09/12/2018: Μηνυτήρια αναφορά κατά Κυριάκου Βελόπουλου για ξενοφοβική και αντιαλβανική ρητορική μίσους που διαταράσσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας

velop_eagle
ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

9 Δεκεμβρίου 2018


Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την ξενοφοβική και αντιαλβανική ρητορική μίσους του Κυριάκου Βελόπουλου σε πολιτική ομιλία του στις 23 Νοεμβρίου 2018, που επιπλέον διαταράσσει τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, και συνιστά υποκίνηση, πρόκληση, διέγερση  προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση την εθνική ή εθνοτική καταγωγή. Ακολουθεί το βίντεο σαν link και σαν αποθηκευμένο συνημμένο αρχείο όπως και απομαγνητοφώνηση χαρακτηριστικών σημείων της ομιλίας:

08:10 Διότι δεν είναι δυνατό στην χώρα που μιλάμε,στην Ελλάδα, σήμερα να έχει εκτελεστεί ένα ελληνόπουλο. Να έχουν εκτελέσει έναν Έλληνα αυτοί οι Αλβανοί που ευεργετήθηκαν από εμάς, οι κατσαπλιάδες οι Αλβανοί, οι οποίοι είναι πραγματικά κατσαπλιάδες να δολοφονούν ένα ελληνόπουλο και να μην (δεν ακούγεται καθαρά από τα χειροκροτήματα) μιλάει κανείς πολιτικός(…)
Πρώτα θα κοιτάξουμε τους Έλληνες! Να το πω και διαφορετικά. Γιατί εγώ να βοηθάω τον Χασάν όταν ο Γιώργης ο φίλος μου είναι άστεγος.Για ποιο λόγο να δώσω ξενοδοχείο 6αστερο ή 5αστερο στον Ιμπραήμ να πάει να μείνει με την οικογένεια του και 400 ευρώ επίδομα σε κάθε κεφάλι όταν ο συνέλληνας ο Γιώργος,ο Νίκος, ο Σταύρος, ο Δημήτρης είναι σε μια πολυκατοικία στην είσοδο μες στο κρύο με ένα χαρτόνι από κάτω και δεν έχει να φάει (…)
ο ανθός της ελληνικής κοινωνίας έφυγε στο εξωτερικό. Έφυγε από την πατρίδα. Και είναι σερβιτόροι ποιών; Των ναζιστών! Των Γερμανών που μας ισοπέδωσαν σε δύο παγκοσμίους πολέμους
(…) Είναι δυνατόν να κάνω εισαγωγή ντομάτας από την Αλβανία; Όταν πριν 120 μέρες δολοφόνησαν, εκτέλεσαν ένα παλικάρι Έλληνα; Το πιο απλό σας λέω!(….) Τι θα κανα εγώ; Θα είχα κλείσει τα σύνορα με την Αλβανία να μην περνάει κουνούπι μέχρι να τους γονατίσω!
(…) Γιατί δεν μπορώ αγαπητέ μου να σε ταΐζω, Ράμα ναρκέμπορε. Γιατί ναρκέμπορος είναι ο Ράμα
(…) Για τον προδότη υπάρχει μια τιμωρία. Όπως και τον λαθρέμπορο ψυχών, τον δουλέμπορο όπως και τον έμπορο ναρκωτικών.
(…) Σας ομιλεί ένας αποδέκτης πολλών μηνύσεων τελευταία από τον Δημητρά και την παρέα του σε σχέση με τον ανθελληνισμό, τον ρατσισμό που σπέρνω. Δεν με νοιάζει ποιος είναι ο Δημητράς. Ξέρω. Είχε σχέση ο μπαμπάς του με την χούντα ιδιαίτερη. Υπουργός της χούντας ήταν ο πατέρας του. Ο κύριος Δημητράς σήμερα είναι προοδευτικός. Είναι από τους ανθρώπους που την λέξη που θα εκστομίσω τώρα θέλει να την