηση εκκαθάρισης παράνομου οικισμού από Ρομά στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο, που θύμιζε χωματερή και έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της πόλης μας, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία που χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την αγαστή συνεργασία, τους αρμόδιους αιρετούς συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του Δήμου, που έκαναν τη δουλειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οφείλουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι να συνδράμουμε στο έργο των Αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες στην πόλη μας».

8 μέρες μετά:

redis1redis2

Advertisements

One thought on “09/11/2016: Ρατσιστική έξωση Ρομά στον Πειραιά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s