15/02/2017: Εμπρησμός αυτοκινήτου του μειονοτικού δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσίν

16.02.2017

Το περιστατικό έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Κομοτηνή

Φωτιά έβαλαν τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου άγνωστοι στο αυτοκίνητο του συμπολίτη μας δημοσιογράφου του ενημερωτικού site “Birlik” και ανταποκριτή του τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού “ΤΕΚ RUMELI” κ. Ιλχάν Ταχσίν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία λίγο μετά τις 3 το ξημέρωμα, άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου, μάρκας Opel και αφού περιέλουσαν το εσωτερικό του αμαξιού με εύφλεκτο υλικό, έριξαν μία βόμβα μολότοφ, που πυροδότησε την φωτιά.

https://archive.is/QHWUZ/bc216f84c72688cd937c8b51ee4bbc1fc3ec15f5.jpg

Αυτόπτης μάρτυρας ειδοποίησε την πυροσβεστική η οποία και κατέφθασε άμεσα στο σημείο, για να κατασβήσει την φωτιά, οι οποία προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα, ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί οι οποίοι πήραν δαχτυλικά αποτυπώματα και συνέλεξαν στοιχεία από το σημείο.

Ο κ. Ταχσίν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής για να του πάρουν κατάθεση, ενώ οι έρευνες από πλευράς της αστυνομίας βρίσκονται εν εξελίξει.

Η είδηση του εμπρησμού φιλοξενήθηκε αμέσως τόσο στα τοπικά ΜΜΕ, όσο και σε μέσα της γειτονικής μας χώρας, μεταξύ των οποίων οι ηλεκτρονικές εφημερίδες Haberler  και  Son Adika της Τουρκίας, με τίτλο «Σαμποτάζ στο αυτοκίνητο Τούρκου δημοσιογράφου στη Θράκη», καθώς και στις τοπικές Millet και Gü

——————–

ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ NEΤΣΜΕΤΤΙΝ ΧΟΥΣΕΪΝ -ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ BTTDD ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

¨Η επίθεση κατά του Ιλχάν Ταχσίν είναι επίθεση κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης¨

O Γενικός Πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης –Τουρκίας δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν, δημοσίευσε μια ανακοίνωση καταγγελίας σχετικά με το ότι το πρωί της 15/2/2017 το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του Ιλχάν Ταχσίν-ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μπιρλικ (μιας από τις ελεύθερες φωνές της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης) το έσπασαν και ακολούθως το πυρπόλησαν ρίχνοντας μέσα μια βόμβα μολότοφ.

Ο Χουσεΐν αναφέρει πως : Ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης και ενώ περιμένουμε την απόδοση των δικαιωμάτων μας που πηγάζουν από την συνθήκη της Λωζάννης, δεν περνά μέρα που να μην βρεθούμε αντιμέτωποι με νέες αφαιρέσεις δικαιωμάτων.

Στον 21ο αιώνα, στην πατρίδα μας Ελλάδα όπου λέγεται πως γεννήθηκε η δημοκρατία, την ώρα που η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης διεξάγει αγώνα διεκδίκησης των δικαιωμάτων της, σήμερα αφήνοντας στην άκρη τα μειονοτικά δικαιώματα, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που απειλεί ακόμη και το δικαίωμα μας στην ζωή.

Ενημερωθήκαμε πως πυρπολήθηκε το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μπιρλίκ-Ιλχάν Ταχσίν, που είναι μια από τις ελεύθερες πένες του τύπου της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης και συνεχίζει τον αγώνα του για την ανάκτηση των μειονοτικών δικαιωμάτων.

Μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά και επιθυμώ να μοιραστώ μαζί σας την προσδοκία μας, το συντομότερο να βρεθούν και να προσαχθούν στην δικαιοσύνη, αυτά τα κακέκτυπα ανθρώπων που πραγματοποίησαν αυτή την θλιβερή επίθεση, αλλά και να παραχθούν μόνιμες λύσεις  για την αποτροπή των αναζωπυρωμένων επιθέσεων κατά μελών της μειονότητας στην δυτική Θράκη.

Πρέπει να γίνει γνωστό πως οι ελεύθερες πένες των Τούρκων της δυτικής Θράκης, αποτελούν κέρδος όχι μόνο για τα μέλη της μειονότητας αλλά και για το κράτος της Ελλάδας και έτσι πρέπει να αξιολογηθεί αυτό περιστατικό από τις αρμόδιες αρχές.

Μεταφέρω τις ευχές μου για περαστικά σε όλα τα μέλη της μειονότητας μας, ενώ ευχόμαστε να μην πρόκειται για ένα νέο μέσο της πολιτικής εκφοβισμού που στρέφεται κατά του τύπου¨.

http://www.bttdd.org.tr/haberler/genel-merkezden-haberler/ilhan-tahsine-yapilan-saldiri-bati-trakya-turk-azinligina-yapilmistir.htmlΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ DEB ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΠΟΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΙΛΧΑΝ ΤΑΧΣΙΝ

16/2/2017

Στις 15/2/2017 άγνωστο άτομο ή άτομα έσπασαν το τζάμι και πυρπόλησαν το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη και αρχισυντάκτη της εφημερίδας Μπιρλίκ Ιλχάν Ταχσιν που έχει συμβάλει σημαντικά στην ενημέρωση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης.

