19/03/2017: Τρανσφοβική και ομοερωτοφοβική ημερίδα του Δήμου και ψήφισμα συλλόγων στην Κόρινθο

Μήνυμα των Κορινθίων στο Υπ.Παιδείας: «Ανακαλέστε την απόφαση για τις έμφυλες ταυτότητες»

Ισχυρό μήνυμα προς το για τις στα σχολεία έστειλαν σύλλογοι και σωματεία της σε ημερίδα που διοργάνωσαν την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017.

Η από την αρχή έχει να δείξει ανοικτά την αντίθεσή της στο σχέδιο του με τον Δήμο της πόλης να παίρνει ξεκάθαρα από την αρχή θέση, και στην ημερίδα που διοργανώθηκε πολλοί σύλλογοι και ομάδες πολιτών ένωσαν τις φωνές τους.

Στο ψήφισμα που εξέδωσαν αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Η Θεματική Εβδομάδα, η οποία εφαρμόζεται στα Γυμνάσια της χώρας με Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας (υπ. αρ. Πρωτ.: Φ20.1/220482/Δ2/23-12-2016), διακόπτει το Αναλυτικό Πρόγραμμα των παιδιών μας και τα εισάγει υποχρεωτικά σε διδακτικά αντικείμενα για τα οποία δεν ενημερωθήκαμε από κανέναν επίσημο φορέα μέχρι σήμερα και δεν ερωτηθήκαμε αν είναι σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες (άρθρο 9 της ΕΣΔΑ και άρθρο 2 του Α΄Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ. Ν.Δ. 53/1974 – ΦΕΚ 256/Α ́), με τις οποίες έχουμε διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά μας. Ως γονείς θέλουμε να έχουμε λόγο στο τι διδάσκονται τα παιδιά μας, ποιος θα τους το διδάξει και με τι επιστημονικά προσόντα. Εφαρμόστηκε πιλοτικά κατ΄αρχάς περιορισμένα και ελεγχόμενα τέτοιο πρόγραμμα ώστε να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και να διορθωθουν τυχόν λάθη ή πειραματιζόμαστε μαζικά στη βιολογική και ψυχική ισσοροπία των παιδιών μας και ότι προκύψει;

Η παράλειψη αυτή του Υπουργείου να μας ενημερώσει υπεύθυνα αλλά και να μας ρωτήσει αν συναινούμε στη νέα αυτή άποψη αγωγής των παιδιών μας, μας δημιουργεί την εντύπωση ότι αμφισβητούνται τα γονικά μας δικαιώματα, τα οποία έχουμε από τους νόμους, το Ελληνικό Σύνταγμα και το διεθνές δίκαιο. Σε μια Δημοκρατία οι πολίτες-γονείς έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά τους, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αφαιρούνται με μια Εγκύκλιο του Υπουργείου. Παράλληλα, ο «εξαιρετικά επείγον» χαρακτήρας της Εγκυκλίου, δημιουργεί ερωτηματικά για τους λόγους που επιβάλλεται μια τέτοια θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια, και ποιά αντίληψη σεξουαλικής χειραγώγησης υποκρύπτει για το εγγύς μέλλον.

Ποιος θα διδάξει στα μας; Με τι είδους προσόντα ένας εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης θα τους μιλήσει για θέματα διατροφής-εξαρτήσεων και έμφυλων ταυτοτήτων; Ποιος είναι ο τελικός σκοπός αυτής της δράσης; Γιατί η Εγκύκλιος αναφέρει ότι σκοπός δεν είναι μόνο να πάρουν γνώσεις τα παιδιά αλλά και να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές στο πλαίσιο μιας ολιστικής αντιμετώπισης των ενοτήτων. Δεν είμαστε ενήμεροι για τις συμπεριφορές αυτές που πρέπει να αλλάξουν τα παιδιά και ούτε μας ζητήθηκε η άδεια. Ιδιαίτερα μάλιστα, ο τρίτος άξονας των έμφυλων ταυτοτήτων καλεί τα παιδιά να αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα και παράλληλα διαχωρίζει το Βιολογικό από το Κοινωνικό φύλο. Ως βιολογικοί τους γονείς έχουμε δομήσει στα παιδιά μας την έμφυλη ταυτότητά τους (αγόρι ή κορίτσι) και τα έχουμε διαπαιδαγωγήσει σε σχέση με το βιολογικό τους φύλο. Δεν έχουμε δώσει ακόμα (ως ) σε κανέναν την άδεια και το δικαίωμα να αποδομήσει κάτι που εμείς τους έχουμε δομήσει. Κάθε περίπτωση απόκλισης αφορά προσωπικά το κάθε παιδί και την οικογένειά του, και όχι όλη τη σχολική κοινότητα. Είμαστε ενάντια στο ρατσισμό και τις διακρίσεις. Όλα τα παιδιά είναι άξια σεβασμού. Αυτό είναι αυτονόητη αρχή και θα την υπερασπιζόμαστε πάση θυσία.

