24/11/2018: Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη από το Μπαγκλαντές στο Καματερό. Kράτηση του θύματος και μη σύλληψη του γνωστού δράστη από ΕΛ.ΑΣ.

Pandiera

Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη στο Καματερό -Η αστυνομία συλλαμβάνει το θύμα!

Νοέ 25, 2018


Άλλος ένας εργάτης που πήγαινε στη δουλειά του -πλακάς που εργαζόταν στα έργα του Δήμου-, 7 η ώρα το πρωί σήμερα δέχτηκε εντελώς απρόκλητα επίθεση στο Καματερό.

Το «αμάρτημά» του, η καταγωγή του: είναι μετανάστης από το Μπαγκλαντές. Η αστυνομία που ειδοποιήθηκε, αρχικά αδιαφόρησε, ενώ αργότερα, όταν δόθηκε συνέχεια από τον μετανάστη εργάτη και αλληλέγγυους, αντί να συλλάβει το δράστη, συνέλαβε το θύμα της ρατσιστικής επίθεσης!

Από την πρώτη στιγμή αλληλέγγυα στο πλευρό του μετανάστη εργάτη που τόσο άδικα δέχτηκε την τραμπούκικη επίθεση, βρέθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγίων Αναργύρων – Καματερού η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση καταγγελίας:

Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού

Απρόκλητη επίθεση με χαστούκια δέχτηκε εργάτης από το Μπαγκλαντές σήμερα στις 7πμ ενώ πήγαινε στη δουλειά του.

Η επίθεση έγινε από άγνωστο αρχικά σε αυτόν άτομο στο Καματερό.

Ο εργαζόμενος από το Μπαγκλαντές κάλεσε την αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός, η οποία ήρθε, κατέγραψε την επίθεση και έφυγε, χωρίς να ασχοληθεί περαιτέρω.

Μετά από ειδοποίηση συναδέλφων του, στο πλευρό του εργαζόμενου βρέθηκε η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων-Καματερού.

Μετά το πέρας της βάρδιας, συνοδευόμενος από αλληλέγγυους και τη δημοτική σύμβουλο της Ανυπότακτης Πόλης πήγε στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων όπου προχώρησε σε καταγγελία και μήνυση κατά του τραμπούκου ρατσιστή, αφού τον αναγνώρισε.

Παρά το ότι είναι γνωστή στην αστυνομία η διεύθυνση του ατόμου που τραμπούκισε τον μετανάστη, αυτό παραμένει ασύλληπτο. Αντ’ αυτού, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του μετανάστη επειδή βρέθηκε ότι εκκρεμεί εις βάρος του παλαιότερο δικαστήριο για παράνομη είσοδο στη χώρα, και ενώ ο άνθρωπος έχει ήδη αποκτήσει άδεια προσωρινής παραμονής!

Μετά από απαίτηση των αλληλέγγυων οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για ιατροδικαστική εξέταση και γνωμάτευση για τα χτυπήματα που είχε δεχτεί.

Η Ανυπότακτη Πόλη Αγ. Αναργύρων – Καματερού καταγγέλλει απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση αλλά και τη στάση της αστυνομίας, η οποία έσπευσε να κρατήσει το θύμα, την ίδια ώρα που ο θύτης κυκλοφορεί ελεύθερος. Δηλώνει έμπρακτα τη στήριξή της στον εργαζόμενο και απαιτεί την άμεση απελευθέρωσή του και τη σύλληψη του γνωστού πια “αγνώστου” που του επιτέθηκε.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s