26/03/2016: Αντιτσιγγανισμός και διακριτική μεταχείριση σε βάρος Ρομά από τον Δήμαρχο Ασπροπύργου

Στις 26 Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου ανάρτησε το συνημμένο κείμενο στον τοίχο το στο Facebook με εμφανές αντιτσιγγάνικο περιεχόμενο που περιλαμβάνει και κατά συρροή υποκίνηση και προτροπή σε συντελούμενη διακριτική μεταχείριση από δημόσιο λειτουργό κατά παράβαση του Ν. 3304/2005. Πρώτο, ο Δήμαρχος χρησιμοποιεί για τους Ρομά ή Τσιγγάνους τον ρατσιστικό όρο «γύφτοι», απαξιωτικό όπως αναφέρεται σε και επισυναπτόμενη αστυνομική εγκύκλιο. Δεύτερο, αναφέρει γενικά πως «το μοναδικό επίμονο πρόβλημα των Νεοκτίστων είναι οι γύφτοι». Τρίτο, επαίρεται πως σταμάτησε τη στέγαση του συλλόγου Ρομά Νεόκτιστων Ασπροπύργου σε γραφεία που είχε αποφασίσει ο προκάτοχός του, πως αρνείται να εξυπηρετηθούν οι Ρομά από τις υπηρεσίες του Δήμου και πως δεν θεωρεί τους Ρομά πολίτες του Ασπροπύργου και πως υπάρχουν δεκάδες δικογραφίες όπου εμπλέκεται και ως κατηγορούμενος ως ρατσιστής και «αντί των Ρομά» [sic] ακόμα και από το ίδιο το κράτος. Το ρατσισμό του Δημάρχου έχει επισημάνει στην έκθεσή της του 2009 και η αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας που τον είχε συναντήσει το 2008: «Οι Ρομά που ζουν στους καταυλισμούς αυτούς αντιμετωπίζουν επίσης στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία και στη χειρότερη εχθρικότητα (όπως παρατηρήθηκε στον Ασπρόπυργο) από την πλευρά κάποιων από τις τοπικές αρχές και όσων δεν είναι Ρομά» (http://www.coe.int/t/dghl/monitoring/ecri/Country-by-country/Greece/GRC-CbC-IV-2009-031-GRC.pdf).

 

Νίκος Ι. Μελετίου

March 26 at 10:07pm

https://www.facebook.com/meletiou.nikolaos/posts/1728893654021126?pnref=story
Προς Νεόκτιστα -Για το Λεωφορείο 805- Ο θάνατος της παραπληροφόρησης από την Αλήθεια.

Γεγονότα:

1-Είναι η τρίτη φορά που κόπηκε το λεωφορείο από επεισόδια που προκλήθηκαν είτε από τσιγγάνους, είτε από επιβάτες της περιοχής (αυτή τη φορά όπως θα γνωρίζετε διαπληκτίστηκαν μαθητές του Γυμνασίου με τον οδηγό, αλλά συνήθως το πρόβλημα το δημιουργούν τσιγγάνοι που ενοχλούν τον εκάστοτε οδηγό).

2-Η Δημοτική Αρχή, εγώ κι ο Αντιδήμαρχος, ο Παπαδόπουλος Τάσος, επικοινωνήσαμε με την Διοίκηση του Ο.ΣΥ, με τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ο.ΣΥ καθώς και με το Σωματείο των οδηγών του Ο.ΣΥ σε συνεργασία πάντα με τον Αντιπεριφερειάρχη κο. Βασιλείου για να δωθεί λύση στο επανεμφανιζόμενο πρόβλημα του λεωφορείου 805. Μετά από απανωτές πιέσεις του Αντιδημάρχου Τάσου Παπαδόπουλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη την προηγούμενη εβδομάδα στην περιφέρεια με παρόντες τον Αντιδήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη, το Σωματίο των Οδηγών, τον Διευθύνων Σύμβουλο του Ο.ΣΥ, καθώς και μέλη του Δ.Σ. Εξωραϊστικού Συλλόγου Νεοκτίστων. Έπειτα από την πρόταση του Τάσου Παπαδόπουλου, να συνοδεύει τον οδηγό ως το τέρμα της γραμμής περιπολικό της Δημοτικής Αστυνομίας μας, δέχτηκε το Σωματείο να ξαναξεκινήσει την γραμμή 805. Επομένως, χάρη στις πιέσεις μας και την κατανόηση του προβλήματος που δημιούργησε στην περιοχή η έλλειψη του λεωφορείου, δώσαμε τη λύση, με το συγκεκριμένο μέτρο.

Η ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ Αλλαζουμε:

– Μόνο εάν έχει αλλάξει Πανελλήνια η δομή της διοίκησης στους Δήμους και ξαφνικά η αντιπολίτευση φαντάζεται ότι μπορεί να διοικήσει έναν Δήμο, τότε και μόνο τότε θα μπορούσε ένας από τους δημοτικούς σύμβουλους της αντιπολίτευσης Αλλάζουμε, να κάνει πράξη όσα διατυμπανίζει στους κάτοικους της περιοχής του ότι έκανε. Γιατί; ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ. Ας σταματήσει να εκβιάζει τον κόσμο που ενοχλείται από την διακαή επιβολή ψεμάτων για να ανεβάσει τον εαυτό του στα μάτια όσων δεν παρίστανται στα Δημοτικά μας Συμβούλια από προτροπή δική του και της παράταξής του, για να κρύψει την αδυναμία τους, επιτέλους!

