29/05/2017: Ομοερωτοφοβική επίθεση αστυνομικών και πρωτοφανής κινητοποίηση Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

Τις βραδυνές ώρες της 29 Μαΐου 2017, το στέλεχος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) Γιώργος Κουνάνης έγινε αποδέκτης της ακόλουθης καταγγελίας για ομοερωτοφοβική επίθεση αστυνομικών. Η καταγγελία υποβλήθηκε και στην αρμόδια Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΕΥ).


Ομοφοβική επίθεση από αστυνομικούς πριν δύο ώρες, Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού γωνία με φράσεις όπως “Πουστάρα! Κοίτα πως κουνιέται” κλπ. Ένας αστυνομικός εκτός κλούβας και τρεις εντός.

Καταγράφουμε και σας ενημερώνουμε για τα νομικά καθέκαστα.


Σε αντίθεση με παλιότερες πρακτικές, ακόμα και της ΔΕΥ, η υπηρεσία αυτή κινητοποιήθηκε αμέσως στις 30 Μαΐου 2017, αναζητώντας τον καταγγέλλοντα μέχρι και στα γραφεία του ΕΠΣΕ και στο σπίτι του και πήρε κατάθεσή του. Δυστυχώς το θύμα της αστυνομικής ομοερωτοφοβικής επίθεσης λόγω φόβου έναντι της αστυνομίας μετά την εμπειρία που είχε δεν θέλησε να εμφανιστεί να καταθέσει παρά τις προσπάθειες του ΕΠΣΕ. Αυτό δεν αναιρεί όμως τη σημασία της πρωτοφανούς κινητοποίησης της ΔΕΥ που πρέπει να εξαρθεί και ελπίζεται πως θα αποτελέσει παράδειγμα όχι προς αποφυγή αλλά προς επανάληψη…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s