25/12/2016: Ρατσιστική άρνηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Την Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 3ου και του  9ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Ιωνίας στη Μαγνησία, εξέδωσαν την παρακάτω ρατσιστική ανακοίνωση:

ΒΟΛΟΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΙΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Προς κάθε αρμόδιο Φορέα                                                                                              

Αξιότιμοι κύριοι.

Μετά την συγκλιθείσα «ενημέρωση» στα τέλη Νοεμβρίου 2016 στη αίθουσα γυμναστικής των 3ου & 9ουΔημοτικών Σχολείων Νέας Ιωνίας με θέμα την φοίτηση ή όχι των παιδιών προσφύγων – μεταναστών και τις επακολουθείσες συνελεύσεις των δύο Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής.

  1. Και στην «ενημέρωση» αλλά και στις συνελεύσεις που ακολούθησαν και των δύο Συλλόγων Γονέων εκφράστηκε δημοκρατικά με επώνυμη και ονομαστική φανερή ψηφοφορία (υπάρχουν τα ανάλογα πρακτικά των Συλλόγων μας) πως η συντριπτική πλειοψηφίατων γονέων ΔΕΝεπιθυμούν την φοίτηση των παιδιών προσφύγων – μεταναστών παρόλο τον σχεδιασμό που έγινε ερήμην μας και την κινητοποίηση με στόχο την αλλοίωση της γνώμης των πολλών με διανομές φυλλαδίων από κομματικούς στρατούς που μας προπηλάκιζαν.
  1. Οι γονείς που εναντιώνονται στην φοίτηση των παιδιών των προσφύγων – μεταναστών έχουν εκφράσει σωρεία λόγων και επιχειρημάτων που έμειναναναπάντηταστην λεγόμενη «ενημέρωση» από τους… ενημερωτές διότι η κύρια αντίρρηση των πολλών δεν είχε να κάνει μόνο το θέμα του εμβολιασμού όπως αφήνονταν να διαρρεύσει στον τοπικό τύπο αλλά και με πολλά άλλα σημαντικά θέματα – ερωτήματα (όπως π.χ. το πως επιλέχθηκε ένα σχολικό συγκρότημα με 400! περίπου μαθητές σύν 2 νηπιάγωγεία που δεν έχει την καταλληλη υπόδομη και οι ήδη υπάρχοντες μαθητές φοιτούν σε 5 κοντέινερ!!) και όλα αυτά εκφράστηκαν στις συνελεύσεις μας δημόσια και επώνυμα και φυσικά δεν ήταν κάποιες μεμονωμένες φωνές όπως ειπώθηκε. Άλλωστε οι αριθμοί το αποδεικνύουν !
  1. Ο Δήμος Βόλου μέσω του ιδίου του Δημάρχου προβλέποντας πως μια μονομερής ενέργεια όπως δρομολογήθηκε από την Πρωτοβάθμια Διεύθυνση, την διεύθυνση του σχολείου, αλλά και άλλους άσχετους με την σχολική κοινότητα φορείς όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο πρότεινε την παραχώρηση άλλου καταλληλότερου χώρου για το σκοπό αυτό ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα μεταξύ των γονέων. Την ίδια πρόταση κάναμε και εμείς σε όλες τις συνελεύσεις επειδή είναι γνωστό πως το σχολείο μας δεν πληρεί καμία από τις προϋποθέσεις για τον σκοπό που επιλέχθηκε. Εγείρονται άρα πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο και το πώς επιλέχθηκε το σχολείο μας.
  1. Επειδή βλέπουμε μια κωλυσιεργία εκ μέρους των υπευθύνων να σεβαστούν τις αποφάσεις μας (της συντριπτικής πλειοψηφίας δηλαδή)και μια απαξίωση ακόμη και στα ερωτήματα των γονέων για το τι μέλλει γενέσθαι τελικά καλούμε δημόσια όλοι μαζί εμείς οι γονείς που ψηφίσαμε ΟΧΙστην φοίτηση των παιδιών των προσφύγων – μεταναστών όλους τους εμπλεκόμενους δημόσιους Φορείς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σεβαστούν την δημοκρατικά εκπεφρασμένη απόφαση της πλειοψηφίας των γονέων και να δώσουν την δημοκρατική λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε σημειώνοντας πως δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση άνωθεν αποφάσεις φασιστικού τύπου «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» που αφορούν τα παιδιά μας και εμάς επιφυλασσόμενοι για κάθε νόμιμη ενέργεια.

One thought on “25/12/2016: Ρατσιστική άρνηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της Ν. Ιωνίας Μαγνησίας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s