-Κι επειδή επαναλαμβάνετε συνεχώς ότι ο Δήμος είναι απών από τα Νεόκτιστα ενώ είναι παρών καθημερινά σε ό,τι απασχολεί την περιοχή με πράξεις, ενώ στεκόμαστε σε όποιον πολίτη η Σύλλογο της περιοχής μας το ζητήσει, κι επειδή το μοναδικό επίμονο πρόβλημα των Νεοκτίστων είναι οι γύφτοι, θα γίνω συγκεκριμένος με στοιχεία και θα φρεσκάρω την επιτηδευμένα παραλλαγμένη μνήμη σας.

-Για όσους, λοιπόν, επιλέγουν να παραβλέπουν την αλήθεια, θα τους θυμήσω ότι οι τσιγγάνοι στα Νεόκτιστα εγκαταστάθηκαν το 2000, και το 2005, ο τότε Δήμαρχος του Δήμου Ασπροπύργου, τους οργάνωσε και προσπάθησε μέχρι και να τους στεγάσει σε γραφεία τα οποία θα έχτιζε με έξοδα του Δήμου -αφού τους τα είχε υποσχεθεί -και είχαν ξεκινήσει και τις εργασίες σε συγκεκριμένο κτίριο της περιοχής ( το οικόπεδο που όλοι γνωρίζετε γιατί έχουν μπει οι βάσεις για λυόμενο και υπάρχουν ακόμη τα μπετά) το οποίο σταμάτησα ΕΓΩ κι οι Σύμβουλοί μου.

– Πριν εκλεγώ Δήμαρχος, το Δημαρχείο και ειδικότερα το γραφείο Δημάρχου, είχε δεκάδες τσιγγάνους καθημερινά σε αναμονή να μιλήσουν με τον τότε Δήμαρχο και δεκάδες άλλους να εξυπηρετούνται στο Πρωτόκολλο.

Έχει δει κανείς σας, τα 9 χρόνια που είμαι στη Διοίκηση, έστω ΕΝΑΝ τσιγγάνο στο γραφείο μου; Είμαι περήφανος που τόσα χρόνια το γραφείο μου κατακλύζεται μόνο από Ασπροπύργιους πολίτες.

-Όσον αφορά τις γελοιότητες και τις ηλιθιότητες ότι εγώ στηρίζω τους τσιγγάνους, όποιος πολίτης πιστεύει αυτό το ανέκδοτο, τον ΠΡΟΚΑΛΩ και τον ΠΡΟΣΚΑΛΩ στο γραφείο μου, να του δείξω τις περισσότερες από 8 δεκάδες δικαστικές υποθέσεις απέναντί τους, πόσες από αυτές τις φορές πήγα κατηγορούμενος ως “Ρατσιστής” και “Αντί των Ρομά Δήμαρχος” από ΜΚΟ που τους προστατεύουν ως μειωνότητα, κι από το ίδιο το κράτος, καθώς και πόσες φορές πήγα μάρτυρας να καταθέσω εναντίων τους για καταπατήσεις περιουσιών συμπολιτών μας.

Καλό θα ήταν να ρίξετε μία ματιά στην περιοχή σας, και θα καταλάβετε αμέσως ποιος τους στηρίζει, και ποιοί φορείς δεν μου έχουν χτυπήσει την πόρτα ποτέ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Νεόκτιστα, κι αντ´αυτού παραφιλολογούν χωρίς να δίνουν ποτέ λύση.

Κι αν δεν καταλάβετε έτσι, τότε σας προσκαλώ να κοιτάξετε κατάματα την αλήθεια, κι όχι την παρανοϊκή προπαγάνδα όσων θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο να μεταφέρουν τσιγγάνους πληρωμένους ψηφοφόρους με βανάκια που φορούν την αφίσσα της αντιπολίτευσης με το πρόσωπο του Γιάννη Ηλία και τον τίτλο “Αλλάζουμε”, τις επ’αυτωφόρω συναλλαγές με λεφτά για ψηφοδέλτια σε φάκελο, και τις δημόσιες δηλώσεις εκλεγμένων μελών τους ότι “η ψήφος των τσιγγάνων έχει την ίδια βαρύτητα με του Ασπροπύργιου.”. Αλήθεια, αυτό αντιπροσωπεύει όλον τον συνδυασμό σας; Τότε γιατί τολμάτε μετά από αυτά που κάνετε να μιλάτε για Γύφτους;

Σταματήστε επιτέλους τον διχασμό. Ανοίχτε τα μάτια σας Ασπροπύργιοι των Νεοκτίστων, και για όποια απορία έχετε, θα το πω ακόμα μία φορά και δεν θα κουραστώ να το λέω, ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους τους Ασπροπύργιους. Τα τηλ. του γραφείου μου ειναι 2132006409-10.

sima elas gia roma 4-8-04