20/09/2018: Μηνυτήρια αναφορά για ρατσιστικές σταθμεύσεις στον οδηγό όδευσης τυφλών έξω από το Εφετείο Αθηνών

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

20 Σεπτεμβρίου 2018
Κυρίες/Κύριοι
Σας υποβάλλουμε συνημμένη άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο ρατσιστικές σταθμεύσεις στον οδηγό όδευσης τυφλών έξω από το Εφετείο Αθηνών αυτή τη φορά από ιδιώτες αλλά με την υπαίτια συνενοχή της αρμόδιας αστυνομικής αρχής που δεν φροντίζει για την αποτροπή τους ή/και την επιβολή κυρώσεων. Χαιρόμαστε που ως αποτέλεσμα των συνεχών αναφορών μας και μετά από υποδειγματική διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη σταμάτησαν επιτέλους τα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. να σταθμεύουν στον οδηγό όδευσης τυφλών. Όντως στις 19 Σεπτεμβρίου 2018, όπως και κατά το πρόσφατο παρελθόν, δεν υπήρχαν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ.
IMG_20180919_123524
Όμως, πιο πάνω, κοντά στην είσοδο του Ειρηνοδικείου, πολλές μοτοσυκλέτες ήταν παρκαρισμένες πάνω στο πεζοδρόμιο (παράνομα φυσικά) αλλά και πολύ κοντά ή επάνω στον οδηγό όδευσης τυφλών με συνέπεια να τον αχρηστεύουν, ενέργεια πρόδηλα ρατσιστική (διάκρισης σε βάρος των τυφλών).

IMG_20180919_123643

Καμιά αστυνομική αρχή, σε ένα καλά αστυνομευόμενο μέρος της Αθήνας, δεν ενδιαφέρεται για την αποτροπή ή/και την επιβολή κυρώσεων, με αποτέλεσμα να καθίσταται και η ΕΛ.ΑΣ. συνένοχη αυτής της ρατσιστικής περιφρόνησης και διάκρισης σε βάρος των τυφλών. Ας σημειωθεί πως την ίδια στιγμή που συνέβαιναν αυτά στην Οδό Λουκάρεως, χθες 19 Σεπτεμβρίου 2018 γύρω στις 12:30 το μεσημέρι, υπήρχε σημαντική αστυνομική δύναμη που είχε αποκλείσει τη Οδό Δέγλερη και φύλαγε την είσοδο του Αρείου Πάγου… Παραθέτουμε τις φωτογραφίες των πινακίδων των δικύκλων που ήταν σταθμευμένα κατά παράνομο τρόπο αιτούμενοι την ποινική δίωξή τους, μαζί με την αρμόδια αστυνομική αρχή που αδράνησε.

 

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

 

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s