30/03/2019: Μηνυτήρια αναφορά για ισλαμοφοβικό και βλάσφημο σημείωμα χριστιανού φονταμενταλιστή στο Facebook

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ
Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήριααναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο το παρακάτω ισλαμοφοβικό και βλάσφημο κείμενο/σημείωμα στο Facebook του χριστιανού φονταμενταλιστή Σπύρου Κ. Καραλη (ο οποίος στη σελίδα που διαχειρίζεται στο facebook δηλώνει οφθαλμίατρος που δουλεύει στο ΕΣΥ).Το κείμενο συνιστά μέσω διαδικτύου α) κακόβουλη καθύβριση του Ισλάμ στο οποίο αποδίδεται πως “ διδάσκει το συνεχή πόλεμο, το φόνο των “απίστων”, τα βασανιστήρια και τον ακρωτηριασμό των αντιπάλων του. Αυτό για πάντα, μέχρι το τέλος των αιώνων ” και β) υποκίνηση, πρόκληση, διέγερση, προτροπή σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη μουσουλμανική θρησκεία: πχ. “Ο μουσουλμάνος που δεν σκοτώνει τους εχθρούς του Ισλάμ και τους “άπιστους” είναι κακός και ασυνεπής μουσουλμάνος προς τη θρησκεία του. Μάλιστα, θα έπρεπε να εξοντωθεί από τους άλλους, τους “καλούς και συνεπείς” μουσουλμάνους.” και ” Ο μουσουλμάνος λέει στους εχθρούς του: “Θα πεθάνεις για την πίστη μου”.

Η διαφορά Χριστιανισμού και Ισλάμ ως προς τη δολοφονική συμπεριφορά.


Τι είναι αυτό που κάνει το Ισλάμ τόσο διαφορετικό στην κακία και τη δολοφονία που δείχνει απέναντι σε “άπιστους”; Γιατί δεν μπορούμε να εξισώσουμε τις δολοφονίες κάποιων ψευτοχριστιανών με εκείνες των μουσουλμάνων;

