15/05/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά Προέδρου Επαγγελματιών Κέντρου Θεσσαλονίκης για προτροπή σε ρατσιστική βία κατά μεταναστών από Πακιστάν

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ  ΒΙΑΣ ΓΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΓΑΔΘ


15 Μαΐου 2019


Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τη δημόσια και ακραία προτροπή σε ρατσιστική βία εκ μέρους του Προέδρου των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Χρήστου Νικολόπουλου εις βάρος των Πακιστανών μεταναστών της πόλης:

alterthess.gr 

Screenshot_2019-05-15-21-05-07-401_com.hsv.freeadblockerbrowser.png

Ρατσιστικό παραλήρημα: «Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους»

Σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα προχώρησε ο πρόεδρος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, Χρήστος Νικολόπουλος, με αφορμή την καταγγελία για ξυλοδαρμό κρεοπώλη από ομάδα μεταναστών με καταγωγή από το Πακιστάν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νικολόπουλος μιλώντας στην Thessnews δήλωσε:

«Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που εγώ από εδώ και πέρα θα πάω σε χειροδικία. Θα ενημερώσω την αγορά και θα χυθεί αίμα. Εφόσον χτύπησαν άνθρωπο της αγοράς. Θα φοβόμαστε δηλαδή να δουλέψουμε και να πάμε στα μαγαζιά μας; Αν είναι δυνατόν. Τελείωσαν οι Πακιστανοί. Εμείς δεν πρόκειται να φοβηθούμε. Την Δευτέρα θα πάω στον εισαγγελέα και από εκεί και μετά αν δεν εξαφανιστούν έναν- έναν θα τους πάρουμε το κεφάλι. Μας έχουν υποβαθμίσει την αγορά και τώρα απειλούν και τη ζωή μας. Θα θάψουμε τους Πακιστανούς στην πλατεία Αριστοτέλους».

Πρόκειται για μια φασιστικής κοπής δήλωση από έναν άνθρωπο με θεσμικό ρόλο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η οποία εμπίπτει στον αντιρατσιστικό νόμο.

 

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.
 
Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι 
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s