03/03/2017: Ομοερωτοφοβικό τρικάκι της “Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών”

Στις 3 Μαρτίου 2017, η “Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών” πέταξε στο κέντρο της Αθήνας το παρακάτω ομοερωτοφοβικό τρικάκι.

17124972_10211752617271848_525999906_n

Για παλιότερες δράσεις της ίδιας οργάνωσης βλ. και την παρακάτω αφίσα όπως και το άρθρο του Άρη Δημοκίδη:

Αποτέλεσμα εικόνας για ορθοδοξη χριστιανικη νεολαια αθηνων

————

Ελληνίδες, να τι λέει για σας η Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών

Τα λόγια (;) του Αγίου Εφραίμ του Σύρου γίνονται viral και σοκάρουν…
7.4.2016
Τα λόγια που αποδίδονται στον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο δεν είναι σίγουρο ότι τα είπε αυτός. Κάποιοι λένε ότι το κείμενο δεν είναι δικό του αλλά μεταγενέστερο, αλλά και ότι, ρε παιδί μου, ακόμα και δικό του να ήταν καλά τα είπε και σταματήστε να διαστρεβλώνετε τα (μη) λεγόμενά του. Μπορεί λοιπόν να μην είναι του “Αγίου”, όμως η “Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών” του τα χρεώνει με περηφάνια και τα αποκόβει κι απ’ το γενικότερο πλαίσιο, με σκοπό να μειώσει τις γυναίκες.
Απολαύστε υπεύθυνα:
Όπως σχολίασε δηκτικά η Κορίνα στην οποία είδα την εικόνα: «Ευτυχώς δεν είμαστε μουσουλμάνοι. Αυτοί δε σέβονται τις γυναίκες!» Και ναι, προφανώς, πολλές μουσουλμανικές χώρες σέβονται -μαζικά και θεσμικά και επίσημα- ΠΟΛΥ λιγότερο τις γυναίκες απ’ ό,τι η χριστιανική θρησκεία, αλλά βλέπω και δικούς μας -το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τα λόγια του Άγιου Εφραίμ- και αναρωτιέμαι: Θεωρούν τόσο πρόβατα τις γυναίκες – πιστούς (που άλλωστε αποτελούν και το 90% των υπερβολικά πιστών Χριστιανών); Βρίζεις τόσο χυδαία και στρεψόδικα το target audience σου -δαγκώνοντας το χέρι που σε ταϊζει- και περιμένεις αυτό να συνεχίσει να σε στηρίζει; Και, τελικά, μήπως αυτές είναι στ’ αλήθεια τόσο πρόβατα που να δεν ενοχλούνται καθόλου απ’ όλα αυτά; Η κάθε θρησκεία έχει τους πιστούς που της αξίζουν – και με την καλή και με την κακή έννοια.
Τυχαίο;
Τυχαίο;
Τυχαίο; “Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών”έχει απασχολήσει αρκετές φορές την κοινή γνώμη με τις αφίσες της. (UPDATE: Όπως γράφει αναγνώστεις: Η ΟΧΝΑ έχει δηλώσει, οτι οι έγχρωμες εικόνες που υπογράφονται με βυζαντινου τύπου γραμματοσειρά, είναι fake. Διαθέτω φωτογραφία με την εν λόγο ανάρτηση την οποία ανακάλυψα σε στάση λεωφορείου (!) αλλα το κείμενο της έχει ως εξής: «Προσοχή! Κυκλοφορούν στο διαδίκτυο διαφορα έγχρωμα έντυπα ως δήθεν έντυπα της “Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών”! Το χαρακτηριστικό τους, είναι πως η υπογραφή είναι με βυζαντινά γράμματα. Τα έντυπα αυτά, είναι μάλλον δημιουργήματα των άθεων, επειδή εδώ και χρόνια ξεσκεπάζονται τα εγκλήματα και οι απάτες τους.») Πρώτη φορά συζητήθηκε (και πέρα απ’ τους κύκλους της Εκκλησίας, στους οποίους δεν χαίρει μεγάλης εκτίμησης λόγω της ακρότητάς της) όταν είχε γεμίσει την Αθήνα με αφίσες που είχαν τα λόγια του Μητροπολίτη Σεραφείμ: «Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τις προσεχείς εκλογές: Οι πραγματικοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ψηφίζουν κανένα από τα δεδηλωμένα αθεϊστικά κόμματα, ΚΚΕ και παρακλάδια, ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Αριστερά κλπ. Ορθόδοξη Χριστιανική Νεολαία Αθηνών.»
Όπως θα είδατε δεν αναφερόταν η Χρυσή Αυγή, γιατί ίσως τότε ακόμα ο Σεβασμιότατος Σεραφείμ τη θεωρούσε χριστιανικό κόμμα και τα είχε καλά μαζί της. Όταν όμως ο Πειραιώς την αποκήρυξε ως δωδεκαθεϊστική οργάνωση, η Χριστιανική Νεολαία Αθηνών γέμισε την πόλη με νέες αφίσες που υποστήριζαν το εξής:
Ο δε Ριζοσπάστης είχε αφιερώσει τα παρακάτω στην εν λόγω νεολαία, πριν χρόνια: Κοινές αγωνίες με το μεγάλο κεφάλαιο, που τρέμει μπροστά στην οργάνωση των εργατών κόντρα στην εξουσία και την αρπαγή του πλούτου που τους ανήκει, μοιράζονται οι δυνάμεις της «Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών», η οποία ανακάλυψε πως «ο κομμουνισμός δεν έχει καμία σχέση με τη δημοκρατία, περιορίζει την ελευθερία σε ασύλληπτο βαθμό». Και πώς το τεκμηριώνει αυτό; Παραθέτοντας διαπιστώσεις «μαρξιστών» πρώτων… στον αντικομμουνισμό, διαπιστώνοντας πως «ο Χίτλερ με όλη του τη μανία, ούτε τα μισά δεν έκανε», καταγγέλλοντας τη «θρησκεία του υλισμού» και συνολικά με έναν οχετό προσβλητικών για το λαό «συμπερασμάτων» (αφού ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζουν όσους ακούν την πρόταση του ΚΚΕ ως… χαζούς).Μεταξύ άλλων εκφράζει την έγνοια της επειδή «ο μπολσεβικισμός τα τελευταία χρόνια μέσω της ΚΝΕ απλώνει με ιδιάζουσα βουλιμία τα δίκτυα του επί της απληροφόρητης νεολαίας, χρησιμοποιώντας και τα γνωστά αντιπολεμικά – φιλεργατικά συλλαλητήρια μέσω του ΠΑΜΕ στου οποίου το όνομα και τις αφίσες δεν αναφέρεται ότι είναι κομμουνιστικό! (αυτό από μόνο του δείχνει τον ύπουλο χαρακτήρα τους)». Τέλος, η Χριστιανική Νεολαία (της Μεσσηνίας αυτή τη φορά) είχε πάρει θέση για το Δημοψήφισμα και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις για την αφίσα που είχε κυκλοφορήσει.

One thought on “03/03/2017: Ομοερωτοφοβικό τρικάκι της “Ορθόδοξης Χριστιανικής Νεολαίας Αθηνών”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s