25/02/2017: Μήνυση για ρατσιστική [ομοερωτοφοβική] απόφαση ειρηνοδίκη

Προς: “Δ.Α.Α. /Υ.Κ.Α.6” <Daa.yka6@astynomia.gr>

25 Φεβρουαρίου 2017 6:51 μ.μ.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κυρίες/Κύριοι

Επισυνάπτουμε τη διαταγή 323/2016 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, όπως έφτασε σε μας (δηλαδή με απόκρυψη των στοιχείων του/της δικαστή/τίνας). Με την απόφαση αυτή απορρίφθηκε η αίτηση για έκδοση διάταξης για την αναγνώριση του σωματείου  Αθηναϊκό Μουσείο Κουήρ Τεχνών (AMOQA). Σκοπός του σωματείου είναι η ανάδειξη της ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβιακής, Ομοφυλοφιλικής, Αμφισεξουαλικής, Τρανσεξουαλικής, Κουίρ και Ιντερσεξουαλικής) και φεμινιστικής ιστορίας και πολιτιστικής παραγωγής.

Ο/η δικαστής/ίνα απέρριψε την αίτηση επειδή θεώρησε πως ο σκοπός αυτός υποκρύπτει άλλο σκοπό και ειδικότερα τη “διάδοση της ομοφυλοφιλίας.” Η απόφαση αυτή είναι προδήλως και εξόφθαλμα ρατσιστική και ειδικότερα ομοερωτοφοβική, έμμεσα αν όχι άμεσα υπονοώντας πως η ομοερωτική ταυτότητα πρέπει να κρύβεται μέσα σε ντουλάπια και όχι να αναδεικνύεται ή να προβάλλεται μέσα από εκδηλώσεις και δράσεις – κάτι που ο/η δικαστής/ίνας αποκαλεί “διάδοση της ομοφυλοφιλίας” η οποία για αυτόν/ή προφανώς είναι απορριπτέα αν όχι επικίνδυνη όπως για παράδειγμα η “διάδοση κολλητικών ασθενειών.”

Με τη διαταγή αυτή ο/η δικαστής/ίνα προκάλεσε διακρίσεις σε βάρος των μελών του σωματείου και των ομοερωτικών ατόμων γενικότερα, πράξη που τιμωρείται από το άρθρο 1 παράγραφοι 1 – 3 – 5 του Ν. 927/79, καθώς και υπέπεσε σε παράβαση καθήκοντος με σκοπό να βλάψει τα μέλη του σωματείου και γενικότερα τα ομοερωτικά άτομα, δηλαδή άτομα η επιλογή των οποίων έγινε λόγω των χαρακτηριστικών σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου πράξη που τιμωρείται από το άρθρο 259 ΠΚ σε συνδυασμό με το άρθρο 81Α ΠΚ.

Καταμηνύουμε το/τη δικαστή/ίνα και ζητάμε την άμεση ποινική δίωξη και αυστηρότατη τιμωρία του/της και καθώς πλείστα μέλη μας είναι ομοερωτικά άτομα δηλώνουμε παράσταση πολιτικής αγωγής για την ηθική βλάβη που υπέστησαν από τη προαναφερόμενη παράνομη πράξη του/της εγκαλούμενου/ης και ζητούμε από αυτόν/τήν χρηματική ικανοποίηση 44 ευρώ για την ηθική βλάβη από την ως άνω παράνομη συμπεριφορά, με την επιφύλαξη διεκδίκησης περαιτέρω ικανοποίησης ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.”

[Στη μήνυση επισυνάφθηκε η απόφαση. Εδώ αναφέρεται το λινκ της οργάνωσης για την απόφαση http://amoqa.net/post/155778956361/το-amoqa-θα-συνεχίσει-να-διαδιδει-την]
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s