16/09/2018: Μηνυτήρια αναφορά για δύο ρατσιστικές επιθέσεις εις βάρος αυτοκινήτων με πινακίδες Τουρκίας και ΠΓΔΜ και των επιβατών τους, στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ


16 Σεπτεμβρίου 2018


Κυρίες/Κύριοι

 
 
Σας υποβάλλουμε συνημμένη άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δύο ξεχωριστές βίαιες ρατσιστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων για το όνομα της Μακεδονίας στις 8 Σεπτεμβρίου 2018, εις βάρος αυτοκινήτων και με τρομοκράτηση των επιβατών τους. Το ένα εκ των οχημάτων έφερε τουρκικές πινακίδες και το άλλο πινακίδες της Π.Γ.Δ.Μ. Ακολουθεί σχετικό άρθρο και καταγγελία στο Facebook, και τα δύο με σχετικά βίντεο. Στην πρώτη περίπτωση φαίνονται τα θύματα να συνομιλούν με αστυνομικό και το αμάξι τους όπου υπάρχει το σήμα του στόχου (το οποίο χρησιμοποιείται από νεο-ναζί και συμβολίζει τη “λευκή δύναμη”) και στη δεύτερη περίπτωση φαίνονται οι θύτες (ή κάποιοι από αυτούς):
 
 
 

The Caller
Πανικός στη Θεσσαλονίκη: Έσπασαν αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες – Σε κατάσταση σοκ οι επιβάτες
09 Σεπτεμβρίου 2018
Επίθεση σε αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη.
Λίγο πριν τις έντεκα το βράδυ, ομάδα ατόμων με ελληνικές σημαίες όρμηξαν πάνω σε αυτοκίνητο με τουρκικές πινακίδες επί της Τσιμισκή με Γούναρη.
Στη συνέχεια απείλησαν τις γυναίκες που βρίσκονταν εντός του αυτοκινήτου, το έσπασαν και έγραψαν πάνω στο καπό. Οι γυναίκες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
1234https://youtu.be/_5YoLluNw3g/

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας καθώς και να μας ενημερώσετε για τον αριθμό πρωτοκόλλου που θα δώσετε στη μήνυση αυτή.

Με τιμή,
Παναγιώτης Δημητράς – Panayote Dimitras

Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι – Greek Helsinki Monitor
address: PO Box 60820 – GR 15304 Glyka Nera Greece

 

Leave a comment