16 και 17/06/2017: Ρατσιστική αναδημοσίευση ψευδούς είδησης για “πρόσφυγες που απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές”

«Πρόσφυγες» απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές. – Καταρρίπτεται

Θοδωρής Δανιηλίδης

17 Ιουνίου 2016

Κυκλοφορεί άρθρο που ισχυρίζεται πως πρόσφυγες απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές και το αποδεικνύει με μια φωτογραφία. 

  • ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο voicenews.grpronews.grcretablog.gr και to-gamato.gr

Το δημοσίευμα αναφέρει:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! «Πρόσφυγες» απαιτούν από τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ να είναι σεμνές… (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Όχι μόνο έχουν έρθει στη χώρα μας και τα έχουν κάνει όλα άνω κάτω (χειρότερα απ’ότι είναι), προσπαθούν κιόλας να επιβάλλουν τα έθιμα τους.

Τελευταίο κρούσμα έγινε στη Νάξο, όπου πρόσφυγες που μένουν εκεί είχαν το θράσος να ζητήσουν από τις γυναίκες να είναι σεμνές γιατί είναι περίοδος ραμαζανίου.

Μάλιστα, έχουν πάει και σε μια παραλία και έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφουν «Σεβασμός στο ραμαζάνι, όχι μπικίνι».

41301
Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι εδώ είναι απλώς φιλοξενούμενοι…

Αλλά με τις τόσες ανέχειες και τις τόσες ευκολίες που τους προσφέρει κατά καιρούς η ελληνική κυβέρνηση, οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να νιώθουν σαν στο σπίτι τους…

Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές και σίγουρα θα το ξαναγράψουμε περισσότερες στο μέλλον. Ένας τρόπος να κατασκευάσεις μια είδηση είναι να πάρεις μια άσχετη αλλά εντυπωσιακή φωτογραφία και να γράψεις από κάτω τη δική σου φανταστική ιστορία που θα ταιριάζει με την εικόνα.

Η φωτογραφία δεν είναι από την Νάξο, αλλά ούτε από κάποιο άλλο μέρος τις Ελλάδας. Η φωτογραφία μας έρχεται από το Μαρόκο, το περιστατικό συνέβη τον Ιουν 2015 και δημοσιεύτηκε από τη σελίδα Morocco World News στις 20 Ιουν. 2015.

Στο δημοσίευμα του Morocco World News, διαβάζουμε πως πολλοί κάτοικοι δεν συμφωνούν με αυτή την κίνηση γιατί βλάπτει τον τουρισμό του Μαρόκου.

41302

https://archive.is/FUWBR

https://archive.is/7DA2B

https://archive.is/g1x8Q

Όσο για το #PLAKA που υπάρχει κάτω αριστερά στο πανό και θυμίζει Ελληνική περιοχή, υπάρχει παραλία με το όνομα Plaka στο Μαρόκο, γνωστή για τα μεγάλα κύματα. Αν προσέξετε στη φωτογραφία, φαίνονται και οι σανίδες του σερφ.
https://archive.is/cmahT

Το blog makpress.blogspot.gr, έχει βρει άλλες 2 φωτογραφίες, που αποδεικνύουν πως το πανό αναρτήθηκε στη παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

Η ομάδα των surfers, με το πανό

41303

Κι άλλη μια φώτο με το πανό,  από την παραλία Plaka της Anza στο Μαρόκο.

41304

Ο ισχυρισμός πως το παραπάνω περιστατικό με το πανό συνέβη στη Νάξο, καταρρίπτεται.

Θοδωρής Δανιηλίδης

Θοδωρής Δανιηλίδης

Ιδρυτής – Συντονιστής της ιστοσελίδας

One thought on “16 και 17/06/2017: Ρατσιστική αναδημοσίευση ψευδούς είδησης για “πρόσφυγες που απαιτούν από τις Ελληνίδες να είναι σεμνές”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: