28/05/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά της εφημερίδας “Στόχος” για ρατσιστική ρητορική που παρουσιάζει Έλληνες πολίτες, μέλη της τουρκικής μειονότητας ως εισβολείς

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 

28 Μαΐου 2019


Κυρίες/Κύριοι,

Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήριααναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο τη ρατσιστική ρητορική της εφημερίδας “Στόχος”, σε πρωτοσέλιδό της που ανάρτησε και στο Facebook, όπου στοχοποιεί Έλληνες πολίτες της Θράκης, μέλη της τουρκικής μειονότητας,  κάποιοι εκ των οποίων ταξιδεύουν  ή/και δουλεύουν ή/και ζουν κατά διαστήματα και στην Τουρκία, άρα η εφημερίδα ζητάει Έλληνες πολίτες να στερηθούν το δικαίωμα ψήφου παρουσιάζοντας το δημοκρατικό δικαίωμα τους ως εχθρική εισβολή με στόχο την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους και βίας μέσω και του διαδικτύου.

https://archive.fo/QEfZA

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ….!! ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ…!! ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…!! Εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» -Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 – Αρ.Φ. 913 (1711)
 
stoxos.jpg
 
 

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

 

Με τιμή


Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι 
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s