13/05/2018 και νωρίτερα: Βίαιη ρατσιστική επίθεση κατά του Μοχάμεντ Γκούλμπαζ και άλλες επιθέσεις κατά Πακιστανών σε Περιστέρι και Σεπόλια

ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η “ΕΝΟΤΗΤΑ”
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών σε Περιστέρι-Σεπόλια

Μετανάστες καταγγέλλουν ότι δέχονται επιθέσεις τις τελευταίες τρεις βδομάδες σε περιοχές του Περιστεριού και των Σεπολίων.
Την Κυριακή 13 Μάη, ο Μοχάμεντ Γκούλμπαζ, εργάτης, βαφέας αυτοκινήτων, ενώ βάδιζε  προς το σπίτι του μέσω της οδού Σολωμού, δέχτηκε επίθεση από περίπου δέκα άτομα. Τα άτομα  αυτά βρίσκονταν στη γωνία Σολωμού και Λευκωσίας. Πετάχτηκε ένας μπροστά στον Μοχάμεντ και τον γρονθοκόπησε ρίχνοντας τον κάτω. Οι άλλοι οι οποίοι είχαν πλησιάσει άρχισαν να τον χτυπούν ως αγέλη, στο κεφάλι και τη πλάτη. Η επίθεση κράτησε δύο λεπτά περίπου και αποχώρησαν.
Ο μετανάστης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο τρίγωνο με το δρόμο που έγινε η επίθεση, σε απόσταση διακοσίων μέτρων. Το πρόσωπο του ήταν ματωμένο. Οι αστυνομικοί τον έστειλαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο για να δουν τα τραύματα του.
Άραγε, η Αστυνομία έκανε έρευνα για το περιστατικό το οποίο είχε μόλις συμβεί και μάλιστα κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα σε αχτίνα που μπορούσαν να πάνε με τα πόδια;
Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς τις τελευταίες υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις στην ίδια περιοχή. Χθες, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα” πήγε με ένα μετανάστη να καταγγείλουν την επίθεση που δέχτηκε προκαλώντας του τραυματισμό στο πόδι στο Αστυνομικό Τμήμα  Κολωνού. Του υπέδειξαν ότι ο δρόμος που έγινε η επίθεση δεν τους αφορά και αποχώρησαν.
Τα θύματα θα καταγγείλουν τις επιθέσεις στη Τμήμα Ρατσιστικής βίας.
Οι ρατσιστικές επιθέσεις ξανάρχονται στις γειτονιές.
Απαιτούμε την σύλληψη των ρατσιστών και την καταδίκη τους.
Καλούμε τους Δήμους Περιστερίου και Αθήνας, τα συνδικάτα, τις κοινότητες μεταναστών να καταδικάσουν τις ρατσιστικές επιθέσεις


Athens Voice

Τάγμα εφόδου ξυλοκόπησε βάναυσα Πακιστανό στο Περιστέρι (video)

Άγρια ρατσιστική επίθεση

Την επίθεση που δέχθηκε την Κυριακή, στο Περιστέρι, ένας 36χρονος από τάγμα εφόδου κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο Alpha φαίνεται μία ομάδα νεαρών η οποία αφού εντόπισε τον μετανάστη, τον περικύκλωσε και τον χτύπησε βάναυσα.

Σύμφωνα με το θύμα, οι νεαροί του είπαν «έλα εδώ Πακιστανέ» και στη συνέχεια τον χτύπησαν. «Μετά έπεσα κάτω και με τα πόδια, μου έριχναν κλωτσιές στο κεφάλι και στην πλάτη», δήλωσε ο 36χρονος δείχνοντας παράλληλα τα τραύματά του στην κάμερα.

Σημειώνεται, ότι η επίθεση έγινε σε πολυσύχναστη περιοχή  του Περιστερίου και λίγα μέτρα από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Ο 36χρονος μετανάστης, που είναι πατέρας ενός παιδιού έκανε καταγγελία στην αστυνομία και προτίθεται να καταθέσει και μήνυση.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s