20/11/2019: Μηνυτήρια αναφορά κατά ιερέα Παλαιοχωρίου Καβάλας, Θεοχάρη Καλπάκογλου, για ξενοφοβικό ψήφισμα και διασπορά ψευδών ειδήσεων

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.


20 Νοεμβρίου 2019

 

Κυρίες/Κύριοι,


Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, κατά του πρωτοπρεσβύτερου ιερέα της περιοχής Παλαιοχωρίου στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας, Θεοχάρη Καλπάκογλου για ρατσιστικό ξενοφοβικό ψήφισμα που δημοσιοποίησε καθώς και για διασπορά ψευδών ειδήσεων με ρατσιστικό κίνητρο αφού απέδωσε ψευδώς στο Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου αυτο το ψήφισμα το οποίο στρέφεται κατά της φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή και ακόμα και κατά της παροχής σε αυτούς ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.  Ως προς τη χρήση του όρου “λαθραίος” για μετανάστες και πρόσφυγες υπενθυμίζουμε πως έχει αποφανθεί η Εισαγγελία Αρείου Πάγου, (https://www.aplotaria.gr/lathrometanastis-stop/). Όλα τα παραπάνω συνιστούν δημόσια υποκίνηση μίσους μέσω και του διαδικτύου.

Τρί, 12/11/2019 – 07:07
FireShot Capture 196 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
Ένα δήθεν ψήφισμα εναντίον των προσφύγων, των μεταναστών και των “λαθρομεταναστών”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εστάλη στα ΜΜΕ από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του Παλαιοχωρίου Θεοχάρη Καλπάκογλου, το οποίο όμως φαινόταν σαν να το έχει εκδώσει το αιρετό Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου. Το κείμενο του δήθεν ψηφίσματος δόθηκε στη δημοσιότητα, χωρίς τις υπογραφές που δήθεν το συνόδευαν. 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, την οποία διένειμε ο Δήμος Παγγαίου, το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου διαψεύδει ότι εξέδωσε το ψήφισμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).  

 
Στο κείμενο γίνεται λόγος για «ραγδαία αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών» αλλά αναφέρεται ως αφορμή η… «πρόσφατη ολιγοήμερη παραμονή ομάδας 17 νεαρών ατόμων στην περιοχή του Καστανοδάσους Παλαιοχωρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή».
 

“Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος (!) με σκοπό αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού” 

Οι άγνωστοι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι η «’φιλοξενία’ παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια σκοπό έχει την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού» και ότι πρόκειται για θέμα «υψίστης Εθνικής ασφάλειας». 
 
Αντιτίθενται μάλιστα στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας και τη διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα και ισχυρίζεται ότι «ο κύριος όγκος των προσφυγικών ροών κατευθύνεται προς την Χώρα μας και όχι προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ»
 

“Σας συμπονάμε αλλά… ούτε φάρμακα να πάρετε”

Εκφράζουν την… συμπόνοια τους λέγοντας μεταξύ άλλων «συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους (…) αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας». 
 
Στο κείμενο που δήθεν εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο, εκφράζεται επίσης η αντίθεση στην παροχή δικαιωμάτων στους πρόσφυγες, όπως αυτά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προειδοποιούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος του γηγενή πληθυσμού». 

 “Ούτε σε δημόσιο χώρο, ούτε σε ιδιωτικό” 

«ΔΕΝ επιθυμούμε την εγκατάσταση τους σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο» λένε και προειδοποιούν με την άσκηση ενδίκων μέσων.
    
 

Αναλυτικά το δήθεν “ψήφισμα” είναι το εξής: 

 
 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

(έχει διαψευστεί ότι πρόκειται για επίσημο ψήφισμα) 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 
Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου, του Δήμου Παγγαίου, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων του, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019,  και ώρα 18:30΄, στο Δημοτικό Κατάστημα, σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΕΥΣΕΣΗ με αφορμή την ραγδαία αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών (σσ. δίχως τα απαραίτητα διαπιστευτήρια και παρακάμπτοντας τις σύννομες διαδικασίες) στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και την πρόσφατη ολιγοήμερη παραμονή ομάδας 17 νεαρών ατόμων στην περιοχή του Καστανοδάσους Παλαιοχωρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος – διαμαρτυρίας:
 
1. Εκ προοιμίου διευκρινίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην «φιλοξενία» παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια που σκοπό έχει την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού μετατρέποντάς τη σε «αποθήκη» ανθρώπινων ψυχών. 
 
2. Η Πολιτεία οφείλει να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με τις Τοπικές Κοινωνίες για θέματα υψίστης Εθνικής ασφάλειας, όπως το μεταναστευτικό. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των επόμενων γενεών, αλλά και στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την λογική της «αποσυμφόρησης» των Κέντρων Υποδοχής μεταναστών-λαθρομεταναστών, εφαρμόζοντας την «λογική» της διασποράς, μεταβιβάζοντας το πρόβλημα αλλού. Η λύση είναι η ασφαλής αποτροπή της παράνομης εισόδου με την ενίσχυση φύλαξης Εθνικών συνόρων, καθώς και η δημιουργία αποτρεπτικών αντικινήτρων και όχι η διασπορά του προβλήματος. Το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των προσφυγικών ροών κατευθύνεται προς την Χώρα μας και όχι προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ, οφείλει να προβληματίσει έντονα τους κυβερνώντες. Επιπλέον, προτείνουμε τον επανέλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, των ήδη χορηγημένων αδειών παρανομείς στην Χώρα μας, για τα δύο παρελθόντα έτη.   
 
3. Συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους, για τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας. Υπάρχουν άλλες χώρες που είναι πολύ περισσότερο συμβατές γι΄ αυτούς και είναι τουλάχιστον «παράδοξο» ότι δεν επιλέγουν να μεταναστεύσουν προς αυτές ενώ αντιθέτως επιλέγουν την Χώρα μας.
 
4. Θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες των Κυβερνώντων για τα επιδόματα, την ασφάλιση, την ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, και τα λοιπά δικαιώματα που δωρίζουν στους μετανάστες είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, διότι δεν παρέχονται αντίστοιχες κοινωνικές παροχές στον γηγενή ελληνικό πληθυσμό. Διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για πιθανή προσφυγή στο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να διευθετηθεί αυτή η άνιση και ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος του γηγενή πληθυσμού. Εκτός των άλλων διευκρινίζουμε ότι οι συγκεκριμένες παροχές αποτελούν κίνητρα για να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές, αντί να δημιουργηθούν αντικίνητρα για την μείωσή τους.
 
5. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε εντόνως χρησιμοποιώντας όλα τα σύννομα μέσα και τα «ένδικα βοηθήματα», στην περίπτωση εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητάς μας, για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισότητας και ισονομίας που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι ΔΕΝ επιθυμούμε την εγκατάσταση τους σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.    
 
6. Με την παρούσα δήλωση αιτούμαστε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας και να δείξει κατανόηση στα αιτήματά μας.
 
***
 
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

 

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.com 
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s