21/01/2017: Ρατσισμός για προσφυγόπουλα και απειλές για διευθύντρια σχολείου της Λάρισας

Στις 21 Ιανουαρίου 2017, ο Σύλλογος Γονέων 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας ανακοίνωσε μέσω της σελίδας του στο facebook τη ρατσιστική και παράνομη απόφαση άρνησής του στη φοίτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο. Τις επόμενες μέρες, η διευθύντρια του σχολείου κατήγγειλε το μοίρασμα ρατσιστικού φυλλαδίου και την ανάρτηση ανάλογου βίντεο από τον πρόεδρο του συλλόγου, με αποτέλεσμα να δεχτεί απειλές για τη ζωή της από έναν από τους πολλούς ρατσιστές σχολιαστές της ίδιας σελίδας.


Μαίνεται ο πόλεμος στο 26ο Δημοτικό Λάρισας για τα προσφυγόπουλα

Μαίνεται ο πόλεμος στο 26ο Δημοτικό Λάρισας για τα προσφυγόπουλα
23.01.2017

Ακόμα ένα σχολείο πρωταγωνιστεί στο σήριαλ ξενοφοβίας που παίζεται στον χώρο της εκπαίδευσης από την στιγμή που έγινε γνωστό από το υπουργείο Παιδείας ότι προσφυγόπουλα θα φοιτήσουν σε ελληνικά σχολεία. Παρά το γεγονός ότι από το ΚΕΕΛΠΝΟ υπάρχει διεβεβαίωση ότι σχεδόν το σύνολο των προσφυγόπουλων αλλά και των γονέων τους είναι εμβολιασμένοι, οι αντιδράσεις συνεχίζοντας δίνοντας έτσι πρόσφορο έδαφος σε εκείνους που τρέφονται και γιγαντώνονται από το μίσος εναντίον οτιδήποτε ξένου.

Στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας έχει παιχτεί το τελευταίο επεισόδιο αυτού του δυσάρεστου σήριαλ με την διευθύντρια του σχολείου να προσπαθεί να πείσει κάποιους από τους γονείς ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας και με κάποιους συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων να είναι όχι μόνο αμετάπειστοι αλλά να προβάλλουν ως επιχείρημα ότι η διευθύντρια του σχολείου είναι διορισμένη(!) ενώ εκείνος είναι εκλεγμένος!

Το newsit.gr επικοινώνησε και με τις δυο πλευρές. Η διευθύντρια είπε ότι μοιράστηκε μέχρι και φυλλάδιο με ξενοφοβικό περιεχόμενο έξω από το σχολείο και ότι εμμένει στην θέση της ότι τα προσφυγόπουλα θα πάνε στο σχολείο της και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων επίσης εμμένει στην θέση του ότι δεν έχουν ενηεμρωθεί οι γονείς και πως δεν είναι θέμα εμβολιασμού αλλά…ενημέρωσης….

«Με ένα σώμα και μια ψυχή θα δεχτούμε τα προσφυγόπουλα. Θεωρούμε ευλογία που θα έχουμε 40 προσφυγόπουλα». Αυτό είπε μιλώντας στο newsit.gr η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας, Κατερίνα Σταγιάννη, μετά το σάλο που προκλήθηκε απο τις κατηγορίες της πως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Στέφανος Χαχάμης, ζητούσε απο τα παιδιά να δουν αναρτημένα ρατσιστικά βίντεο κατά των προσφύγων.

Η ίδια υποστηρίζει ότι μοιράστηκε…φυλλάδιο έξω απο το σχολείο από τον ίδιο τον Πρόεδρο, στο οποίο γονείς και μαθητές καλούνταν να δουν το κακό που μπορούν να προξενήσουν τα προσφυγοπουλα στο σχολείο και να το…διαλύσουν.

«Με την έλευση των προσφυγοπουλων στο σχολείο μας για την εκπαίδευσή τους δημιουργήθηκε μία ενταση με τον σύλλογο των γονέων και κηδεμόνων. Αυτές οι απόψεις που εκφράστηκαν δεν ηταν απόψεις των γονέων αλλα απόψεις του προέδρου», λέει χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsit.gr, η διευθύντρια.

