14/04/2018: Μήνυση για μισαλλόδοξες ρατσιστικές θέσεις κατά μειονοτικών της Θράκης από Χρυσή Αυγή και Πρώτο Θέμα

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

 
14 Απριλίου 2018

Κυρίες/Κύριοι
 
Το Μάρτιο 2018, ο αρχηγός και δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής (ΧΑ), οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, τιμωρήθηκαν ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής για επανειλημμένες ρατσιστικές μισαλλόδοξες επιθέσεις κατά των μειονοτικών βουλευτών, όπως χαρακτήρισαν τις επιθέσεις στη Βουλή ο πρόεδρός της και εκπρόσωποι άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Σχετικά κείμενα επισυνάπτονται. Η πειθαρχικά καταδικασμένη από τη Βουλή ως ρατσιστική και μισαλλόδοξη θέση ήταν πως οι μειονοτικοί βουλευτές επειδή αισθάνονται πως έχουν τουρκική εθνοτική συνείδηση (όπως άλλωστε και η συντριπτική πλειοψηφία της μειονότητας) είναι πράκτορες της Τουρκίας, γεγονός που ισοδυναμεί με προδοσία. Κατ’ αναλογία, ομοϊδεάτες της ΧΑ θα χαρακτήριζαν ως πράκτορες της Ελλάδας που διαπράττουν προδοσία κατά της Τουρκίας ή της Αλβανίας τους μειονοτικούς στις δύο εκείνες χώρες που έχουν ελληνική εθνοτική συνείδηση…
 
Ένα μήνα αργότερα, ο δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας διατύπωσε στο επισυναπτόμενο κείμενο στο ιστολόγιό του στο Πρώτο Θέμα ανάλογα ρατσιστικές και μισαλλόδοξες θέσεις κατά δεκάδων μαθητών και των γονέων τους ζητώντας επί πλέον την απέλασή τους από την Ελλάδα (κάτι που δεν επιτρέπεται για άτομα που έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως όλοι οι μειονοτικοί της Θράκης) επειδή “φωτογραφήθηκαν με φόντο την σημαία της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”” σε επίσκεψή τους στα γραφεία του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Προύσα, “διαπράττοντας το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας.” 
 
Ας σημειωθεί πως στη φωτογραφία δεν φαίνεται καμιά σημαία “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης” αλλά χάρτης της Δυτικής Θράκης (στα σημερινά της όρια) στο έμβλημα του συλλόγου, όπως χάρτες της Βόρειας Ηπείρου υπάρχουν στα γραφεία βορειοηπειρωτικών συλλόγων στην Ελλάδα. Σημειώνεται επί πλέον πως η Αυτόνομη Κυβέρνηση Δυτικής Θράκης (“Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη”) ήταν βραχύβια ιστορική οντότητα που ανακήρυξαν Έλληνες, Εβραίοι, Τούρκοι, Πομάκοι και Αρμένιοι της Θράκης και περιλάμβανε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής ελληνικής δυτικής Θράκης αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής βουλγαρικής βόρειας Θράκης για να αποτρέψει τότε -το 1913- ανεπιτυχώς την προσάρτηση της Θράκης από τη Βουλγαρία (Πηγή https://el.wikipedia.org/wiki/Αυτόνομη_Κυβέρνηση_Δυτικής_Θράκης). 

Οι τρεις βουλευτές της ΧΑ και το Πρώτο Θέμα καθώς και ο δημοσιογράφος ΠΘ με τις θέσεις αυτές υποκινούν, προκαλούν, διεγείρουν ή προτρέπουν σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση την … εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους πράξεις που διώκονται με βάση το άρθρο 1 του Ν. 927/1979.
 
 
_______________________________________________________________________________________
 

NEWSROOM

19.3.2018
 
 
Alexandros Michailidis / SOOC
 

Δεκτή από όλα τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, έγινε στην ολομέλεια της Βουλής, η πρόταση του προέδρου του σώματος, Νίκου Βούτση, για μομφή κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και των δύο βουλευτών του κόμματος, Ηλία Κασιδιάρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου.
 

