Safenet 2023: Αναφορές και αφαιρέσεις αναρτήσεων για ρητορική μίσους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Ιανουάριος 2023 – Ιανουάριος 2024)

Το 24μηνο έργο (2023-2024) «SafeNet: Παρακολούθηση και Αναφορές για Ασφαλέστερα Περιβάλλοντα στο Διαδίκτυο» επιδιώκει να εφαρμόσει μια ολοκληρωμένη και διαθεματική προσέγγιση για την πρόληψη και την καταπολέμηση της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στο διαδίκτυο.

Συμμετέχουν 21 εταίροι, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη του Διεθνούς Δικτύου κατά του Κυβερνο Μίσους (INACH), και η ίδια η οργάνωση-ομπρέλα. Πολλοί (όπως και το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) αποτελούν αξιόπιστες πηγές επισήμανσης παράνομου περιεχομένου (trusted flaggers) και έχουν λάβει μέρος στα προγράμματα παρακολούθησης στο πλαίσιο του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για την αντιμετώπιση της παράνομης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα της σχετικής δράσης του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι για την περίοδο Ιανουαρίου 2023 – Ιανουαρίου 2024.

Leave a comment