19/12/2018: Μηνυτήρια αναφορά κατά Δημάρχου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας, Χρήστου Καλυβιώτη και άλλων για αντιπροσφυγικές δηλώσεις και κινητοποιήσεις

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


19  Δεκεμβρίου 2018


Κυρίες/Κύριοι

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τη ρατσιστική δήλωση του Δημάρχου Μαντουδίου, Λίμνης και Αγίας Άννας Χρήστου Καλυβιώτη που παρουσιάζει τους πρόσφυγες ως εγκληματίες και τις ρατσιστικές συγκεντρώσεις με οδοφράγματα στην περιοχή και τους διοργανωτές τους:

Star Κεντρικής Ελλάδας

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια μετά την εγκατάσταση 250 μεταναστών σε γνωστό κάμπιγκ της περιοχής. Το 90% από αυτούς είναι άντρες από την Αφρική, το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία και από άλλες εθνικότητες.

Τους απομάκρυναν από την Σάμο και τους έφεραν την Τρίτη το μεσημέρι τελείως αιφνιδιαστικά, χωρίς καμμία ενημέρωση προς το δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ.Άννας και την Αστυνομία. Αυτό κινητοποίησε τη Δημοτική Αρχή που ζήτησε ενημέρωση από το αρμόδιο Υπουργείο το οποίο ανέφερε πως δεν είχε σαφή εικόνα για την κατάσταση.

Ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης ζήτησε 24ωρη αστυνόμευση διότι στην παραλία ζουν περίπου 100 άτομα από τα οποία τα 80 είναι συνταξιούχοι.

Μάλιστα, οι κάτοικοι προς ένδειξη διαμαρτυρίας έκλεισαν το δρόμο 3χλμ πριν το κάμπιγκ στήνοντας οδοφράγματα με οχήματα για να διατρανώσουν την ανησυχία τους στο θέμα αυτό.

agia anna1

Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει 119 μετανάστες και αναμένονται οι υπόλοιποι. Θα μείνουν μέχρι τέλη Μαρτίου ή Μαίου.

agia anna3

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι 
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s