26/01/2017: Ακροδεξιό ισλαμοφοβικό βίντεο, με στόχο τα προσφυγόπουλα

Στις 26 Ιανουαρίου 2017, το ακροδεξιό κανάλι του youtube “Ίαμβος” (που αναπαράγει συχνά βίντεο χρυσαυγιτών και του Κων. Πλέυρη), ανέβασε το παρακάτω βίντεο που, κατά τη γνώμη τους, παρωδεί το βίντεο για το καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία που ανέβασε το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), με την ιδιότητα του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας. Το βίντεο του Ίαμβου στοχοποιεί ανοιχτά τους μαθητές σαν μελλοντικούς τρομοκράτες. Το ρατσιστικό βίντεο προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Γ.Γ. Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη, η οποία υπέβαλε σήμερα αναφορά στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων, σχετικά με την απαράδεκτη και μισάνθρωπη παραποίηση του τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος για την ένταξη των προσφυγοπαίδων στην εκπαίδευση.


Δήλωση για τη ρατσιστική παραποίηση του τηλεοπτικού σποτ για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία

Η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κα Μαρία Γιαννακάκη, υπέβαλε σήμερα αναφορά στις αρμόδιες αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών αδικημάτων, σχετικά με την απαράδεκτη και μισάνθρωπη παραποίηση του τηλεοπτικού κοινωνικού μηνύματος για την ένταξη των προσφυγοπαίδων στην εκπαίδευση.

Η Πολιτεία επιδεικνύει μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία και τη ρητορική μίσους, ιδιαίτερα όταν αυτή στρέφεται κατά παιδιών.

Κάθε ρατσιστική ενέργεια προσβάλλει βάναυσα τις θεμελιώδεις Αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος και τις αξίες του Ανθρωπισμού και θα βρίσκει απέναντί της την άμεση και συντεταγμένη απάντηση της Πολιτείας.

 

vlcsnap-2017-01-16-13h44m27s688


 

Advertisements

One thought on “26/01/2017: Ακροδεξιό ισλαμοφοβικό βίντεο, με στόχο τα προσφυγόπουλα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s