18/01/2020: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης περί σχεδίου “αντικατάστασης πληθυσμού” από Δήμαρχο Χίου Στ. Κάρμαντζη

ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ/Τ.Κ.Ζ.Α.Ρ.


18 Ιανουαρίου 2020


Κυρίες/Κύριοι,


Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, κατ’ άρθρο 42 ΚΠΔ, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, για ξενοφοβική και συνωμοσιολογική διασπορά ψευδούς είδησης από το δήμαρχο Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη ο οποίος μίλησε για δήθεν σχέδιο αντικατάστασης του πληθυσμού της Ευρώπης, που υποτίθεται πως την βασίζει μάλιστα σε μία συγκεκριμένη απόφαση η οποία δήθεν ελήφθη σε διάσκεψη στο Μαρόκο το 2018 με πλάνο εγκατάστασης 250 εκατομμυρίων προσφύγων στην Ευρώπη ως το 2050. Φυσικά πρόκειται για οφθαλμοφανή ρατσιστική ψευδή είδηση (η μόνη σχετική αναφορά στα πλαίσια αυτής της συνόδου ήταν η αναγνώριση του γεγονότος πως “Περίπου 258 εκατ. μετανάστες υπάρχουν σήμερα στον πλανήτη ” – βλ. σχετικό άρθρο εδώ: https://archive.ph/mz91a) που είχε μάλιστα προγενέστερα διαψευστεί. Τον ισχυρισμό του, τον οποίο μοιράστηκε και μέσω της επίσημης σελίδας στο Facebook του Δήμου Χίου, επανέλαβε παρά τα πυρά που δέχθηκε από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Η “θεωρία της αντικατάστασης” είναι μία ξενοφοβική, ισλαμοφοβική, συνομωσιολογική και ρατσιστική θέση της διεθνούς ακροδεξιάς η οποία μάλιστα πρόσφατα ενέπνευσε π.χ. τις μαζικές δολοφονίες της Ν Ζηλανδίας με 51 νεκρούς και 49 τραυματίες σε χώρους της μουσουλμανικής θρησκευτικής κοινότητας και τους πυροβολισμούς στο Ελ Πάσο με 22 νεκρούς και 24 τραυματίες με στόχευση στη λατινοαμερικάνικη κοινότητα του Τέξας και εμπνέεται από τη ναζιστική Umvolkung (“ethnicity inversion” δηλαδή “αντιστροφή της εθνοτικής σύνθεσης του πληθυσμού”. (Βλ. και το λήμμα Great Replacement στη Wikipedia https://en.wikipedia.org/wiki/Great_Replacement?fbclid=IwAR0R_td8DX5u2CLvtDx9MoRYCxDsxRmMLvvtiNb0FPdPHhIViMU2y0aIy-I#Inspired_attacks). Ο Στ. Κάρμαντζης έχει προβεί και στο παρελθόν σε ρατσιστικές αντιτουρκικές δηλώσεις που προέτρεπαν σε βία («καλός Τούρκος είναι ο νεκρός Τούρκος»: https://racistcrimeswatch.wordpress.com/2016/04/13/1-153/?fbclid=IwAR3Utj1RWTnQyCI71DMaAqM4QPQCRFXThSW6jMwRIlCEtGUOZ76GCw2S3Ho) τις οποίες σας έχουμε προωθήσει σε ευρύτερη μηνυτήρια αναφορά μας (https://archive.is/l8W9b) και ήταν υποψήφιος στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη στήριξη της ΝΔ, όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη (σχετικό άρθρο εδώ: https://archive.ph/ODFdc).

 

 
 
Αστραπάρης
FireShot Capture 263 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com
 
 

Σε ένα απίστευτο κρεσέντο συνωμοσιολογίας επιδόθηκε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, υιοθετώντας αποδεδειγμένα fake news, για δήθεν αντικατάσταση των πληθυσμών της Ευρώπης από 250 εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο δήμαρχος Χίου, μιλώντας στην σύσκεψη των αυτοδιοικητικών του Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό, την περασμένη Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020, επικαλέσθηκε την συμφωνία του Μαρόκου του 2018 για το μεταναστευτικό και αναπαρήγαγε όσα κατά καιρούς σχετικά ψευδή έχουν δημοσιευθεί, «είδηση» η οποία από τα Ellinika Hoaxes έχει χαρακτηρισθεί «Ψευδές», «Συνωμοσιολογία» και «Ανακυκλωμένη είδηση».

Ήδη το κρεσέντο του κ. Κάρμαντζη αναπαράγεται από γνωστές ακροδεξιές και συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες, ενώ – σημειώνουμε – κάτι ανάλογο είχε ανακοινώσει και η Ελληνική Λύση του κ. Κυριάκου Βελόπουλου.

Εκτός από την ψευδή είδηση των 250 εκατ. προσφύγων και μεταναστών που προορίζονται για την Ευρώπη, ο δήμαρχος είπε ότι για να μην υπάρχουν αντιδράσεις στο σχέδιο αυτό στην διάσκεψη του Μαρόκου αποφασίσθηκε και δόθηκε κατεύθυνση στις κυβερνήσεις να ψηφίσουν αντιρατσιστικούς νόμους, που προβλέπουν βαρύτατες ποινές, κάτι ήδη που έχει συμβεί στην Ελλάδα, πρόσθεσε.

Βέβαια, ο αντιρατσιστικός νόμος (Ν.4285/2014), στον οποίο αναφέρεται ο κ. Κάρμαντζης, ψηφίσθηκε από την ελληνική Βουλή πριν την… διαβόητη διάσκεψη του Μαρόκου και συγκεκριμένα το 2014 από την κυβέρνηση Σαμαρά!

