28/01/2019: Αίτηση για αναίρεση αθωωτικής απόφασης πρωτόδικα καταδικασμένου για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων Νίκου Μιχαλολιάκου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ
Τ.Θ. 60820, 15304 Γλυκά Νερά, Τηλ. 2103472259 Fax: 2106018760
email: panayotedimitras@gmail.com ιστοσελίδα: https://greekhelsinki.wordpress.comΚυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Θέμα: Αίτηση για αναίρεση αθωωτικής απόφασης πρωτόδικα καταδικασμένου
για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων Νίκου Μιχαλολιάκου

28 Ιανουαρίου 2019

Κυρία Εισαγγελέα

Στις 18 Ιανουαρίου 2019, το Η’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών αθώωσε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων όταν σε δημόσια ομιλία του στις 3 Σεπτεμβρίου 2011 στα γραφεία του κόμματός του αναφερόμενους σε δημοσιογράφους, εκδότες και αντιπάλους του, είπε «να φοβούνται αυτοί… αν χρειαστεί θα λερώσουμε τα χέρια μας… θα τους σπάγαμε τα κεφάλια το λέω και να το μεταφέρετε το μήνυμα… αν υπάρχει δίκαιο θα γίνει σαπούνι και αυτός [ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Βίκτωρας Ρέστης] και τα εβραιόπουλα που έχει». Για τις δηλώσεις αυτές ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί (σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή) από το Δ’ Μονομελές Πρωτοδικείο στις 9 Φεβρουαρίου 2018 και στη συνέχεια άσκησε έφεση.

Επειδή θεωρούμε αδιανόητο να μην αποτελούν διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων οι δηλώσεις αυτές και θεωρούμε προφανώς εσφαλμένη την κρίση του Δικαστηρίου, αιτούμεθα την άσκηση αναίρεσης κατά της απόφασης αυτής, ώστε να επανεκτιμηθεί από άλλο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών πριν την παραγραφή του αδικήματος στις 3 Σεπτεμβρίου 2019.

Παράλληλα, αναφέρουμε πως η δικογραφία είχε σχηματισθεί μετά από μήνυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι που υπέβαλε ο εκπρόσωπός του Παναγιώτης Δημητράς ο οποίος κατέθεσε και ως μάρτυρας στη δίκη.

Με τιμή

Παναγιώτης Δημητράς
Εκπρόσωπος ΕΠΣΕ 

One thought on “28/01/2019: Αίτηση για αναίρεση αθωωτικής απόφασης πρωτόδικα καταδικασμένου για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων Νίκου Μιχαλολιάκου

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s