16/12/2018: Μηνυτήρια αναφορά κατά Δήμου Πειραιά και παντός υπευθύνου για έργα που ρατσιστικά παρεμποδίζουν τη διέλευση ΑμεΑ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

16 Δεκεμβρίου 2018


Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο την ρατσιστική παρεμπόδιση διέλευσης ατόμων με αναπηρία, κατά του Δήμου Πειραιά και παντός υπευθύνου (συμπεριλαμβανομένης της ΕΛ.ΑΣ. για τη μη παρέμβασή της) για τα έργα αγνώστου φορέα (ελλείψει της σχετικής υποχρεωτικής πινακίδας) ανακαίνισης του κτιρίου που βρίσκεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη και στον αριθμό 105. Τα έργα παρεμποδίζουν πλήρως το οδηγό πορείας τυφλών και λόγω και της διπλανής στάσης λεωφορείου κάνουν τη διέλευση από το πεζοδρόμιο οριακά αδύνατη για τους τυφλούς και εντελώς αδύνατη για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων. Οι 2 τελευταίες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 30 Νοεμβρίου 2018 αλλά τα έργα είναι προγενέστερα και δεν έχει αλλάξει κάτι ως και τις 14 Δεκεμβρίου 2018 κατά την οποία είναι τραβηγμένη η πρώτη φωτογραφία:

piraeus4
piraeus3
piraeus1.jpg

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι 
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s