23/02/2018: Και πάλι βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος Αθήνας με χαρακιές στις αναθηματικές πλάκες

Άλλος ένας βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος Αθήνας με χαρακιές στις αναθηματικές πλάκες στις 23 Φεβρουαρίου 2018. Οι ίδιες πλάκες, με τα λόγια του Elie Wiesel σε 3 γλώσσες (“Στάσου για λίγο, κλείσε τα μάτια σου και θυμήσου….Μόνο θυμήσου. Γιατί με τη μνήμη μας τιμούμε το θανατό τους και τους σώζουμε από το να πεθάνουν πάλι – στη λήθη”) είχαν αφαιρεθεί από αγνώστους μόλις στα τέλη Νοεμβρίου του 2017. Οι πλάκες δεν έχουν αποκατασταθεί από το Δήμο Αθηναίων που ισχυρίζεται ότι φροντίζει για τη συντήρηση των μνημείων (ενώ στην πραγματικότητα ασχολούνται και πληρώνουν για τις συνεχείς αποκαταστάσεις διαχρονικά, οι κατα τόπους Ισραηλιτικές κοινότητες) τουλάχιστον ως και το βράδυ της 2ης Μαρτίου 2018, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία που τραβηξαμε και ακολουθεί μετά το παρακάτω άρθρο:

Shades magazine

«Χρονικά Αντισημιτισμού #20» Νέο περιστατικό βανδαλισμού στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα (Φλεβάρης 2018)

Φωτογραφία από την αναθηματική πλάκα στο μνημείο μετά την επίθεση

Οι βανδαλισμοί στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα δεν έχουν σταματημό. Ξανά πριν λίγες μέρες,  άγνωστοι προχώρησαν στην χάραξη της αναθηματικής πλάκας στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος στην Αθήνα που βρίσκεται στο Θησείο. Η προηγούμενη επίθεση που είχαμε καταγράψει είχε γίνει στις αρχές Δεκέμβρη 2017.

Το νέο αυτό περιστατικό, έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την παρέμβαση με έντυπο υλικό από αντιφασίστες/τριες, κοντά στον χώρο, στις 27 Γενάρη, για την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος . Οι βεβηλώσεις και βανδαλισμοί στο μνημείο της Αθήνας αλλά και άλλες πόλεις της χώρας, αποτελούν μια θλιβερή κανονικότητα και αποδεικνύουν ότι ο αντισημιτισμός στην Ελλάδα δεν σταμάτησε ποτέ να είναι σε έξαρση. Ωστόσο ο χώρος του μνημείου θα παραμείνει ελεύθερος και προσβάσιμος στον καθένα/μια, παρά τις προσπάθειες όλων αυτών που ενοχλούνται από την ύπαρξη του. Καθήκον όλων μας είναι να το περιφρουρήσουμε, καθώς και να αγωνιστούμε με κάθε μέσο ώστε τέτοιες ενέργειες να γίνουν θλιβερές εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας. Τις επόμενες εβδομάδες θα ανανεώσουμε την λίστα με τις αντισημιτικές επιθέσεις στην Αθήνα και θα την δημοσιεύσουμε εκ νέου στην στήλη μας “Χρονικά Αντισημιτισμού”

από το Shades

One thought on “23/02/2018: Και πάλι βανδαλισμός του Μνημείου Ολοκαυτώματος Αθήνας με χαρακιές στις αναθηματικές πλάκες

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s