28/06/2017: Αντιτσιγγανική συγκέντρωση στο Α.Τ. Κορωπίου με συμμετοχή Δημάρχου και συνδικαλιστή αστυνομικού (και εγκωμιαστικά άρθρα)

Αντιτσιγγανική συγκέντρωση και ψήφισμα στο Α.Τ. Κορωπίου με συμμετοχή του Δημάρχου Κρωπίας Δημήτρη Κιούση και του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη στις 28 Ιουνίου 2017 και εγκωμιαστικά άρθρα στο mesogianews.gr και (προγενέστερο) στο liberal.gr.

Έξω από το Α.Τ. Κορωπίου για τους Ρομά

https://i0.wp.com/www.mesogianews.gr/uploads/images_resize/middle/2017/06/11577_1643.jpg

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ (133 KB)

Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Την άμεση στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Κορωπίου για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς από τη δράση ομάδων Ρομά, ζήτησαν οι κάτοικοι αλλά και ο Δήμος Κρωπίας, με μπροστάρη τον Δήμαρχο Δημήτρη Κιούση, στη σημερινή διαμαρτυρία τους έξω από το αστυνομικό τμήμα.

 

Ο Δήμαρχος παραδεχόμενος ότι οι Ρομά που κατοικούν στην περιοχή Κούπι Κορωπίου πωλούν ναρκωτικά, επιδίδονται σε κάθε είδους παράνομη πράξη και έχουν άμεση συνεργασία με τους Ρομά που κατοικούν στο Μενίδι, απαίτησε μαζί με τους παρευρισκόμενους πολίτες την άμεση και πλήρη στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Κορωπίου, σύμφωνα με την οργανική δύναμη που προβλέπεται και όχι μόνο το 25% της δύναμης που υπάρχει τώρα.

 

Επίσης ο κ. Κιούσης επισήμανε ότι παρά την με κάθε τρόπο ενημέρωση των πολιτών για τη σημερινή συγκέντρωση, θα έπρεπε να είχαν παραστεί τουλάχιστον 3.000 άτομα καθώς στην πόλη κατοικούν 25.000 άτομα και 12.000 στις υπόλοιπες περιοχές, τονίζοντας ότι «διαμαρτύρονται για την κατάσταση αλλά όταν ζητάμε συμπαράσταση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα δεν σηκώνονται από τον καναπέ» …

 

Μετά την ομιλία του Δημάρχου, η δημοτική σύμβουλος και γραμματέας του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου Αγγελική Λειβαδίτου, διάβασε το ψήφισμα που επιδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης, παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, ο οποίος και προσυπογράφει το ψήφισμα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Κρωπίας για το φλέγον ζήτημα έχει κανονιστεί η πρώτη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη και εκπροσώπους ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ, την Τετάρτη 5 Ιουλίου.


 

Κινητοποίηση κατοίκων στο Κορωπί για την παραβατικότητα των Ρομά

Κινητοποίηση κατοίκων στο Κορωπί για την παραβατικότητα των Ρομά

Με βασικό αίτημα τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς στον αυθαίρετο οικισμό Κούπι Κορωπίου, από «τη δράση μετακινούμενων ομάδων Ρομά», κάτοικοι, σύλλογοι και δήμος Κρωπίας, θα πραγματοποιήσουν την πρώτη κινητοποίηση, μεθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα έξω από το Τμήμα Ασφαλείας Κορωπίου.

Οι κάτοικοι σε πρώτη φάση ζητούν την άμεση στελέχωση του ΑΤ κατ΄εφαρμογή του οργανισμού υπηρεσίας, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί. Η κινητοποίηση εντάσσεται στον προγραμματισμό δράσεων διαμαρτυρίας ύστερα από συνέλευση κατοίκων που συγκάλεσε ο δήμος Κρωπίας τη Δευτέρα.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Κιούσης επισημαίνει ότι «μόνο με μαζική κινητοποίηση μπορούμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή και να δοθεί το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία με αποτελεσματική κοινή δράση για την αντιμετώπιση των μορφών ακραίας παραβατικότητας στις περιοχές μας από τη δράση μετακινούμενων Ρομά».

Φωτογραφία αρχείου: Sooc

 

One thought on “28/06/2017: Αντιτσιγγανική συγκέντρωση στο Α.Τ. Κορωπίου με συμμετοχή Δημάρχου και συνδικαλιστή αστυνομικού (και εγκωμιαστικά άρθρα)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s