Η προσαρμοστικότητα της κυβέρνηση Μητσοτάκη

Τα περί προσαρμογής που είπε ο κ. Κάρμαντζης, αφορούν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία τόνισε ότι έχει κάνει στροφή 180ο.

Και πρόσθεσε: «Άλλα έλεγε προεκλογικά και βάσει βεβαίως των προεκλογικών εξαγγελιών της κυβέρνησης ήταν και οι δικές μας οι θέσεις στις τοπικές κοινωνίες, προσδοκώντας – αν θέλετε ως υποψήφιοι – ότι τελικά θα είχαμε αποσυμφόρηση, θα είχαμε κλείσιμο των δομών που υπάρχουν, για παράδειγμα της ΒΙΑΛ, η οποία έχει φτάσει στις 7.000 και όλα αυτά τα οποία υποσχέθηκαν.

Και ξαφνικά βρισκόμαστε ενώπιον μίας κατάστασης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, λέει τι; Ότι εμείς θα φτιάξουμε υπερδομές, θα καταστήσουμε τα νησιά αποθήκες ψυχών και φυσικά αυτό το οποίο εγώ είπα προχθές ότι δεν έχω πλέον εμπιστοσύνη πουθενά, το ξαναλέω για μια ακόμα φορά σήμερα».

Η βαρύγδουπη τοποθέτηση Κάρμαντζη

Στην παρέμβαση του ο κ. Κάρμαντζης είπε, συγκεκριμένα, τα εξής:

«Το 2018 στο Μαρόκο έγινε διάσκεψη για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Αυτό το οποίο απεφασίσθη και μπορούμε να το βρούμε είναι ότι μέχρι το 2050 θα υπάρξει μεταναστευτικός πληθυσμός για την Ευρώπη τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αυτό καταλαβαίνει κανείς τι λέει και επίσης η πληροφόρησή μου – και αν υπάρχει λάθος να διαψευσθώ και να ζητήσω και συγγνώμη – είναι ότι πέραν όλων των υπολοίπων, αυτό το ποίο απεφασίσθη εκεί είναι να ψηφισθούν από τις κυβερνήσεις των χωρών νόμοι αντιρατσιστικοί, με οινικές συνέπειες βαρύτατες.

Ήδη, το βλέπουμε, η Ελλάδα το έχει ψηφίσει, ποιος θα τολμήσει να μιλήσει και να πει για ο,τιδήποτε, όταν η απόφαση είναι αντικατάσταση πληθυσμών.

Γεια χαρά, να δούμε, τελικά, αν έχει αποφασισθεί να αντικατασταθούν οι πληθυσμοί των κρατών – μελών της Ευρώπης ή οπουδήποτε αλλού, να το καταλάβουμε.

Γιατί το λέω; Το λέω γιατί δείχνει ότι τελικά κάποιοι προσαρμόζονται».

FireShot Capture 262 - Edit Post ‹ RACIST CRIMES WATCH - Παρατηρητηριο Ρατσιστικων Εγκληματω_ - wordpress.com

hoax3

————————————————————-
FireShot Capture 257 - Δήμος Χίου - Posts - archive.ph
 
By Astraparis on 13 Ιανουαρίου 2020

Τα αποδεδειγμένα fake news περί αντικατάστασης των πληθυσμών της Ευρώπης με 250 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες που χρησιμοποίησε ο δήμαρχος Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης βρέθηκαν στο στόχαστρο του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών κ. Κώστα Τριαντάφυλλου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020.

Η Χίος, τόνισε ο κ. Τριαντάφυλλος, δεν έχει ανάγκη τα fake news κ. δήμαρχε, για να υποστηρίξει τις θέσεις της και τα δίκαιά της, κάτι που προκάλεσε τη παρέμβαση του προέδρου κ. Παύλου Καλογεράκη να εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί, για να λάβει την απάντηση περί των 250 εκατ. που ανέφερε ο δήμαρχος στην σύσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κ. Κάρμαντζης επιχείρησε να απαλύνει τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι ζήτησε να διερευνηθεί, ότι δηλαδή έθεσε το ζήτημα με ερωτηματικά, ενώ είναι γνωστό ότι δήλωσε πως το πιστεύει και επιπλέον ανέφερε και τη πληροφόρησή του περί της εντολής θέσπισης των αντιρατσιστικών νόμων.

Απομονώνετε ένα μικρό κομμάτι, είπε απευθυνόμενος στον κ. Τριαντάφυλλο, δεν έχετε ακούσει για την διάσκεψη του Μαρόκου (την περιβόητη, που μεταφράζουν κατά το δοκούν οι συνωμοσιολόγοι) και επανέλαβε ότι έθεσε ερωτηματικά, πλην – όμως – τα όσα είπε ήταν σαφή και βέβαια, έχουν καταγραφεί και δεν επιδέχονται είτε διάψευση, είτε διευκρίνιση.

Και κλείνοντας για να ενισχύσει ακριβώς αυτό που ο ίδιος ισχυρίσθηκε περί αντικατάστασης των πληθυσμών απηύθυνε στον κ. Τριαντάφυλλο το ερώτημα για το πόσοι πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη περάσει στη Ευρώπη τα τελευταία χρόνια;

 

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,

 

Παναγιώτης Δημητράς
Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι
email: panayotedimitras@gmail.com
διεύθυνση: ΤΘ 60820 – 15304 Γλυκά Νερά

One thought on “18/01/2020: Μηνυτήρια αναφορά για ξενοφοβική διασπορά ψευδούς είδησης περί σχεδίου “αντικατάστασης πληθυσμού” από Δήμαρχο Χίου Στ. Κάρμαντζη

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s