Η μομφή αποδόθηκε για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά την οποία επέδειξαν, ο κ. Κασιδιάρης και ο κ. Ηλιόπουλος στην διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής, όταν στράφηκαν με βαριές και υβριστικές εκφράσεις κατά του βουλευτή Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά – όπως επίσης και ο Ν. Μιχαλολιάκος στην ολομέλεια της Βουλής, καταφερόμενος με τον ίδιο υβριστικό τρόπο εναντίον συνολικά των 4 μουσουλμάνων βουλευτών οι οποίοι συμμετέχουν στην τρέχουσα κοινοβουλευτική σύνθεση.
 

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η ποινή της μομφής συνοδεύεται και με παρακράτηση του 25% της μηνιαίας βουλευτικής αποζημίωσης.
 

Τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης όσο και όλοι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, καταδίκασαν την συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για κήρυγμα μίσους και μισαλλοδοξίας, ενώ τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αυστηροποίησης του κανονισμού της Βουλής απέναντι σε απαράδεκτες ναζιστικές και φασιστικές συμπεριφορές.
 

Από την πλευρά τους, τόσο ο κ. Μιχαλολιάκος όσο και οι κ.κ. Κασιδιάρης και Ηλιόπουλος, χαρακτήρισαν παράνομη και αντισυνταγματική την απόφαση για τη πρόταση μομφής, ενώ επέμειναν στις θέσεις τους και στους υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά των μουσουλμάνων βουλευτών.
 

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, χαρακτήρισε ανατριχιαστικά τα όσα ακούστηκαν από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής για τους βουλευτές της Θράκης, ενώ έκανε λόγο για στρατηγική έντασης από την πλευρά της ΧΑ και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλιμάκωση της ακραίας συμπεριφοράς της και κανείς δεν έχει δικαίωμα να σιωπά ή να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.
 
 

«Δεν είναι δυνατόν η Βουλή να βρίσκεται υπό ομηρία, να σιωπά, να κάνουμε συμψηφισμούς, να εθελοτυφλούμε, να δίνουμε άλλοθι, ασυλία στο μίζερο, εμπαθή, ρατσιστικό λόγο της Χρυσής Αυγής. Αυτό δεν μπορεί να το επιτρέψουμε. Είναι σαφέστατο, ότι μέσα από τη στρατηγική της έντασης αποσκοπούν να σπείρουν διχασμό και μίσος και να δημιουργήσουν εμφύλιες διαμάχες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.
 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι μειονοτικοί βουλευτές θα πρέπει, όχι απλώς να τιμώνται που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά να τύχουν και μιας σαφής πολιτικής και ηθικής υποστήριξης από το σύνολο των Ελλήνων Βουλευτών, ώστε να μην αποτολμήσει κανείς ξανά σε αυτή την αίθουσα, να μιλήσει για κατασκόπους και πράκτορες».
 

Η προεδρεύουσα του Σώματος Τασία Χριστοδουλοπούλου, χαρακτήρισε προκλητικό η Χρυσή Αυγή να επικαλείται το σύνταγμα, το οποίο όπως τόνισε, κατοχυρώνει τα ατομικά δικαιώματα όσων ζουν στην ελληνική επικράτεια, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις.
 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αριστείδης Μπαλτάς, έκανε λόγο για «ναζιστικό μόρφωμα», τονίζοντας ότι τεκμηριωμένα πια έχει χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης και πρόσθεσε ότι «συνεχίζει να εγκληματεί και να προωθεί ναζιστικές ιδεολογίες που τις κρύβει από θρασυδειλία πίσω από τον εθνικισμό».
 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, μίλησε για απαράδεκτο, καταδικαστέο και μεμπτό επεισόδιο και πρόσθεσε ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί ξανά αυτή η απαράδεκτη αντιδεοντολογική συμπεριφορά».
 

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου, υπογράμμισε ότι «πρόκειται για κήρυγμα μίσους, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και ανθελληνισμού». «Η ανεκτικότητα, όταν ασκείται πέρα από τα όρια, μπορεί να οδηγήσει σε κατάλυση της Δημοκρατίας. Δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ η Δημοκρατία», πρόσθεσε.
 

