09/11/2017: Καταγγελία διακριτικής μεταχείρισης κατά μέλους της τουρκικής μειονότητας, στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου

csm_MO-009_abttflogo_02_791e9488bd

Γιατρός έδιωξε από το νοσοκομείο του Διδυμοτείχου έναν Τούρκο της Δυτικής Θράκης!

09.11.2017

Ως ABTTF καταδικάζουμε αυστηρά αυτή τη ρατσιστική και διακριτική συμπεριφορά που είναι ασυμβίβαστη με την επαγγελματική τιμή και τον Ιπποκρατικό Όρκο, το κύριο καθήκον του ενός γιατρού είναι να θεραπεύει τους ανθρώπους, απαιτούμε να γίνεται σεβαστό ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα δηλαδή το δικαίωμα υγείας και την ιατρική περίθαλψη κάθε άτομο που ανήκει στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που ζει στην Ελλάδα.

Η Ελληνίδα γιατρός στο Κρατικό Νοσοκομείο του Διδυμοτείχου έδιωξε τη σύζυγο του προέδρου Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Έβρου, Σουλεϊμάν Ματζίρ το οποίο πήγε στο νοσοκομείο με υψηλού πυρετού. Σύμφωνα με το δημοσίευμα στην εφημερίδα Μπίρλίκ, η σύζυγος του Ματζίρ, αρρώστησε στο σπίτι και τη μετέφερε στο κρατικό νοσοκομείο του Διδυμοτείχου με υψηλό πυρετό και κρατήθηκε από τον εφημερεύων γιατρό για παρακολούθηση. Αργότερα μετά την αλλαγή βάρδιας ήρθε ένας άλλος μαιευτικός και λέγοντας “Ποιος σας δέχτηκε στο νοσοκομείο; Τώρα είναι δική μου βάρδια και δεν σας ελέγχω! Εσείς είστε πάντα έτσι, δεν πρέπει να είστε εδώ. Υπογράψτε αυτό το έγγραφο και φύγετε από εδώ “έδιωξε τη γυναίκα του Ματζίρ από το νοσοκομείο. Στη συνέχεια, ο Ματζίρ κατευθείαν πήγε στο διευθυντή του νοσοκομείου και κατήγγειλε τη συμπεριφορά της γιατρού. Ο διευθυντής του νοσοκομείου, ο οποίος άκουσε τον Ματζίρ προσεκτικά, δήλωσε ότι έχει δίκιο ο Ματζίρ και θα βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος. Αργότερα, πληροφορήθηκε ότι η εν λόγω γιατρός που έδιωξε από τον νοσοκομείο τη γυναίκα του Ματζίρ συμπεριφερόταν διαρκώς έτσι στα μέλη της τουρκικής κοινότητας της Δυτικής Θράκης.

Ως Ευρωπαϊκή Τουρκική Ομοσπονδία Δυτικής Θράκης (ABTTF) καταδικάζουμε αυστηρά αυτή τη ρατσιστική και διακριτική συμπεριφορά που είναι ασυμβίβαστη με την επαγγελματική τιμή και τον Ιπποκρατικό Όρκο, το οποίο το κύριο καθήκον του ενός γιατρού είναι να θεραπεύει τους ανθρώπους, ευχόμαστε περαστικά στην αγαπημένη σύζυγο του Προέδρου Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μουσουλμάνων Διδυμοτείχου Έβρου Σουλεϊμάν Ματζίρ. Μια Ελληνίδα γιατρός πρόδωσε σαφώς το επάγγελμά της, μόνο λόγω των εθνοτικών ριζών βρήκε το θράσος να δείξει περιφρόνηση σ’έναν ασθενή της. Ελπίζουμε να ξεκινήσει αμέσως την απαραίτητη έρευνα σε αυτήν την ρατσιστική γιατρό μέσα στο νομοθετικό πλαίσιο του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και επίσης, αιτούμε το σεβασμό για κάθε άτομο που ανήκει στην τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που ζει στην Ελλάδα για το δικαίωμα στην υγεία και την ιατρική περίθαλψη, το οποίο είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και οι ελληνικές αρχές πρέπει να δείξουν το απαραίτητο ενδιαφέρον.

*Φωτογραφία: http://www.birlikgazetesi.net

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s