«Ζήτησε από τους γονείς να βρίσκονται σε ετοιμότητα και εφόσον η Πολιτεία δεν σεβάστηκε την απόφαση να μην δεχτούμε προσφυγόπουλα θα είμαστε ενάντια σε αυτή τη θέση. Παραιτήθηκε το ΔΣ και βρέθηκαν γονείς διαθέσιμοι να τραβήξουν μπροστά. Υπήρξε ένα φυλλάδιο προς τους γονείς. Οταν απαγορεύθηκε να δοθει εντός σχολείου, δόθηκε στα παιδιά την ώρα που σχολάσανε. Καλούσε γονείς και παιδιά να επισκέπτονται μία ιστοσελίδα στο facebook. Είχε αναρτηθεί βιντεο που είχε ρατσιστικό περιεχόμενο. Έδειχνε μια χώρα υποδοχής που τα υποδέχθηκε και οτι τα προσφυγοπουλα δημιουργούσαν προβλήματα και διέλυσαν το σχολείο», συνεχίζει.

Προσθέτει μάλιστα, «Δεν θεωρώ πως είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Εγώ αυτό που έχω να δηλώσω είναι πως αμαυρώνεται η εικόνα του σχολείου και αδικεί τους περισσότερους γονείς και το σύνολο των μαθητών μας. Σε ό,τι καινούριο, διαφορετικό ο κόσμος εχει ενστάσεις και φοβίες. Οφείλει η Πολιτεία να ενημερώσει για οτιδήποτε υπάρχει. Για να σταματήσουν οι επιφυλάξεις. Κάναμε πρόσκληση στον κ. Χαχάμη να παρευρεθεί σε σύσκεψη για τα προσφυγόπουλα και αρνήθηκε. Αυτό το γνωρίζουμε πως όλα είναι εμβολιασμενα. Θα διασφαλίσω και θα ελέγξω όλα τα χαρτιά των παιδιών. Αυτα που μας διαβεβαιώνουν οι γιατροί του κόσμου θα τα ελέγξουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Σταγιάννη.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Στο newsit.gr μίλησε και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας. Υποστήριξε ότι κανένα βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο κατά των προσφυγόπουλων δεν ανέβηκε στο facebook.

«Μπείτε στη σελίδα δεν υπάρχει κάτι ρατσιστικό. Εγω δεν έχω δει κάποιο βίντεο. Έγιναν εκλογές και ψήφισε η μεγάλη πλειοψηφία οχι. Στη συνεχεια παραιτήθηκαν και προκήρυξαν εκλογές. Οι γονείς εχουν ενδοιασμούς. Δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση απο κανεναν. Πόσα άτομα θα έρθουν. Ποιάς ηλικία θα είναι», μας λέει.

Υποστηρίζει επίσης ότι δεν αρνήθηκε να πάει για ενημέρωση. «Δεν αρνήθηκα να πάω για ενημέρωση. Η διευθύντρια με ενημέρωσε οτι κάποια στιγμή η περιφερειακή διευθύντρια θα μας καλούσε. Της έχουμε “περάσει” σαν σύλλογος την απόφαση. Ομόφωνη απόφαση για γραπτή επικοινωνία. Σαν επίσημη πρόσκληση δεν είχαμε θέμα ενημέρωσης. Για το θέμα της υγείας των παιδιών. Δεν διαφωνώ με το ΚΕΕΛΠΝΟ και με κανέναν. Γνωρίζουμε πως είναι εμβολιασμένα. Δεν θα έπρεπε να μας ενημερώσει κάποιος;», είπε ο ίδιος.

Και συνέχισε: «Η διευθύντρια μας ειπε πως θα ενημερώσει τους γονείς και μέχρι τώρα δεν υπάρχει ενημέρωση. Ο περιφερειακός διευθυντής μας κάλεσε να μιλήσουμε την Πέμπτη. Δεν είναι προσωπική μου απόφαση τι θα συμβεί. Δεν αποφασίζει ο Πρόεδρος. Δεν μπορώ να εκφράσω προσωπική άποψη. Απο τη στιγμή που εκπροσωπώ τον σύλλογο θα σεβαστώ οποιαδήποτε θέση».

Ερωτηθείς για ξενοφοβικές και ρατσιστικές αναρτήσεις στο Facebook, ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 26ου δημοτικού σχολείου στη Λάρισα απάντησε: «Σας είπα πως θέλω να ενημερωθούμε και το ξανασυζητάμε. Γιατί να έχουμε προβλημα; Δεν είμαστε ξενοφοβικοί. Δεν βάζουμε τα παιδάκια μπροστά. Εχουμε βγάλει ανακοίνωση και δεν είμαστε σύμφωνοι ουτε με τη Χρυσή Αυγή ουτε με κανεναν. Αφορά το σχολείο και δεν θελουμε να μπερδεύουμε τα πράγματα. Την προσωπική μου άποψη θα την εκφράσω στο σχολείο».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

 


Ρατσιστικό παραλήρημα

Απειλές δέχεται η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας

Απειλές δέχεται η διευθύντρια του 26ου Δημοτικού Λάρισας
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi
Λάρισα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως βρίσκεται η κατάσταση στο 26ο Δημοτικό Σχολείο της Λάρισας, στο οποίο ομάδα γονέων αρνούνται να δεχθούν τα προσφυγόπουλα.

Τις τελευταίες ώρες τα γεγονότα έχουν πάρει νέα τροπή, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα νέο πογκρόμ ρατσιστικής ρητορικής, απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται τα προσφυγόπουλα, αλλά κυρίως κατά της διευθύντριας του σχολείου Κατερίνας Σταγιάννη, όπου υπάρχουν ευθείες απειλές, ακόμα και κατά της ζωής της.

Σημειώνεται πως οι απειλές αυτές, αλλά και άλλες ύβρεις ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, καταγράφονται δημόσια ακόμα και σήμερα στην επίσημη σελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας στο Facebook, από μεγάλο αριθμό χρηστών.

Έτσι λοιπόν χρήστης του διαδικτύου γράφει, μεταξύ άλλων, για την κ. Σταγιάννη στη σελίδα του Συλλόγου γονέων στο facebook: «Ας ενημερώσει κάποιος την κυρία ΣΤΑΓΙΑΝΗ …ότι τα λόγια και οι πραξεις της συνιστούν ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία σε καιρό κατοχής (μετά την ανακοίνωση στη Βουλή ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ από 24/11/11, και την απόκρυψη και μη ΕΚΔΙΚΑΣΗ της), η ΧΩΡΑ θεωρείται σε κατάσταση πολέμου ..και η υποστήριξη των εισβολέων ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ κατά το ΣΥΝΤΑΓΜΑ ( άρθρο 7 παράγραφος 3 και την ΠΟΙΝΙΚΗ νομοθεσία για την ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ σε καιρό πολέμου) …ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ!!! Αρα ή με τα ΦΑΣΙΣΤΕΡΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ της θα είναι ή με την Ελλάδα και τους ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Η απόφαση είναι δική της….όπως και οι συνέπειες αυτής!!»

Κατέθεσε στην αστυνομία

Κλήση από την αστυνομική διεύθυνση Λάρισας δέχτηκε χτες, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες, η διευθύντρια του 26ου δημοτικού σχολείου Λάρισας Κατερίνα Σταγιάννη, ώστε να καταθέσει για όσα συμβαίνουν στο σχολείο της, αλλά και για τις δημόσιες καταγγελίες της που σχετίζονται με τα φαινόμενα ρατσιστικής ρητορικής και απειλών εναντίον της στην επίσημη σελίδα του συλλόγου γονέων του σχολείου στο διαδίκτυο.

Η διευθύντρια, όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε χθες στην Ασφάλεια της Λάρισας και προχώρησε σε κατάθεση, ενώ στα χέρια της η αστυνομία φαίνεται να  έχει έναν ολοκληρωμένο φάκελο με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και καιρό.

Μεταξύ άλλων, οι αρχές μελετούν φωτογραφίες, βίντεο σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσωπικές απειλές αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν την ρατσιστική δράση προσώπων στο διαδίκτυο.

Σημειώνεται πως η ένταση του ρατσιστικής ρητορικής εναντίον και της κ. Σταγιάννη πήρε μεγάλες διαστάσεις και οδήγησε την αστυνομία να παρέμβει, μετά την επίσημη καταγγελία της ίδιας της διευθύντριας, που έστειλε στα ΜΜΕ και στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως βρίσκεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα με την επωνυμία του συλλόγου γονέων, όπου αναρτώνται, μεταξύ άλλων, και βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου αγνώστου προελεύσεως.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

One thought on “21/01/2017: Ρατσισμός για προσφυγόπουλα και απειλές για διευθύντρια σχολείου της Λάρισας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s