Μπαρμπουνάκης και αντισημιτισμός 2002-2023

Όταν πριν πάρα πολλά χρόνια καταγγείλαμε τον Μπαρμπoυνάκη για προβολή αντισημιτικών βιβλίων “δημοκράτες” Θεσσαλονικείς μας έβρισαν [βλπ πρώτο σχόλιο]… Τους το αφιερώνουμε…

Στην πυρά!

Το είδαμε κι αυτό. Το πολυπράγμον Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι, με επιστολή του εκπροσώπου του κ. Παναγιώτη Δημητρά, δίνει εντολή στον γνωστό εκδότη Μανώλη Μπαρμπουνάκη, «να απομακρύνει άμεσα από τα ράφια και τις προθήκες του βιβλιοπωλείου του («Κατώι του Βιβλίου»), στη Θεσσαλονίκη, το βιβλίο «Τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών», με τη γνωμάτευση: «Είναι απαγορευμένο στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης και η θέση του είναι μόνο στα ράφια και στις προθήκες βιβλιοπωλείων που εξειδικεύονται στην προώθηση αντισημιτικών και άλλων φασιστικών ιδεών».

Αμεσος στην απάντησή του, ο Μανώλης Μπαρμπουνάκης γράφει: «Εμείς δεν κάνουμε ουδεμία επιλογή των βιβλίων που έχουμε στα βιβλιοπωλεία μας. Βέβαια, ούτε τώρα θα κάνουμε. Ο καθένας είναι ελεύθερος να διαλέγει και να διαβάζει όποια βιβλία θέλει». Στην πυρά λοιπόν τα καταδικαστέα και μη αρεστά.

Γ.ΚΟΡΚ.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/12/2002

Copyright © 2001 Χ. Κ. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε.

Leave a comment