«Η στάση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, πέρα από απαράδεκτη είναι και επικίνδυνη. Αυτή την περίοδο, με την αύξηση της τουρκικής προκλητικότητας και του τουρκικού εθνικισμού, ρίχνει νερό στο μύλο του Ερντογάν όταν χαρακτηρίζει ένα βουλευτή, Τούρκο πράκτορα», επεσήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας.
 

«Θέλω να δηλώσω το σεβασμό μου στους 4 Έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές που κοσμούν το ελληνικό κοινοβούλιο», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.
 

«Κορυφαίο ζήτημα για εμάς είναι να προστατεύσουμε τη δημοκρατία χωρίς αστερίσκους και οφείλουμε να επιβάλουμε αυστηρά μέτρα απέναντι στον μισαλλόδοξο λόγο της Χρυσής Αυγής, χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση συνετισμού της», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης.
 

«Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Αυτοί που προσκυνούν την ναζιστική σημαία ισχυρίζονται ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.
 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

__________________________________________________________

Το ιστορικό της υπόθεσης που οδήγησε στην τιμωρία των βουλευτών

06/03/2018: Ρατσιστικές, αντι-μειονοτικές δηλώσεις Ηλία Κασιδιάρη για “Τούρκους πράκτορες” εις βάρος του Μουσταφά Μουσταφά

Ρατσιστικές αντι-μειονοτικές δηλώσεις Ηλία Κασιδιάρη για “Τούρκους πράκτορες” εις βάρος του Μουσταφά Μουσταφά και τών υπολοίπων (τριών) βουλευτών που προέρχονται απο την μειονότητα της Θράκης, στις 6 Μαρτίου 2018. Ο υπόδικος βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης, δημιούργησε επεισόδιο σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας της Βουλής, απαιτώντας να αποχωρήσει ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο “συλλογισμός” της ρατσιστικής ρητορικής του ήταν η εξίσωση ότι ένας Έλληνας πολίτης αν είναι Τούρκος στην εθνική συνείδηση ή/και στην καταγωγή δεν μπορεί παρά να είναι και πράκτορας της Τουρκίας:

NewsBeast

Νέο επεισόδιο στη Βουλή – Ο Κασιδιάρης αποκάλεσε «Τούρκο πράκτορα» τον Μουσταφά

 
6 Μαρτίου 2018

Η ένταση που προκλήθηκε στην αίθουσα προκάλεσε μάλιστα την παρέμβαση της φρουράς της Βουλής, ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.
 

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος», φώναζε ο Ηλίας Κασιδιάρης

«Κάνεις ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, λες ό,τι λέει ο Ερντογάν», απάντησε ο Νίκος Κοτζιάς

«Πυρά» στον χρυσαυγίτη βουλευτή και από τον Κουμουτσάκο

Σε ένα νέο «σόου» προέβησαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της κρίσιμης συνεδρίασης της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Εθνικής Άμυνας, όπου οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Νίκος Χριστοδουλίδης, ενημέρωναν σχετικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας.

Αναλυτικότερα, το «θερμό» επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης, απαίτησε με φωνές να αποχωρήσει από την αίθουσα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

«Να βγει έξω ο πράκτορας. Να αποχωρήσει ο Τούρκος», φώναζε ο βουλευτής της Χ.Α., προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των υπολοίπων βουλευτών.

«Κάνεις ό,τι κάνουν οι Τούρκοι, λες ό,τι λέει ο Ερντογάν», είπε ο Νίκος Κοτζιάς, ενώ από τη ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον χρυσαυγίτη βουλευτή ότι «παίζει το παιχνίδι της Τουρκίας»


H Καθημερινή
07.03.2018

Μέτρα για την επίθεση Κασιδιάρη στον Μουσταφά ζητά η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής

 
Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, διαβιβάστηκε το απόσπασμα των πρακτικών της χθεσινής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για αυτήν τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

«Υπήρξε μία αήθης επίθεση εκ μέρους βουλευτή της Χρυσής Αυγής προς βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος απεκλήθη πράκτορας και κατάσκοπος των Τούρκων. Υπήρξε μεγάλη αντίδραση εκ μέρους του συνόλου των βουλευτών των άλλων κομμάτων και με ομόφωνη απόφαση σήμερα στέλνουμε στον πρόεδρο της Βουλής το απόσπασμα αυτό των πρακτικών, που τυπικά έχει διαγραφεί, ώστε να ληφθούν κάποια μέτρα διότι οι δηλώσεις αυτές εναντίον συναδέλφου μας αποτελούν προσβολή, όχι μόνο προσωπική προς τον συνάδελφο, ο οποίος είναι και ένας από πιο εξαιρετικούς βουλευτές που υπάρχουν στην ελληνική Βουλή, αλλά αποτελούν προσβολή προς όλους τους βουλευτές, προς το Κοινοβούλιο, τον λαό και τους Έλληνες πολίτες που τον ψήφισαν» ανέφερε ο κ. Δουζίνας.

Την ίδια ώρα, όμως, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλετής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα».
«Δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός, χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό του Προέδρου της Τουρκίας που είπε έχουν τέσσερις δικούς τους στην ελληνική Βουλή και δεν βγήκε κανείς από τους τέσσερις να του πει ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει κάποιον άλλον βουλευτή του σε αυτήν τη συνεδρίαση”, επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο να του ζητά να μην εκστομίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς. (…)
 
(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 
______________________________________________________________________

07/03/2018: Δεύτερη αντι-μειονοτική επίθεση κατά Μουσταφά Μουσταφά από τον χρυσαυγίτη Παναγιώτη Ηλιόπουλο

Δεύτερη ρατσιστική αντι-μειονοτική επίθεση κατά Μουσταφά Μουσταφά και υπόλοιπων (τριών) βουλευτών της μειονότητας στη Θράκη, από τον Παναγιώτη Ηλιόπουλό (βουλευτή της Χρυσής Αυγής) στις 7 Μαρτίου 2018, πυυ αντιγράφοντας τη ρητορική μίσους του Ηλία Κασιδιάρη αναπαρήγαγε όσα είπε κι εκείνος περί “πρακτόρων” μία μέρα πρίν:

 

Νewsbeast

Ηλιόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει Τούρκο πράκτορα στην απόρρητη συνεδρίαση

Νέα επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά

07/03/2018

 
Στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, διαβιβάστηκε το απόσπασμα των πρακτικών της χθεσινής επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, Νίκος Δουζίνας και ο αντιπρόεδρος, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μετά από ομόφωνο αίτημα της διαρκούς επιτροπής, ζήτησαν τη λήψη μέτρων για αυτήν τη συμπεριφορά του κ. Κασιδιάρη.

Την ίδια ώρα, όμως σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το βήμα της Ολομέλειας, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, δήλωνε ότι «χθες στην Επιτροπή, σε μία απόρρητη συνεδρίασή της που θα υπήρχε ενημέρωση από τον κ. Κοτζιά, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να στείλει έναν Τούρκο πράκτορα».

«Δεν είναι δικός μου ο χαρακτηρισμός, χρησιμοποιώ τον χαρακτηρισμό του Προέδρου της Τουρκίας που είπε έχουν τέσσερις δικούς τους στην ελληνική Βουλή και δεν βγήκε κανείς από τους τέσσερις να του πει ότι κάνει λάθος. Θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να στείλει κάποιον άλλον βουλευτή του σε αυτήν τη συνεδρίαση”, επέμεινε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής με τον προεδρεύοντα Δημήτρη Καμμένο να του ζητά να μην εκστομίζει τέτοιους χαρακτηρισμούς.

Αναφορικά με διαρροές της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, η οποία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο πρόεδρος, Νίκος Δουζίνας, σημείωσε ότι η ΝΔ ήταν που είχε υποβάλει αίτημα για ενημέρωση κεκλεισμένων των θυρών και το αίτημα το αποδέχθηκε η Επιτροπή.

«Πληροφορηθήκαμε ότι μολονότι η συνεδρίαση έγινε κεκλεισμένων των θυρών και υπήρξε μία εξαιρετικά λεπτομερής ενημέρωση και από τον κ. Χριστοδουλίδη και από τον κ. Κοτζιά, στη διάρκεια ή αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης υπήρξαν διαρροές για διάφορα θέματα και γεγονότα που αναφέρθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών» τόνισε ο κ. Δουζίνας.

Ακόμη πρόσθεσε: «Εμείς, ως προεδρείο της Επιτροπής, έχουμε μία θεσμική υποχρέωση να εξασφαλίσουμε, να εγγυηθούμε στους υπουργούς ή υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι έρχονται υπό τον όρο ότι είναι κεκλεισμένων των θυρών η συνεδρίαση, ότι αυτό το εμπιστευτικό των πληροφοριών, το οποίο θα δώσουν, θα τηρηθεί και θα υπάρξει σεβασμός.

Δημιουργείται για εμάς ένα τεράστιο θέμα, κατά πόσο σε ένα μελλοντικό αίτημα, είτε από πλευράς βουλευτών, είτε από πλευράς υπουργών, για συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα μπορούμε και με ποιο τρόπο, να εξασφαλίσουμε ότι αυτά τα οποία λέγονται σε μία επιτροπή κεκλεισμένων των θυρών δεν μεταφέρονται αμέσως στον Τύπο. Η λογική των συνεδριάσεων κεκλεισμένων των θυρών έχει χαρακτήρα εξαιρετικά εμπιστευτικό και γι’ αυτό γίνεται αίτημα για κατ’ εξαίρεση διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών. Επομένως, δημιουργείται ένα πρόβλημα και είμαστε κάτω από πίεση να μη δεχθούμε τέτοια αιτήματα στο μέλλον, αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τον σεβασμό της εμπιστευτικότητας των πληροφοριών».


 The Caller

Στο «σκαμνί» της Βουλής οι χρυσαυγίτες Κασιδιάρης – Ηλιόπουλος για τις χυδαίες επιθέσεις σε Κοτζιά και Μουσταφά

09 Μαρτίου 2018

 


Στην επιτροπή δεοντολογίας παραπέμπονται με εντολή του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στους δυο τους αναμένεται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό της Βουλής ποινές (μείωση βουλευτικής αποζημίωσης ή/και αποκλεισμός από συνεδριάσεις), λόγω των χυδαίων επιθέσεών τους κατά του μειονοτικού βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά στην κλειστή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας την Τρίτη.

Μάλιστα, ο Νίκος Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των ποινών, λόγω των επανειλημμένων προκλήσεων εντός Βουλής από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Η επιτροπή δεοντολογίας θα συνεδριάσει τη Δευτέρα, ενώ την Τετάρτη οι ποινές θα επικυρωθούν από την Ολομέλεια, τόσο για τους χαρακτηρισμούς κατά του Μ. Μουσταφά όσο και για την παλαιότερη χυδαία επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

____________________________________________________________

08/03/2018: Τρίτη ρατσιστική επίθεση, τώρα από τον Ν. Μιχαλολιάκο, κατά των βουλευτών της μειονότητας στη Θράκη

Τρίτη ρατσιστική επίθεση στη Βουλή, πλέον από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, στις 8 Μαρτίου 2018, κατά των βουλευτών της μειονότητας. Καλύπτοντας τις 2 προηγούμενες αντι-μειονοτικές επιθέσεις των βουλευτών του, Ηλία Κασιδιαρη και Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ενάντια στη συμμετοχή του Μουσταφά Μουσταφά στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, τον οποίο χαρακτήρισαν “προδότη”, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής χαρακτηρισε “παράνομα” μέλη του Κοινοβουλίου τους βουλευτές της μειονότητας εάν νιώθουν την Τουρκία ως μητέρα πατρίδα τους.

enikos.gr

Νέα πρόκληση Μιχαλολιάκου στη Βουλή – Βούτσης: Έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού – ΒΙΝΤΕΟ

Πέμπτη 08 Μάρ 2018

 

 
Οι ακρότητες είναι «προφανώς προσχεδιασμένες» είπε ο Νίκος Βούτσης στον αρχηγό του κόμματος της Χρυσής Αυγής.

 

 

«Έχετε περάσει κατά πολύ τα σύνορα του μίσους και του διχασμού που σπέρνετε με τις ομιλίες σας» τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης απευθυνόμενος σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο που επανέλαβε από το βήμα της Βουλής τις κατηγορίες περί Τούρκων βουλευτών. Μάλιστα, ο Ν. Μιχαλολιάκος έφτασε στο σημείο να ζητήσει δήλωση από τους τέσσερις βουλευτές που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα για το αν … η Τουρκία είναι μητέρα πατρίδα τους, διαφορετικά είναι «παράνομα» μέλη της Βουλής.

«Ήλπιζα ότι δεν θα κάλυπτε αυτά που ακούστηκαν δύο φορές στο κοινοβούλιο» σχολίασε ο Ν. Βούτσης σχετικά με τα όσα είπε ο Ν. Μιχαλολιάκος παρατηρώντας ότι «δυστυχώς όμως ο λόγος του ήταν πάρα πολύ σαφής, σπέρνει μίσος, δηλητήριο κι υποψία για Έλληνες βουλευτές». Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι αυτές οι ακρότητες είναι «προφανώς προσχεδιασμένες» κι υπογράμμισε ότι ποτέ τις προηγούμενες δεκαετίες δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελληνική Βουλή.

«Δεν μπορεί να καλείται να δηλώσει αν πατρίδα του είναι η Ελλάδα, ουδείς έχει το δικαίωμα» επισήμανε ο Ν. Βούτσης σχετικά με τις «δηλώσεις» που ζήτησε ο Ν. Μιχαλολιάκος από τους βουλευτές που προέρχονται από την μουσουλμανική μειονότητα. «Έχουν εκλεγεί πολλές φορές με πλήρη συγκατάθεση των πολιτών που ζουν εκεί» συμπλήρωσε ο Ν. Βούτσης. Παρά τους «λεονταρισμούς» του περί χαράς του για τις διάψευση των «ελπίδων» του προέδρου της Βουλής, ο Ν. Μιχαλολιάκος έσπευσε να υποστηρίξει ότι δεν μίλησε ποτέ για «πράκτορες».

Δείτε το βίντεο από τη Βουλή: https://youtu.be/bM9L7JrKAcE

 
 
 
 
——————————————————————————————————————————————-
news247
Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καλείται ενώπιον της Επιτροπής, μετά την πρωτοφανή προτροπή του προς τους Έλληνες μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους
 

 

12 Μαρτίου 2018
 
 

Ενώπιον της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας καλούνται το μεσημέρι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει με τις φραστικές επιθέσεις τους σε βάρος μελών του κοινοβουλίου.
 


Για πρώτη φορά πολιτικός αρχηγός παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος καλείται ενώπιον της Επιτροπής, μετά την πρωτοφανή προτροπή του προς τους Έλληνες μειονοτικούς βουλευτές να δηλώσουν ποια είναι η πατρίδα τους, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ολομέλειας. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής καλείται, επίσης, διότι παρείχε πλήρη κάλυψη στους βουλευτές του, στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος αντέδρασε έντονα στα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου προς την Ολομέλεια, με επιστολή του προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, έχει επισημάνει ότι η συγκεκριμένη συμπεριφορά και τα λεγόμενα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν έχουν προηγούμενο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνούν κατά πολύ τα σύνορα της κοινοβουλευτικής δεοντολογίας και ευπρέπειας, του πολιτικού διαλόγου, αλλά και τα σύνορα του μίσους και του διχασμού. «Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για συμπεριφορά στο πλαίσιο κάποιας έντονης οξυμένης συζήτησης, αλλά για συμπεριφορά επαναλαμβανόμενη, συνειδητή και με πλήρη κάλυψη του προέδρου και των λοιπών μελών της συγκεκριμένης Κοινοβουλευτικής Ομάδας» ανέφερε ο κ. Βούτσης προς την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Πειθαρχικά μέτρα

Ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει πειθαρχικά μέτρα εναντίoν κάθε βoυλευτή πoυ παραβιάζει τoν Kανoνισμό, ή επιδεικνύει ανάρμoστη συμπεριφoρά στις συνεδριάσεις και στις συζητήσεις της Boυλής.

Aνάρμoστη συμπεριφoρά απoτελoύν η παρεμπόδιση της oμαλής διεξαγωγής των συνεδριάσεων ή των συζητήσεων και η διατάραξη της τάξης σ’ αυτές, είτε με πρόκληση θoρύβoυ ή αταξίας είτε με oπoιoνδήπoτε άλλoν τρόπo· η διακoπή των oμιλητών χωρίς τη συγκατάθεσή τoυς και την άδεια τoυ πρoέδρoυ ή η απoδoκιμασία τoυς με λόγια ή έργα· γ) η oμιλία χωρίς την πρoηγoύμενη άδεια τoυ πρoέδρoυ· η απρεπής συμπεριφoρά με λόγια ή έργα· η έλλειψη τoυ oφειλόμενoυ σεβασμoύ πρoς τo πρoεδρείo, τη σoβαρότητα τoυ έργoυ και την απoστoλή της Boυλής· η μη συμμόρφωση με τις υπoδείξεις τoυ πρoέδρoυ· η χρησιμoπoίηση πρoσβλητικών εκφράσεων κατά της τιμής και της υπόληψης τoυ Πρoέδρoυ της Δημoκρατίας, των μελών της Boυλής, τoυ πρoεδρείoυ της και των μελών της κυβέρνησης· η καταφρόνηση τoυ Συντάγματoς και των πoλιτειακών θεσμών με λόγια ή έργα.

Tα πειθαρχικά μέτρα πoυ επιβάλλoνται στoυς βoυλευτές για ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά είναι η ανάκληση στην τάξη· η στέρηση τoυ δικαιώματoς τoυ λόγoυ· η μoμφή για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά και o πρoσωρινός απoκλεισμός από τις συνεδριάσεις.

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά

Για ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, ο πρόεδρος της Βουλής μπορεί, κατά την κρίση τoυ, αντί των πειθαρχικών μέτρων, να διατυπώσει πρoς τη Boυλή πρόταση μoμφής για αντικoινoβoυλευτική συμπεριφoρά εναντίoν Boυλευτή πoυ υπέπεσε ή επιμένει στην ανεπίτρεπτη ή ανάρμoστη συμπεριφoρά, η οποία αν γίνει δεκτή από την Ολομέλεια, μπορεί να οδηγήσει σε περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης.

Πέραν των πειθαρχικών μέτρων πάντως που ο Κανονισμός προβλέπει, σημειώνεται ότι ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει αυστηρή αντιμετώπιση για τις περιπτώσεις λόγου που καλλιεργεί το μίσος.

=======================================================================
 


13 Απριλίου 2018

Δημήτρης Δανίκας

Να ξεκουμπιστούν οι επίορκοι Έλληνες Μουσουλμάνοι

Οι περιστάσεις είναι τόσο κρίσιμες όσο ποτέ άλλοτε. Φυσικά από το το τέλος του Β παγκοσμίου πολέμου και την τελευταία πνοή του Εμφυλίου το 1949


Υπό τη σκιά του ¨περίεργου” όσο και ηρωικού θανάτου του Γιώργου Μπαλταδώρου Βορειανατολικά της Σκύρου. Του πιλότου ενός από τα είκοσι πέντε Mirage 2000-5 που διαθέτει ο εναέριος στόλος της αμυντικής μας αεροπορίας. Και με την σοβαρή πιθανότητα μιας ενδεχομένης ανάφλεξης στο Αιγαίο

Οι περιστάσεις λοιπόν είνα τόσο σκληρές και τόσο καταλυτικές. Επομένως δύο πράγματα είναι απαραίτητα και τόσο επιθυμητά. Ενα αραγές εσωτερικό μέτωπο. Ας αφήσουν τα κόλπα τα επικοινωνιακά. Ολα τα κόμματα και όλοι οι πολιτικοί

