Ομαδικές βαπτίσεις παιδιών από την Κιβωτό του Κόσμου (2015 – 2016 – 2018)

vimaorthodoxias.gr

Ομαδική βάπτιση 17 παιδιών απο την «Κιβωτό του Κόσμου» στην Πωγωνιανή! (ΒΙΝΤΕΙ & ΦΩΤΟ)


Μια ξεχωριστή και χαρμόσυνη ημέρα ήταν η χθεσινή για την Πωγωνιανή, καθώς τελέστηκε ομαδική βάπτιση 17 παιδιών απο την «Κιβωτό του Κόσμου» στο ακριτικό χωριό της Ηπείρου.

Πολύς ήταν ο κόσμος που έδωσε το παρών, τόσο κάτοικοι απο το χωριό, τα γύρω χωριά όσο και επισκέπτες απο τα Γιάννενα!

Για 17 παιδάκια, που πρόσφατα βρέθηκαν στην ζεστή και ασφαλή αγκαλιά της Κιβωτού του Κόσμου, πέρα απο την εξασφάλιση των υλικών τους αναγκών, εχθές οι άνθρωποι της Κιβωτού φρόντισαν και για την πνευματική τους αποκατάσταση, εντάσσοντάς τα μέσω του μυστηρίου της βάπτισης στον Χριστιανικό κόσμο, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στη ζωή της Εκκλησίας μας, όπως δήλωσε στην κάμερα του epirus-tv-news, η ψυχή της Κιβωτού, Πάτερ Αντώνιος, χαρακτηρίζοντας παράλληλα πολύ σημαντική τη χθεσινή ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πληθυσμός της «Κιβωτού του Κόσμου» έχει σχεδόν διπλασιαστεί αφού πλέον φροντίζει 56 παιδάκια ενώ πέρυσι ο αριθμός ήταν αρκετά μικρότερος.
Πολύ σημαντικό χαρακτηρίστηκε απο τον Πάτερ Αντώνιο το γεγονός, ότι έγινε εφικτό να ανοίξει Δημοτικό και μάλιστα Ολοήμερο Σχολείο με την ενίσχυση απο την Κιβωτό του Κόσμου να είναι τεράστια και συνεχή.
Επόμενος στόχος, όπως σημείωσε ο Πάτερ Αντώνιος, να ανοίξει παιδικός σταθμός και νηπιαγωγείο για τα μικρότερα παιδιά που φιλοξενεί και φροντίζει η Κιβωτός του Κόσμου στην Ηπειρο.

Πανευτυχής και η υπεύθυνη της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή, η κ. Αντυ Θεοδωρακοπούλου, που έγινε μάλιστα και νονά, αφού βάπτισε 2 απο τα μεγαλύτερα παιδιά, εξέφρασε τη χαρά της τόσο για τα 17 παιδάκια που βαπτίστηκαν εχθές αλλά και για το γεγονός, πως την ξεχωριστή αυτή μέρα τίμησε με την παρουσία του πολύς κόσμος!

Μετά το πέρας της ομαδικής βάπτισης, ακολούθησε γλέντι με πρωταγωνιστές φυσικά τα παιδιά και τα χαμόγελά τους!

vaftisi.jpg
vaftisi1.PNG
vaftisi2.PNG
————————————————————————————————–

lefteria.blogspot.com

Τετάρτη, 17 Αυγούστου 2016

Συγκινητικές στιγμές στην ομαδική βάπτιση παιδιών στην Πωγωνιανή (φώτο, video)

Μια ξεχωριστή μέρα ήταν η σημερινή για την Κιβωτό του Κόσμου στην Πωγωνιανή Iωαννίνων. Παρουσία πλήθους κόσμου τόσο απο το χωριό όσο και απο τα Γιάννενα έγινε και φέτος ομαδική βάπτιση έξι παιδιών αυτή τη φορά!

“Ονομα μας χαρίζουνε ξεχωριστό απο τ΄ άλλα και δώσαν την υπόσχεση να μας φροντίζουνε για πάντα ανέφερε χαρακτηριστικά το κάλεσμα. Η…

βάπτιση των παιδιών έγινε στη Θεοτόκο Πωγωνιανής, απο τη “ψυχή” της Κιβωτού του Κόσμου, τον πάτερα Αντώνιο.

Ολοι οι παρευρισκόμενοι έσπευσαν να συνομιλήσουν με τον άνθρωπο που ακούραστα και με περισσή αγάπη και στοργή τόσα χρόνια έχει αναλάβει, όχι μόνο την υλική αποκατάσταση των παιδιών που φιλοξενεί αλλά και την πνευματική τους, μεριμνώντας ώστε όλα τα παιδιά να λάβουν τα απαραίτητα εφόδια για την πορεία τους στη ζωή.

Πολύτιμος είναι και ο ρόλος των εθελοντών που συμβάλλουν στο δύσκολο και συνάμα θεάρεστο έργο της Κιβωτού.

Η υπεύθυνη της Κιβωτού του Κόσμου στην Πωγωνιανή Αντυ Θεοδωρακοπούλου, ο φύλακας άγγελός τους, ήταν και σήμερα στο πλευρό τους μαζί με τους περιχαρείς νονούς και νονές τους.

Με το πέρας της βάπτισης μοιράστηκαν οι μπομπονιέρες και ακολούθησε το καθιερωμένο γλέντι. Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή 19 Αυγούστου τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, προσκαλούν τον κόσμο στην καλοκαιρινή τους γιορτή, στις 19.00 το απόγευμα στο γεμάτο αγάπη σπίτι τους, στην ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s