05/05/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά Κωνσταντίνου Πλεύρη και Γιώργου Καρατζαφέρη για αντισημιτισμό και άρνηση Ολοκαυτώματος

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

5 Μαΐου 2019


Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά των Κωνσταντίνου Πλεύρη (υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων) και Γιώργου Καρατζαφέρη (υποψήφιου ευρωβουλευτή με το ΛΑΟΣ – ΠΑΤΡΙΕ) για αντισημιτική ρητορική μίσους, περιλαμβανομένης πλήρους αμφισβήτησης του Ολοκαυτώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκπομπή προβλήθηκε στις 2 Μαΐου ως “ρεπορτάζ” με σκοπό να απαντήσουν στο γεγονός ότι στο Άουσβιτς βρισκόταν ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, για να εγκαινιάσει (με καθυστέρηση δεκαετιών) μόνιμη ελληνική έκθεση η οποία θα στεγαστεί στο Μουσείο του Άουσβιτς, εις μνήμην των Ελλήνων Εβραίων που εξοντώθηκαν εκεί (σε ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά εξόντωσης σε όλη την κατεχόμενη Ευρώπη) και να συμμετάσχει στην «Πορεία των Ζώντων»

Τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους και δημόσια άρνηση Ολοκαυτώματος. Στην περίπτωση του Γιώργου Καρατζαφέρη αυτά έγιναν από αρχηγό πολιτικού κόμματος (του ΛΑΟΣ), άρα και με τις προβλεπόμενες από το νόμο επιβαρυντικές συνθήκες.

Το βίντεο το οποίο σας επισυνάπτουμε και ως αρχείο:
 

FireShot Capture 055 - Απίστευτο αντισημιτικό παραλήρημα Κωνσταντίνου Πλεύρη στον Γ. Καρατζα_ - www.youtube.com

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.com
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s