ενοχοποιήσει. Έχουμε λοιπόν μια λέξη σύνθετη. Αυτός που εισέρχεται στην χώρα μου χωρίς χαρτιά,παράτυπα, είναι λαθραίος. Αυτός που εισβάλει στην χώρα μου χωρίς να με ρωτήσει είναι εισβολέας. Άρα κύριε Δημητρά μου με την έννοια του λεξικού της ελληνικής γλώσσας…αυτός που λαθραία εισβάλει στην χώρα μου, ο Αφγανός, ο Πακιστανός,ο Μπαγκλαντεσιανός, χωρίς χαρτιά, είναι λαθροεισβολέας θέλεις δεν θέλεις! Είναι λαθροεισβολείς. Κάνουν εισβολή στην Ελλάδα και αυτό θα αποτραπεί μόνο με την Ελληνική Λύση!
(…) Στα ύψη το AIDS. Έκρηξη των ψυχικών διαταραχών. Η δημόσια υγεία στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Και αναφέρεται στην Ελλάδα. Εγώ θα σας πω το εξής. Φυματίωση, AIDS και άλλες ασθένειες δεν υπήρχαν στην Ελλάδα(….) Ποιος τις έφερε αυτές;(…)Τι θα κάνει λοιπόν η Ελληνική Λύση; Όποιος μπαίνει στην Ελλάδα, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι η πατρίδα μας. Δεν θα μπαίνει κανένας χωρίς έλεγχο ιατρικό. Το δικό σας το παιδί ή το εγγόνι δεν θα κινδυνεύει να συγχρωτίζεται στο σχολείο με ένα παιδάκι το οποίο δεν έχει κάνει ούτε ένα εμβόλιο ή εν πάσει περιπτώσει δεν έχει κοιταχτεί ποτέ από γιατρό. Δεν θα κινδυνεύουν τα ελληνόπουλα που είναι και λίγα από μεταδοτικές ασθένειες τις οποίες έχουμε πατάξει εδώ και δεκαετίες και επανέρχονται συνεχώς στην Ελλάδα σήμερα.
(…) Διεθνώς η Βόρειος Ήπειρος είναι ανεξάρτητη, είναι αυτόνομη και είναι ελληνική! Τελεία και παύλα!
(…) Ιθαγένεια. Αυτό σημαίνει ιθαγένεια. Αυτό δεν δίνεται! Πολιτογράφηση γίνεται! Την ιθαγένεια δεν δίνεις!
(…) Επέτρεψαν την είσοδο στον ελληνικό στρατό παιδιών από την Αλβανία τα οποία θεωρούσαν ότι αφομοιώθηκαν και είναι σήμερα..ακούστε για να καταλάβετε. Το 1/8 του ελληνικού στρατού..είναι επανδρωμένος ο στρατός μας από Αλβανούς…. Το 1/8 των στρατιωτών είναι Αλβανοί. Και αν γίνει αύριο το πρωί κάτι και παν μπροστά οι Έλληνες να πολεμήσουν από πίσω θα υπάρχει το 1/8 του στρατού που δεν θα ξέρει με ποιον πολεμάει. Εγώ ξέρω με ποιους θα πολεμάει. Διότι όταν τους είδα όλους να κάνουν αυτό το πράγμα (Κάνει τον αλβανικό αετό) κατάλαβα ότι τα παιδιά αυτά είναι αλβανόπουλα. Για να καταλάβετε την λογική. Δεν δίνεις ιθαγένεια, δεν πολιτογραφείς, δεν στέλνεις στρατό ανθρώπους των οποίων τα κράτη συνορεύουν με τα δικά σου και των οποίων τα κράτη είναι εχθρικά προς εσένα. (…) Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι δήθεν πατριώτες. Όπως οι χρυσαυγίτες που είναι πρώτα ναζιστές και μετά είναι πατριώτες. Οι δήθεν πατριώτες. Πρώτα είναι ναζί και μετά είναι Έλληνες. Αυτό είναι απίστευτο παιδιά. Πρώτα είμαστε Έλληνες και μετά οτιδήποτε άλλο!
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s