Καταγγέλλουμε αυτή την φρικτή επίθεση για την οποία πιστεύουμε πως επιδιώκει την φίμωση της εφημερίδας Μπιρλίκ και τον περιορισμό της ενημέρωσης της μειονότητας μας.

Ο στόχος των αυξανόμενων τον τελευταίο καιρό επιθέσεων που γίνονται κατά της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, είναι η φίμωση, ο εκφοβισμός και το τρόμαγμα των μειονοτικών ανθρώπων. Οι μάταιες αυτές επιθέσεις δεν θα μπορέσουν ποτέ να σταματήσουν αυτόν τον δίκαιο αγώνα της μειονότητας.

Για να μην υποστεί ζημία η ειρήνη μεταξύ των πολιτισμών στην περιοχή μας και για να μην διαταραχθεί η γαλήνη της κοινότητας μας, είναι επείγον να σταματήσουν αυτές οι επιθέσεις. Ως κόμμα DEB ευχόμαστε να διαφωτισθεί αυτή η φρικτή επίθεση και ο δράστης ή δράστες να προσαχθούν στην δικαιοσύνη το συντομότερο.

Κόμμα DEB

[http://debpartisi.org/haberler.php?s=detay&id=4942]

[μετάφραση στα ελληνικά από http://tourkikanea.gr/2017/02/deb-308/]


ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Αποδίδει τον εμπρησμό σε όσους αντιμάχονται την δημοσιογραφική του πορεία

 

Την δική του ερμηνεία, αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη, διατύπωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν

Δήμος Μπακιρτζάκης

Την δική του ερμηνεία, αλλά και την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αστυνομία και δικαιοσύνη, διατύπωσε μέσα από τη συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87.5 fm ο δημοσιογράφος Ιλχάν Ταχσίν, το αυτοκίνητο του οποίου έγινε στόχος εμπρηστών τα ξημερώματα της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου. Ο Ιλχάν Ταχσίν που είναι ιδιοκτήτης της ηλεκτρονικής εφημερίδας Μπιρλίκ και ανταποκριτής του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TEKRUMELI, περιέγραψε το χρονικό του εμπρησμού: “Τρεις η ώρα τα ξημερώματα μια απρόοπτη στιγμή που δεν περίμενα, ποιος θα περίμενε; Με ένα κουδούνι που χτυπούσε, ξύπνησα και είδα το αυτοκίνητό μου στην Μεγάλου Αλεξάνδρου. Συγχρόνως με την πυροσβεστική ήρθε και η αστυνομία. Η πυροσβεστική ήρθε πολύ γρήγορα και έσβησε τη φωτιά προτού καταστραφεί όλο το αυτοκίνητο, ήρθε και η αστυνομία, πήραν αποτυπώματα, πήραν τη μολότοφ και την πέτρα γιατί έσπασαν την αριστερή πόρτα με μια μεγάλη πέτρα, έσπασαν το τζάμι και έριξαν εύφλεκτο υλικό στο πίσω κάθισμα έριξαν και μια μολότοφ αρκετά μεγάλο μπουκάλι, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση εμένα ήταν ότι η μολότοφ ήταν τόσο επαγγελματική, ήταν από κετσέ ένα ειδικό υλικό το οποίο αργοκαίγεται, δηλαδή την ώρα που κάνουν τη ζημιά να μην εκραγεί η μολότοφ και πάθουν και οι ίδιοι ζημιά. Ευτυχώς η πυροσβεστική πρόλαβε και η φωτιά δεν επεκτάθηκε”
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από κάτοικο της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τις αρχές και έτσι αποφεύχθηκαν και τα χειρότερα, ενώ το γεγονός ότι το αυτοκίνητο δεν καταστράφηκε ολοσχερώς ενδεχομένως να διευκολύνει τις έρευνες των αρχών. Ο Ιλχάν Ταχσίν πάντως είπε και στο παρελθόν είχε δεχθεί απειλές, αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχε δεχθεί τόσο μεγάλη επίθεση, όσο ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του: «Εγώ κατέθεσα στην αστυνομία όλα όσα συνέβησαν στο παρελθόν και τώρα, όλα τα κατέθεσα και οι αρχές ξεκίνησαν έρευνες. Αυτό το αποδίδω στην δημοσιογραφική μου ιδιότητα γιατί στο παρελθόν είχα άτομα απέναντί μου που με φωτογράφιζαν έλεγαν «να αυτός είναι ο τουρκοπράκτορας.» κτλ. Τέτοια έχω ζήσει πολλά, γι’ αυτό το λόγο το μυαλό μου πάει εκεί. Κάτι προσωπικό αποκλείεται να υπάρχει, γιατί δεν έχω με κανέναν διαφορά, είμαι μέσα στον κόσμο είμαι με τους συμπολίτες μου, δεν έχω πρόβλημα με κανέναν. Συνθήματα κατά καιρούς γράφουν στους τοίχους, τα οποία δεν ξέρω αν απευθύνονται προς εμένα ή σε άλλους, δεν μπορώ να το γνωρίζω αυτό”.
Καταλήγοντας εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική αστυνομία και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας.http://www.edocr.com

Η βόμβα στο αυτοκίνητο του δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσίν ήταν «δουλειά» της Ε.Υ.Π. του Γιάννη Ρουμπάτη.

Document-page-001Document-page-002Document-page-003
Advertisements

One thought on “15/02/2017: Εμπρησμός αυτοκινήτου του μειονοτικού δημοσιογράφου Ιλχάν Ταχσίν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s