Διαβάστε εδώ:  Μητροπολίτης Κορίνθου: «Η ανθρώπινη φύση αμφισβητείται και από τις έμφυλες ταυτότητες» (ΦΩΤΟ)

Όπως όμως πληροφορηθήκαμε από τους έγκριτους ομιλητές μας μια τέτοια έκθεση ενός ηλικιακά ανώριμου παιδιού, σε αμφισβητούμενες (τουλάχιστον) επιστημονικές θεωρίες σχετικά με το ευαίσθητο θέμα του φύλου σ’αυτή την ηλικία, αντί να το βοηθήσει πραγματικά σε προσωπικό επίπεδο, ενδέχεται να το στοχοποιήσει τελικά σε όλο το σχολείο. Μετά το πέρας της θεματικής εβδομάδας ποιος θα αντιμετωπίσει τυχόν αστοχίες και παρενέργειες που θα έχουν προκληθεί εξαιτίας της; Ποιος μπορεί να διαχειριστεί τα αποτελέσματα στις ψυχές των παιδιών μας και ποιος θα είναι εκεί να τα λύσει, αφού μετά το πέρας της Θεματικής Εβδομάδας, σύμφωνα με την Εγκύκλιο, δεν προβλέπεται καμία ψυχολογική υποστήριξη και βοήθεια στα παιδιά; Οι γονείς και η οικογένεια θα «τραβιέται» πάλι. Τότε γιατί δεν τους ρωτάτε τους γονείς αν μπορούν να διαχειριστούν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν, ψυχολογικά, οικονομικά, ηθικά κ.λ.π. Τελικά μήπως αντί να λύνουμε προβλήματα μεμονωμένα δημιουργούμε προβλήματα γενικευμένα; ….

Για όλους αυτούς τους λόγους:
Ζητάμε από τον ,
εμείς οι πολίτες της Κορινθίας που μαζευτήκαμε σήμερα 19/3/2017 εδώ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, μαζί με τον Δήμαρχο Κορινθίων και πολλά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου (όλων των πολιτικών χώρων πλήν ενός), λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το από 7/3/2017 σχεδόν ομόφωνο Ψηφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων την «κατάργηση, ανάκληση ή απόσυρση της εγκυκλίου» ή τουλάχιστον την άρση της υποχρεωτικότητας για εκπαιδευτικούς και μαθητές και την αναγνώριση του δικαιώματος (από τον νόμο και το διεθνές δίκαιο) της απαλλαγής των παιδιών μας χωρίς συνέπειες, κατόπιν αιτήσεως των γονιών εκείνων που δεν συμφωνούν.

Οι φορείς:
1. Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 1ου, 2ου και 4ου Γυμνασίων Κορίνθου
2. Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Χιλιομοδίου
3. Παράρτημα της Παννελήνιας Ένωσης Θεολόγων Ν. Κορινθίας
4. Αλληλοβοηθητικός Σύλλογος Πολυτέκνων Κορινθίας
5. Σύλλογος Γονέων με τρία παιδιά Ν. Κορινθίας
6. Kορινθιακή Εστία Ιστορικών και Λαογραφικών Ερευνών
7. Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου
8. Αγροτικός Σύλλογος Σικυωνίων Κορινθίας
9. Ο Πρόεδρος Δ.Δ. Άσσου Κορίνθου, Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος
10. Χριστιανικοί Συλλογοι : «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» και «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΘΩΜΑΣ»


Δήμος Κορίνθου και Εκκλησία Διοργανώνουν Ομοφοβική και Τρανσφοβική Ημερίδα

Mar 15 2017

Μετά τα προσφυγόπουλα, οι LGBTQ.

Update 15/3/17, 1.30 μμ: Μετά τις αντιδράσεις και αφού έλαβε γνώση όσων συμμετείχαν στην ημερίδα, ο κ. Πατέλης ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τη συμμετοχή του μέσω της σελίδας του στο facebook.


Μετά τον κύκλο ρατσισμού και βίας κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, ξεκινάει νέος κύκλος αντιδράσεων κατά των μαθημάτων που αφορούν LGBTQ ζητήματα.

Με μία παραληρηματική αφίσα, προπαγανδίζεται ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στην Κόρινθο κατά των έμφυλων ταυτοτήτων, με τη σφραγίδα μάλιστα του Δήμου. Αφορμή είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για πραγματοποίηση στα σχολεία θεματικής εβδομάδας που θα αφορά και τις έμφυλες ταυτότητες και θα καταπιάνεται και με ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ομοφοβίας και τρανσφοβίας. Την 1η Μαρτίου είχε υπερψηφιστεί στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα που ζητούσε να αποσυρθεί η εν λόγω εγκύκλιος από το Υπουργείο.

Η αφίσα της εκδήλωσης

Η αφίσα της ημερίδας με τίτλο «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας», αναγράφει πως οι έμφυλες ταυτότητες οδηγούν στις έκφυλες οντότητες που ισούνται με μία άβουλη κοινωνία. Μάλιστα, η ημερίδα έχει τη στήριξη της Εκκλησίας και, συγκεκριμένα, συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (παράρτημα Κορινθίας) αλλά και από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Όσο για τους ομιλητές, ο καθηγητής Παύλος Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής Φυσικών Επιστημών & Φιλοσοφίας της Πολυτεχνικής Σχολής του ΔΠΘ Θράκης, έχει στο βιογραφκό του πόρισμα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που διενεργήθηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι προωθούσε τις ιδιαίτερες πολιτικές του απόψεις μέσα στο μάθημα, αφού είχε προηγηθεί καταγγελία φοιτητών υποστήριζε ακροδεξιές απόψεις μέσα στο μάθημα. Ο Δημήτρης Πατέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επιστήμης στο Πολυτεχνείο Κρήτης είχε γίνει γνωστός μέσα από βίντεο με τρανσοφοβική ρητορική εντός του Πανεπιστημίου. Ο δε Αλέξανδρος Γκουργιώτης μιλούσε σε ημερίδα μαζί με τον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στάθη Μπούκουρα, η οποία ακυρώθηκε από αντιφασίστες.

Ήδη υπάρχουν αντιφασιστικά καλέσματα για την ερχόμενη Κυριακή ενάντια στην πραγματοποίηση της ημερίδας.

One thought on “19/03/2017: Τρανσφοβική και ομοερωτοφοβική ημερίδα του Δήμου και ψήφισμα συλλόγων στην Κόρινθο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s