Ο λόγος είναι απλός: το Ισλάμ ως θρησκεία, ως ιδεολογία και ως θρησκευτική διδασκαλία διδάσκει το συνεχή πόλεμο, το φόνο των “απίστων”, τα βασανιστήρια και τον ακρωτηριασμό των αντιπάλων του. Αυτό για πάντα, μέχρι το τέλος των αιώνων. Είναι κάτι που δεν αλλάζει. Το Ισλάμ δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί. Αν γίνει, δε θα είναι πια Ισλάμ. Αυτά αναφέρονται επανειλημμένα στο Κοράνι και στις Χαντίθ, τις παραδόσεις για τη ζωή και τη διδασκαλία του Μωάμεθ, που είναι απαραίτητα στοιχεία της ισλαμικής πίστης. Αν κάποιος προσπαθήσει να αφαιρέσει τα εδάφια που μιλούν για τη τζιχάντ, τον ιερό πόλεμο, και τις δολοφονίες ή τα βασανιστήρια και τους ακρωτηριασμούς των απίστων, θεωρείται προδότης του Ισλάμ, αιρετικός, και οι άλλοι μουσουλμάνοι καλούνται να τον δολοφονήσουν. Έτσι κάνουν το θέλημα του Αλλάχ, γιατί τόλμησε να αλλοιώσει κάποιος το νόμο του.
Ο μουσουλμάνος που δεν σκοτώνει τους εχθρούς του Ισλάμ και τους “άπιστους” είναι κακός και ασυνεπής μουσουλμάνος προς τη θρησκεία του. Μάλιστα, θα έπρεπε να εξοντωθεί από τους άλλους, τους “καλούς και συνεπείς” μουσουλμάνους. Ο Χριστιανός που δεν σκοτώνει, αλλά αγαπά τους εχθρούς του και τους εχθρούς της πίστης του είναι καλός και συνεπής Χριστιανός προς τη θρησκεία του. Και πρέπει να τιμάται για την πίστη του από τους άλλους Χριστιανούς. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τη διαφορά.
Στο Χριστιανισμό, καθένας που διαβάζει τα ιερά του κείμενα, βλέπει το αντίθετο. Ο Χριστιανός καλείται να υποφέρει για την πίστη του, να αγαπά τους εχθρούς του, να μη βλάπτει κανέναν. Ο Ιησούς κανέναν δε βίασε, για να γίνει μαθητής του, σε αντίθεση με το Ισλάμ, που θέτει τους ανθρώπους στο δίλημμα: ή γίνονται μουσουλμάνοι ή θα αντιμετωπίσουν το θάνατο. Έτσι το Ισλάμ διαδόθηκε: με τη βία, την απειλή του θανάτου και το φόβο.
Πολλοί ισχυρίζονται ότι δολοφονίες έχουν κάνει και οι Χριστιανοί διαμέσου των αιώνων. Δεν διαδόθηκε έτσι ο Χριστιανισμός κατά τους πρώτους 3-4 αιώνες. Τότε οι Χριστιανοί ακολουθούσαν πραγματικά την πίστη του Χριστού. Αυτά έγιναν όταν ο Χριστιανισμός επιβλήθηκε από τους Ρωμαίους αυτοκράτορες ως επίσημη κρατική θρησκεία από τον 5ο αιώνα και μετά. Βίαια βαπτίσματα, εξορίες, βασανιστήρια, δήμευση περιουσιών, απειλές και φόνους. Είναι αλήθεια πως όλ’ αυτά έγιναν, αλλά τέτοια συμπεριφορά αντιτίθεται στην ίδια τη χριστιανική διδασκαλία. Συνεπώς οι μουσουλμάνοι, όταν δολοφονούν, το κάνουν σύμφωνα με την επίσημη διδασκαλία της θρησκείας τους και έτσι είναι “καλοί και συνεπείς” μουσουλμάνοι. Οι Χριστιανοί, όταν το κάνουν, είναι προδότες και αποστάτες της θρησκείας τους. Κάνουν το ανάποδο από αυτό που διδάσκει ο Χριστός.
Κάποιοι ανακαλύπτουν εντολές που έδωσε ο Θεός στους Εβραίους κατά την εποχή της Παλαιάς Διαθήκης, όταν κατακτούσαν τη γη Χαναάν. Τότε είχε δώσει ο Θεός εντολή να εξοντώσουν εντελώς τους αρχαίους Χαναναίους. Δυστυχώς πολλοί δεν γνωρίζουν τις διεφθαρμένες και δολοφονικές θρησκείες εκείνων των αυτοχθόνων και τους λόγους για τους οποίους έδωσε ο Θεός τέτοια εντολή. Αλλά αυτή η εντολή ήταν περιορισμένη στον τόπο και στο χρόνο, δεν ήταν μία εντολή διαχρονική για κάθε άνθρωπο που δε δεχόταν τη θρησκεία του Ισραήλ.
Το Ισραήλ ήταν κράτος και έπρεπε να αμυνθεί κατά των εχθρών του. Οι Εβραίοι θέλησαν να είναι πιο “σπλαχνικοί” από τον Θεό, δεν άκουσαν αυτήν την εντολή του, δεν εξόντωσαν εντελώς εκείνες τις δολοφονικές και διεφθαρμένες φυλές, και έκτοτε είχαν συνεχώς πολέμους εναντίον τους που δεν τους άφησαν ποτέ σε ησυχία. Ό,τι ακριβώς κάνουν οι σημερινοί ψευτοπαλαιστίνιοι που επιτίθενται συνεχώς κατά του Ισραήλ, τους σκοτώνουν με δολοφονικές επιθέσεις σιγά-σιγά, χωρίς να αναζητούν ειρήνη, αντίθετα νομίζουν ότι σκοτώνοντας Εβραίους πάνε στον παράδεισο και υπακούν στο θέλημα του θεού τους. Γι’ αυτό πρώτα εκείνοι θέλουν την εξόντωση των Εβραίων. Συνεπώς, σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται η τιμωρία και η εξόντωση των εχθρών, γιατί τους επιβάλλεται η επιλογή: ή αυτοί ή εμείς.
Για να συνοψίσουμε, αυτή είναι η βασική διαφορά:
Ο Χριστιανός λέει στους εχθρούς του: “Θα πεθάνω για την πίστη μου”. Ο μουσουλμάνος λέει στους εχθρούς του: “Θα πεθάνεις για την πίστη μου”.
***
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι  email: panayotedimitras@gmail.com διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s