28/06/2017: Αντιτσιγγανισμός του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Αντιτσιγγανισμός του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση -και της τοπικής εφημερίδας notianatolika.gr- στις 28 Απριλίου 2017:

Στη Βουλή η ογκούμενη εγκληματικότητα και παραβατικότητα σε καταυλισμούς Ρομά στο Κορωπί!

 Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

vorkoupi

Την επισήμανση ότι οι κάτοικοι του Κορωπίου είναι “θύματα ογκούμενης εγκληματικότητας” κάνει σε ερώτηση που κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης, ο τομεάρχης Εσωτερικών και βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης.

Απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βορίδης τους ενημερώνει ότι “οι κάτοικοι της περιοχής Δεξαμενή βιώνουν κάθε μέρα την παραβατικότητα Ρομά του παρακείμενου καταυλισμού στην περιοχή Κούπι με αποτέλεσμα να υποφέρουν από την αφόρητη ηχορύπανση αλλά και να γίνονται μάρτυρες διακίνησης ναρκωτικών και όπλων”!

Μάλιστα για τους λόγους αυτούς διοργανώθηκε, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, λαϊκή συνέλευση προκειμένου να συζητηθούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Βορίδης στάθηκε στη δημόσια καταγγελία του δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση “ότι η καταυλισμός στο Κούπι και οι καταυλισμοί του Μενιδίου αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία εγκληματικότητας”.

Παράλληλα ο βουλευτής κάνει σαφές ότι “οι κάτοικοι του Κορωπίου ζουν με τον διαρκή φόβο να μην πέσουν θύματα των παραβατικών συμπεριφορών ομάδων Ρομά οι οποίοι, επιπροσθέτως, κάνουν αλόγιστη χρήση όπλων” προσθέτοντας μάλιστα ότι “ιδιοκτήτες κτημάτων στις παρυφές της πόλης βλέπουν την περιουσία τους να καταλαμβάνεται από περιφερόμενες ομάδες Ρομά οι οποίοι την μετατρέπουν σε άτυπες χωματερές ενώ εάν προσπαθήσουν να παρέμβουν για να την υπερασπιστούν δέχονται απειλές και ύβρεις”!

Τέλος ιδιαίτερη έμφαση δίνει στην ερώτησή του ο Μάκης Βορίδης στο γεγονός ότι “το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας έχουν πλήρως αποδυναμωθεί με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε στοιχειωδώς την έκρηξη παραβατικότητας στην περιοχή”.

Με την ερώτησή του ζητά να μάθει από τους αρμόδιους υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τη διαρκώς ογκούμενη παραβατικότητα των συγκεκριμένων ομάδων Ρομά σε βάρος των κατοίκων της πόλης του Κορωπίου, εάν προτίθενται να ενισχύσουν τη δύναμη του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Κορωπίου προκειμένου οι αστυνομικοί να είναι σε θέση να προστατεύσουν τους πολίτες αλλά και τί απαντούν στα αλλεπάλληλα υπομνήματα και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του Δήμου Κρωπίας ο οποίος εκφράζει την ανησυχία του για την ασφάλεια των πολιτών αλλά και τον φόβο τους για νέο Μενίδι στην περιοχή!

One thought on “28/06/2017: Αντιτσιγγανισμός του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, σε κοινοβουλευτική ερώτηση

Leave a comment