01/11/2017: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον διευθυντή που αρνήθηκε τη σημαία στον μικρό Αμίρ, από τους γονείς του 6ου Δημοτικού Δάφνης

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον διευθυντή που αρνήθηκε τη σημαία στον μικρό Αμίρ και τάυτισης με τη ρατσιστική απόφασή του, από τους γονείς του 6ου Δημοτικού Δάφνης. (Ο μικρός πρόσφυγας από το Αφγανιστάν είχε επίσης -και για τον ίδιο λόγο-   στοχοποιηθεί και από χρυσαυγίτη σε σελίδα στο fb.)

«Αμέριστη συμπαράσταση στον διευθυντή που δεν έδωσε τη σημαία στον Αμίρ», λένε οι γονείς του 6ου Δημοτικού Δάφνης

«Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου…»
«Αμέριστη συμπαράσταση στον διευθυντή που δεν έδωσε τη σημαία στον Αμίρ», λένε οι γονείς του 6ου Δημοτικού Δάφνης
 https://www.reader.gr/sites/default/files/styles/galleries/public/amir-500_8.jpg?itok=Arnd13vQ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:
EUROKINISSI/ Σωτήρης Δημητρόπουλος

Την «αμέριστη συμπαράστασή» τους τόσο στους δασκάλους όσο και στο διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης που πήρε την απόφαση να μη δώσει τη σημαία στον Αμίρ εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών του σχολείου.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης αναφέροντας ότι αφαίρεσε τη σημαία από τον 11χρονο Αμίρ «επικαλούμενος δήθεν την άρνηση του παιδιού να μπει στην εκκλησία με τη σημαία, κάτι που ο μαθητής και η οικογένειά του διαψεύδουν κατηγορηματικά».

Η ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
6 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΑΦΝΗΣ
Γυμναστηρίου 64, 172 37 Δάφνη
Αρ. πρωτ. 2

ΠΡΟΣ
Μέλη μας
Κοινοποίηση:
– Διεύθυνση 6ου Δημοτικού Σχ. Δάφνης
-Ένωση Γ.& Κ. Δήμου Δάφνης-Υμηττού
-Δήμο Δάφνης-Υμηττού
-Δ.Ο.Ε.
-Υ.Π.Ε.Θ.
-Μ.Μ.Ε.

Δάφνη, 1-11-2017

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει στο σχολείο μας με την επιλογή σημαιοφόρου εκφράζουμε την στήριξή μας στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου για τον τρόπο που το χειρίστηκε ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων.

Το σχολείο μας ήταν, είναι και θα είναι μια ανοιχτή αγκαλιά και όλα τα παιδιά του κόσμου που φοιτούν σε αυτό, χωρίς διακρίσεις, τόσο για εμάς τους γονείς όσο και για ολόκληρη την
σχολική μας κοινότητα.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, όσο και στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος με το ήθος και τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, χειρίστηκε το ευαίσθητο αυτό θέμα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης εξακολουθεί να στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις.

Το Δ.Σ.


Η ανακοίνωση των γονέων του 6ου Δημοτικού στη Δάφνη, σε συνδυασμό με τη στάση του σχολείου και την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας, επιβεβαίωσαν πλήρως ότι η σημαία από τον 11χρονο Σαμίρ αφαιρέθηκε λόγω της αφγανικής καταγωγής του και ανέδειξαν μια ιδιαίτερα προβληματική συμπεριφορά.

Τι είπαν στην ανακοίνωσή τους; Από τη μία «στηρίζουμε» την απόφαση για αφαίρεση της σημαίας. Αλλά από την «θέλουμε» ένα σχολείο χωρίς διακρίσεις.

Είναι ενδεικτική ενός νέου, επικίνδυνου μοντέλου συγκαλυμμένου ρατσιστή πολίτη και κατ’ επέκταση γονέα-εκπαιδευτικού-μαθητή. Είναι αυτός που «ντρέπεται» να εξισωθεί με τους χρυσαυγίτες αλλά δεν διαφωνεί με το ρατσισμό τους. Είναι πολίτες που μεταχειρίζονται απολίτικες και ανέξοδες ρητορείες για ισότητα χωρίς διακρίσεις και άλλες «χαρούμενες» φράσεις αλλά  στην ουσία ανέχονται τον «ξένο» μόνο ως περιθωριακό στοιχείο και στηρίζουν ένα σχολείο με ισχυρές δόσεις θρησκοληψίας και εθνικισμού.

Η σημαία λειτουργεί ως σύμβολο για αυτές τις ακραίες αντιλήψεις και η άρνηση να δοθεί στον αφγανό μαθητή ικανοποιεί τα πιο ταπεινά ένστικτα,  διαιωνίζει τη νοοτροπία των διακρίσεων και, κυρίως, εδραιώνει στη συνείδηση των μαθητών την καταπίεση του «διαφορετικού».

Αυτή η παρελκυστική τακτική αρχίζει να γίνεται κρυφή ή φανερή ατζέντα μέρους της κυρίαρχης πολιτικής τάξης. Δεν είναι μόνο τα κόμματα που σιωπούν εκκωφαντικά αλλά και ο εκπαιδευτικός συνδικαλισμός που αδυνατεί να στηρίξει τις οικουμενικές αξίες της εκπαίδευσης και εξαντλείται στη συντεχνιακή μιζέρια.

Αφοί οι παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ανίκανοι να προστατέψουν το σχολείο, είναι καθήκον του Υπουργείου Παιδείας να επιβάλλει τις αποφάσεις του και να ελέγξει πειθαρχικά όσους ευθύνονται.

One thought on “01/11/2017: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον διευθυντή που αρνήθηκε τη σημαία στον μικρό Αμίρ, από τους γονείς του 6ου Δημοτικού Δάφνης

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: