11/08/2018: Άλλο ένα ρατσιστικό (και παιδαριώδες) tweet του Θάνου Τζήμερου

Άλλο ένα ρατσιστικό (και ας είναι παιδαριώδες) tweet του Θάνου Τζήμερου, στις 11 Αυγούστου 2018. Το tweet αναφέρεται στην πρόσφατη εγκύκλιο της Εισαγγελίας του Άρειου Πάγου η οποία αναφέρει πως ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι «μειωτικός για την προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμός» και συμβάλει στη διαμόρφωση φαινομένων «ξενοφοβίας και ρατσισμού»” προσθέτοντας την πρόδηλα ρατσιστική λέξη «εισβολείς». Ακολουθεί και άλλη επίθεση του στην εισαγγελέα Πειραιά, άρα και στην Εισαγγελέα Άρειου Πάγου που έδωσε την εντολή, άπο το προφίλ του στο Facebook:

FireShot Capture 121 - Ο χρήστης Θάνος Τζήμερος στο Twitter__ - https___twitter.com_ThanosTzimeros


 


Η Εφημερίδα Των Συντακτών

Στοπ στον ρατσισμό

Πρόσφυγες AP Photo/Darko Vojinovic

Έγγραφο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κοινοποίησε η εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου στις διευθύνσεις Εκπαίδευσης, για την απάλειψη του μειωτικού όρου «λαθρομετανάστης» από τα υπηρεσιακά έγγραφα.

Αντί της νομικά αδόκιμης και απαξιωτικής λέξης, συστήνεται να προτιμούνται όροι όπως «παράτυπα εισερχόμενα στη χώρα άτομα», «πρόσφυγες», «μετανάστες», «αιτούντες άσυλο».

Παροτρύνει τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν δράσεις ευαισθητοποίησης, ώστε «να συμβάλουμε όλοι στην εξάλειψη φαινομένων ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Ελπίζουμε να ακούνε και οι δημοσιογράφοι, ώστε να εξαλειφθεί επιτέλους ο ρατσιστικός όρος «λαθρομετανάστης» από τα ΜΜΕ.

eggrafo_0


20180815_08553320180815_085608FB_IMG_1534312195542

 

Leave a comment