Το δεύτερο να περιοριστεί η ανοχή. Οπως, για παράδειγμα συμβαίναι με την περίπτωση των εβδομήντα μουσουλμάνων μαθητών λυκείου της Ξάνθης. Που τις προάλλες επισκέφτηκαν την Προύσα. Για τουριστικούς λόγους θα πείτε. Μπα η ιδέα σας

Η επίσκεψη έγινε για να ενημερωθούν για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν εκεί. Και μάλιστα τους φιλοξένησε ο λεγόμενος αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης “Τούρκων” δυτικής Θράκης» (BTTDD) , ενώ τον συντονισμό είχε η παράνομη “Τουρκική” Ένωση Ξάνθης

Μάλιστα οι ίδιοι μουσουλμάνοι μαθητές έφτασαν στο σημείο μιας απίστευτης πρόκλησης. Να φωτογραφηθούν με φόντο την σημαία της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”

Δικαίωμά τους. Και στον Αλλάχ να προσκυνάνε. Και να σπουδάσουν σε όποιο Πανεπιστήμιο γουστάρουν. Και να φωτογραφίζονται με φόντο τη σημαία της τάχα μου “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”

Ομως εμείς τι κάνουμε; Ωραία παιδιά. Ωραία εσείς γονείς αυτών των παιδιών. Αφού τόσο πολύ γουστάρετε Ερντογάν και “Ανεξάρτητη Δυτική Θράκη”, τότε άριστα θα πράξετε να πάρετε τα πραγματά σας, να φορτώσετε τις αποσκευές σας και να εγκατασταθείτε σ αυτό το υπέροχο μέρος όπου λάμπει το αστέρι του ψευτοσουλτάνου και πρυτανεύουν οι αρχές της Δημοκρατίας και της Ισονομίας

Οσο για την περιουσία σας, να είστε σίγουρη. Δεν πρόκειται να δημευθεί όπως οι πρόγονοί σας έκαναν στους ¨γκιαούρηδες” της Κωνσταντινούπολης, της Σμύρνης και της Κύπρου. Αντιθέτως. Είναι δική σας. Να την πουλήσετε. Και τα ¨γρόσιᨔ να τα πάρετε μαζί σας

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω, ούτε κατανοώ την ανεκτικότητα των ελληνικών αρχών. Να ανεχόμαστε μέσα στον κόρφο μας και μάλιστα σε τόσο κρίσιμες στιγμές, την επώαση του μουσουλμανικού φιδιού. Και δεν εννοώ τους μουσουλμάνους η τους βουδιστές η όλους εκείνους που πιστεύουν στο δικό τους θεό. Αρκεί να εκτιμούν την πατρίδα που τους στεγάζει, τους ταίζει, τους εκπαιδεύει και τους βρίσκει δουλειά. Ολοι αυτοί καλώς μένουν εδώ και καλώς απολαμβάνουν όλα τα ¨προνόμια” μιας ευρωπαικής, δημοκρατικής, περιοχής

Ομως όσοι πιστεύουν, ορκίζονται και επιθυμούν την αλυτρωτική λογική μιας “Ανεξάρτητης δυτικής Θράκης” (BTTDD)δεν έχουν καμιά δουλειά ανάμεσά μας. Ως Ελληνες πολίτες με βούλα και υπογραφή, διαπράττουν το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας. Να ξεκουμπιστούν. Να μετακινηθούν. Και στην αγκαλιά του Ερντογάν να προσγειωθούν. Αμάν πια. Ολα τα χαμε εδώ στη μισοχρεοκοπημένη Ελλάδα, οι εβδομήντα “πειραγμένοι” μαθητές με τους γονείς τους μας έλειπαν. Ουστ απ εδώ. Εκεί εκεί στην τουρκοφυλακή!

***

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μηνυτήρια αναφορά αυτή.  

Με τιμή,

Παναγιώτης Δημητράς

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι

One thought on “14/04/2018: Μήνυση για μισαλλόδοξες ρατσιστικές θέσεις κατά μειονοτικών της Θράκης από Χρυσή Αυγή και Πρώτο Θέμα

Leave a comment